Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
22 Απριλίου 2025

Η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ Γυναικών επικράτησε της Βουλγαρίας σε φιλικό αγώνα με τον Αλέκο Δάγλα – Δημητράκου: «Τέλειος διάδοχος του Μίσσα ο Δάγλας»

Η Εθνική μας ομάδα των Γυναικών επικράτησε της Βουλγαρίας σε φιλικό αγώνα με τον Αλέκο Δάγλα να τονίζει πως στόχος είναι η ομάδα του να παίξει ακόμα καλύτερα.

Μετά το τέλος του αγώνα ο ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε: «Στην αρχή του παιχνιδιού η ομάδα ήταν επηρεασμένη από την αγωνιστική αποχή 15 ημερών και αυτό φάνηκε ειδικά στην άμυνα. Στο β’ μέρος κάναμε καλή εμφάνιση, ενώ προς το τέλος του ματς όταν πήγε να κλείσει η διαφορά αντιδράσαμε καλά. Είμαι ευχαριστημένος. Στόχος είναι να παίξουμε αύριο καλύτερα σε άμυνα και επίθεση και η ομάδα να είναι έτοιμη στο πρώτο ματς του ομίλου με αντίπαλο τη Φινλανδία».

ΠΗΓΗ : onsports.gr

Δημητράκου: «Τέλειος διάδοχος του Μίσσα ο Δάγλας»

Στην αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Γυναικών, με τον Αλέκο Δάγλα να αντικαθιστά τον Κώστα Μίσσα, αναφέρθηκε η Ζωή Δημητράκου.

Η 25άχρονη φόργουορντ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για τις πρώτες εμπειρίες των διεθνών μας με το νέο ομοσπονδιακό τεχνικό, αλλά και το φετινό στόχο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το νέο τεχνικό της Εθνικής Γυναικών, Αλέκο Δάγλα, που αντικατέστησε τον Κώστα Μίσσα: «Ο Αλέκος Δάγλας αντικατέστησε τον Κώστα Μίσσα νωρίτερα αυτόν το χρόνο και όπως ήταν αναμενόμενο πήρε στις παίκτριες λίγο χρόνο για να συνηθίσουν και να εξοικειωθούν με τις απαιτήσεις του και με το νέο πρόσωπο και ρόλο τους. Στην αρχή ήταν σίγουρα λίγο παράξενο για όλες μας να μην έχουμε το Μίσσα στις προπονήσεις. Τα τελευταία έξι χρόνια έκανε την ελληνική ομάδα πραγματικά ανταγωνιστική, μια σημαντική ομάδα στην Ευρώπη. Δεν ήταν μόνο ένας προπονητής μπάσκετ, αλλά και δάσκαλος της ζωής! Νομίζω, όμως, ότι και ο νέος προπονητής μας ήταν η τέλεια επιλογή για να διαδεχθεί το Μίσσα».

Για το εάν έχουν ομοιότητες οι δύο προπονητές: «Έχουν παρόμοια φιλοσοφία κι, επίσης, έχει κι αυτός υψηλές προσδοκίες για εμάς. Όλα ξεκινούν από την άμυνά μας και στη συνέχεια με τον αιφνιδιασμό μας. Πέρυσι στην Πολωνία δεν τα καταφέραμε όπως θέλαμε. Χάσαμε ένα ματς που δεν έπρεπε να χάσουμε και αποκλειστήκαμε. Όμως, ένα χρόνο αργότερα είμαι πεπεισμένη ότι θα πετύχουμε το στόχο της πρόκρισης στα τελικά της Γαλλίας το 2013».

ΠΗΓΗ : onsports.gr, 4-6-2012

Σύντομος σύνδεσμος άρθρου: https://meganisinews.eu/post/hozt
0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights