Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Ιανουαρίου 2025

Τριγμοί και αποχωρήσεις στη ΔΗΜΑΡ. Αποχώρησε ο Στ. Μπαγεώργος

“Θα είμαι σπίτι μου, όπως πήγαν άλλοι πριν από εμένα και θα πάνε και άλλοι μετά από εμένα”

Αποχώρησε οριστικά το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Σταύρος Μπαγεώργος – Έντονη η κριτική του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ  Οδυσσέα Βουδούρη –

Τριγμοί έχουν προκληθεί στη Δημοκρατική Αριστερά μετά την αποχώρηση του Στέφανου Μπαγεώργου από το κόμμα. Ο κ. Μπαγεώργος δήλωσε στο tvxs.gr ότι η διαφωνία του με το κόμμα έχει να κάνει με την αθέτηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων. “Η αποχώρησή μου έχει να κάνει με την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να συμμετέχει στην κυβέρνηση”, είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο κ. Μπαγεώργος σήμερα με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, επανέλαβε ότι η επιστολή που είχε στείλει την προηγούμενη εβδομάδα αναφορικά με την παραίτησή του ισχύει, καθώς σέβεται αλλά διαφωνεί με την απόφαση του κόμματος να συμμετέχει στην κυβέρνηση.

“Νομίζω ότι η ΔΗΜΑΡ πήρε μια απόφαση που βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Είχε πει ότι θέλει μια προοδευτική κυβέρνηση, κάτι που προϋποθέτει διαφορετικό πολιτικό συσχετισμό, ο οποίος δεν προέκυψε από τις κάλπες. Αυτό που προέκυψε ήταν η Νέα Δημοκρατία στην πρώτη θέση που της δίνει και την όποια πρωτοβουλία. Δεν ήταν προαπαιτούμενη η συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς στην κυβέρνηση, τουλάχιστον από την ενημέρωση που εγώ έχω, την οποία έχουν και άλλοι. Έχω την εντύπωση ότι αυτό την οδηγεί στο πρώτο της λάθος”, τόνισε ο κ. Μπαγεώργος αιτιολογώντας τους λόγους της διαφωνίας του.

“Το δεύτερο λάθος είναι ότι επέλεξε να στηρίξει χωρίς να έχει συμμετοχή. Ούτε να προτείνει ούτε να προβάλλει ούτε να περάσει πολιτικές θα μπορεί. Εκτιμώ ότι σε λίγο καιρό η ΔΗΜΑΡ θα υποφέρει από ασφυξία καθώς θα βρίσκεται μπροστά σε κυβερνητικές πρωτοβουλίες με τις οποίες είτε θα διαφωνεί είτε θα τις αγνοεί”, δήλωσε στο tvxs.gr ο κ. Μπαγεώργος σχετικά με το πως βλέπει το πολιτικό μέλλον της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Σχετικά με την παραμονή του στην πολιτική ή όχι μετά την αποχώρησή του από την ΔΗΜΑΡ, ο Στέφανος Μπαγεώργος τόνισε ότι “έφυγα από την ΔΗΜΑΡ. Δεν έχω πολιτικές συμφωνίες με άλλους χώρους. Θα είμαι σπίτι μου, όπως πήγαν άλλοι πριν από εμένα και θα πάνε και άλλοι μετά από εμένα”.

ΠΗΓΗ : tvxs.gr

ΜΝ : Ο κ. Μπαγεώργος ήταν υπεύθυνος οργανωτικού της ΔΗΜΑΡ. Από το 1975, μαθητής ακόμα, είχε ενταχθεί στον Ρήγα. Το 1986 πέρασε στο ΚΚΕ εσωτερικού και έναν χρόνο αργότερα, μετά τη μετεξέλιξή του, εντάχθηκε στην ΕΑΡ, αργότερα στον ενιαίο Συνασπισμό, και μετά στον ΣΥΝ. Ήταν από τα στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας που αποχώρησαν από το ΣΥΝ και συγκρότησαν τη ΔΗΜΑΡ.

Έντονη κριτική από τον Οδυσσέα Βουδούρη

ντονη είναι όμως η κριτική και από τον Οδυσσέα Βουδούρη ο οποίος κατήγγειλε την «απόκλιση»Σαμαρά από τη συμφωνία και την απουσία του όρου «επαναδιαπραγμάτευση».

Ο κ. Βουδούρης εκτιμά ότι η επιστολή Σαμαρά βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τη λαϊκή βούληση, όπως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου.

Υπάρχουν ακόμη  τρεις που είχαν διαφωνήσει ανοικτά αλλά αυτοί επιμένουν μεν στις απόψεις τους για την απόφαση του κόμματος, όμως παραμένουν στη ΔΗΜΑΡ προβάλλοντας το επιχείρημα πως «όταν η κοινωνία πάει αριστερά το ίδιο πρέπει να κάνει και το κόμμα».

ΠΗΓΗ : lifo.gr

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Οι θέσεις της ΔΗΜΑΡ σε αρκετούς τομείς ήταν γνωστές. Έτσι κι αλλιώς συμμετέχει κανονικότατα με τον ένα ή άλλο τρόπο.
    Για παράδειγμα σε ό,τι αφορά αποκρατικοποιήσεις κλπ. δεν αποτελεί αθέτηση από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ και του Φώτη Κουβέλη κάποιας προεκλογικής δέσμευσής της προς το λαό:

    “Είναι κοινή διαπίστωση ότι χρειάζεται μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα προκειμένου να αυξηθεί η αποτελεσματικότητά του. Η γενική πολιτική προσέγγιση και εξαγγελία της κυβέρνησης για κατάργηση ή και ενοποίηση Οργανισμών κινείται σε θετική κατεύθυνση. Καρκινοβατεί όμως η εφαρμογή και ένας μόνο φορέας στο διάστημα έχει καταργηθεί, στην όλη αυτή πορεία ελλοχεύει ο κίνδυνος η διαδικασία αυτή να γίνει όχημα κατάργησης «ενοχλητικών» Φορέων (βλ. συζήτηση για κατάργηση του Οργανισμού Αθήνας).
    Η κυβέρνηση όφειλε στοιχειωδώς να παρουσιάσει σχέδιο αναδιάρθρωσης και προοπτικής για κάθε ΔΕΚΟ χωριστά, στο οποίο θα μπορούσε να εντάξει και την αντιμετώπιση των όποιων ακροτήτων, και των μισθολογικών. Ακόμη και για τη σκοπιμότητα ύπαρξης μερικών από αυτές.” -(Θέσεις 1ου Συνεδρίου ΔΗΜΑΡ, 02/04/11)

    “-Όσες επιχειρήσεις παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο πρέπει να εξυγιανθούν και να εκσυγχρονιστούν (κατάργηση συντεχνιακών προνομίων, έλεγχος προμηθειών, αποκατάσταση αξιοκρατίας και διαφάνειας). Ισχυρή ελέγχουσα δημόσια αρχή και συμβάσεις πολυετούς εκμετάλλευσης από ιδιώτες επενδυτές μπορούν να εξετάζονται κατά περίπτωση(λιμάνια, αεροδρόμια) και να οδηγούν στη βέλτιστη αξιοποίηση. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ, μόνο το νερό εξαιρείται).
    -Δημόσιες επιχειρήσεις, που δεν είναι μείζονος κοινωνικής σημασίας και δημόσιας ωφέλειας και δεν χρησιμεύουν ως σημαντικός αναπτυξιακός μοχλός δεν υπάρχει λόγος να παραμένουν στην ιδιοκτησία του δημοσίου.” -(Θέσεις ΔΗΜΑΡ στον τομέα της Οικονομίας).

    Το τελευταίο (η τελευταία αράδα) απαντά και ως σχόλιο στην ανάρτησή σας “ΔΗΜΑΡ: “Δεν είμαστε δογματικά προσηλωμένοι στην κρατική ιδιοκτησία”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights