Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Δεκεμβρίου 2021

Πάρτυ και ανομίες τέλος

Σε διαθεσιμότητα έθεσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός υπάλληλο της Διεύθυνσης Οικονομικών διατάσσοντας τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης μετά από σχετικό έλεγχο ο οποίος απέδειξε ότι ο υπάλληλος έχει εκδώσει παρατύπως εντολές πληρωμής ΑΜΕΑ, για ποσό που ξεπερνά τις 700.000 ευρώ κατά το χρονικό διάστημα 2002-2010.

Στις 27 Δεκεμβρίου του 2010 η προϊσταμένη της Εξυπηρέτησης του Πολίτη στη Νομαρχία Αθηνών δέχθηκε ανώνυμη καταγγελία για συγκεκριμένα πρόσωπα και παράνομες πράξεις. Την ίδια ημέρα ο τότε Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός έδωσε εντολή να ενημερωθεί γραπτώς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στις 28 Δεκεμβρίου ξεκίνησε ο έλεγχος από το Σώμα επιθεωρητών- ελεγκτών διοίκησης με τη συνδρομή της Τράπεζας και της Διεύθυνσης Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έθεσε στη διάθεση των Ελεγκτών η Τράπεζα προκύπτει ότι σε συγκεκριμένο συγγενικό πρόσωπο του υπαλλήλου έχουν εκδοθεί παρατύπως εντάλματα πληρωμών για το διάστημα 2002-2010 συνολικού ύψους 720.000 ευρώ και έχουν εισπραχθεί παρανόμως 713.180 ευρώ.

Από την τράπεζα έχει ζητηθεί να δοθούν ανάλογα στοιχεία για το χρονικό διάστημα 1998- 2001, αφού ο εν λόγω υπάλληλος εργάζεται στη συγκεκριμένη θέση τα τελευταία 12 χρόνια.

“Από το 2003 που εμπλέκομαι στα κοινά με κάθε ευκαιρία ζητώ από τους πολίτες, έστω και ανώνυμα, να καταγγείλουν πράξεις διαφθοράς, παρά την κρατούσα άποψη στο ελληνικό Δημόσιο να μην εξετάζονται οι ανώνυμες καταγγελίες”, τονίζει με ανακοίνωσή του ο Γιάννης Σγουρός.

“Η υπόθεση αυτή αποδεικνύει, επίσης, ότι η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού όλα αυτά τα χρόνια στη Νομαρχία Αθηνών διευκολύνει τους ασυνείδητους υπαλλήλους να υλοποιούν τα παράνομα σχέδιά τους. Εάν θέλουμε να κάνουμε κάποια βήματα, ώστε να περιοριστούν αυτά τα φαινόμενα, τότε πρέπει να ξαναδούμε από την αρχή πάρα πολλά πράγματα και κυρίως τις ελλείψεις σε προσωπικό και το πώς νομοθετεί η Βουλή” καταλήγει ο περιφερειάρχης Αττικής.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Ελλάς το μεγαλείο σου!Ένας υπάλληλος 700.000ευρώ.Φαντάσου προϊστάμενοι,διευθυντές,υποδιευθυντές,γραμματείς.Ρε ουστ λαμόγια,να ξυπνήσει μιά μέρα ο λαός να σας κρεμάσει ανάποδα σαν κλωσσούρες.Που ενώ τα φάγατε και τα τρώτε κάθε μέρα απαιτείτε από το φτωχό κοσμάκη λίγο από το αίμα του και από τα μικρομάγαζα να τα βάλετε φυλακή για φοροκλοπή.Άντε θύμα, άιντε ψώνιο,άιντε σύμβολο αιώνιο σαν ξυπνήσεις μονομιάς θάρθει ανάποδα ο ντουνιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *