Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Αυγούστου 2022

Δραματικό μήνυμα για την κρίση στην Ισπανία από τον υπ. προϋπολογισμού Κρ. Μοντόρο

“Κλειστές είναι πλέον οι αγορές για την Ισπανία” –

Η Ισπανία δήλωσε σήμερα ότι οι πιστωτικές αγορές είναι κλειστές για την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης. Ο υπουργός Προϋπολογισμού Cristobal Montoro έστειλε δραματικό μήνυμα από ραδιοφωνική του συνέντευξη σχετικά με την επίδραση της τραπεζικής κρίσης της χώρας στον κυβερνητικό δανεισμό, τονίζοντας ότι με τα τρέχοντα επιτόκια, οι αγορές είναι ουσιαστικά κλειστές στην Ισπανία.

“Το risk premium μας λέει ότι η Ισπανία δεν έχει την πόρτα των αγορών ανοιχτή, μας λέει ότι ως χώρα έχουμε πρόβλημα πρόσβασης στις αγορές, όταν χρειαστεί να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος μας”, τόνισε ο ίδιος.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι οι ισπανικές τράπεζες θα πρέπει να επανακεφαλαιοποιηθούν μέσω των ευρωπαϊκών μηχανισμών, εγκαταλείποντας την προηγούμενη κυβερνητική γραμμή ότι η Ισπανία μπορεί να συγκεντρώσει κεφάλαια από μόνη της.

Τόνισε δε ότι μια συμφωνία για τη δημιουργία τραπεζικής ένωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να εγκριθεί ακόμη και πριν από τις συνόδους της ΕΕ που πρόκειται να διεξαχθούν στις επόμενες εβδομάδες, ενώ πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ισπανίας, αλλά ίσως χρειαστεί να δράσει πιο γρήγορα για να στηρίξει τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι αναμένεται να λάβει μέρος στη σύνοδο της 22ας Ιουνίου στη Ρώμη με τη Merkel και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, ενώ στις 28-29 Ιουνίου οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες. Η ισπανική οικονομία έχει συρρικνωθεί τα τελευταία δύο τρίμηνα και η ανεργία διαμορφώνεται στο 24,4% στους πρώτους τρεις μήνες του 2012, που είναι το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠΗΓΗ : newscode.gr

Δείτε και εδώ. (iskra.gr)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *