Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Αυγούστου 2021

Δήλωση του δημάρχου Μεγανησίου σχετικά με το θέμα της μαρίνας Βαθέος

Σε γραπτή δήλωση προέβη ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Ευστ. Ζαβιτσάνος σχετικά με την εμπλοκή της Μαρίνας Βαθέος στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, έπειτα από τις διαστάσεις που έλαβε το θέμα στο πανελλήνιο μέσω του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

Με αφορμή τα σχετικά με την υπόθεση του κου Τσοχατζόπουλου ρεπορτάζ και δημοσιεύματα, τα οποία έχουν αναφορά στο τουριστικό καταφύγιο Βαθέος, διευκρινίζουμε ότι:

Είναι προφανές ότι το τουριστικό καταφύγιο Βαθέος ανήκει στο Ελληνικό δημόσιο και φορέας διαχείρισης είναι ο Δήμος Μεγανησίου (ΦΕΚ Β 1743/2001). Ο Δήμος μέσα από ανοιχτό διαγωνισμό – ολόκληρος ο φάκελος από το 2010 είναι αναρτημένος στο site του Δήμου – ανέθεσε την εκμετάλλευση στην «ΠΛΟΥΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε.» με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου, αφού η σύμβαση της μίσθωσης συνιστά πράξη διαχείρισης της ιδιωτικής περιουσίας του Δήμου (ΣτΕ 3525/2000).

Ύστερα από έγγραφό μας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κος Ανδριώτης Ιωάννης, μας γνωστοποίησε:

«Σε απάντηση του εγγράφου σας με αριθμ. πρωτοκόλλου 1782 της 25ης Μαΐου 2012, σας γνωρίζω ότι η μετοχική σύνθεση της εταιρίας μας από 22 Ιουλίου 2011 είναι η εξής:

– Ανδριώτη Ουράνια του Ευάγγελου 50% , ύστερα από την αγορά του μετοχικού πακέτου από τον κο. Σμπώκο Κωνσταντίνο,

– Ανδριώτης Ιωάννης του Στυλιανού 50% »

Ο Δήμος Μεγανησίου παρακολουθεί τα γεγονότα προστατεύοντας τα συμφέροντά του σε ένα δεδομένο θεσμικό πλαίσιο, χωρίς να έχει λόγο ή κάποια δικαστική αρμοδιότητα για να ερευνήσει την υπόθεση του κου Τσοχατζόπουλου. Προφανώς τα εύκολα και κακοπροαίρετα σχόλια ορισμένων, που εμπλέκουν το Δήμο Μεγανησίου, τους χαρακτηρίζουν και τους εκθέτουν.

Ευστάθιος Ζαβιτσάνος

Δήμαρχος Μεγανησίου

Σχετικά

Νέο δημοσίευμα για το τουριστικό καταφύγιο Βαθέος στην Κυριακάτικη Realnews

Στοιχεία – φωτιά & υπερασπιστική τακτική

0 Shares

Σχετικά άρθρα

3 Σχόλια

 1. Aγαπητέ κ. δήμαρχε, ακόμα και στην Ουγκάντα που η κ.Λαγκαρτ μας παρομοίωσε εάν συνέβαινε κάτι παρόμοιο, ο εκεί δήμαρχος ή έστω κάποιος δημοτικός σύμβουλος από πολιτική ευθιξία και μόνο θα παραιτούνταν.

  Φαίνεται πως εσείς αποφασίσατε, όπως και ο πολιτικός φορέας που σας ανέδειξε ότι δεν χάθηκε το παιχνίδι.Το Μεγανήσι και ειδικά το Σπαρτοχώρι στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές σας έδωσε μια πρώτη απάντηση.Τώρα τα “κακοπροαίρετα” σχόλια όσον αφορά το άτομό μου, τα αντιμετωπίζω με χαμόγελο( που λέει και κάποιος γνωστός σας).

  Μήπως τελικά όσο είναι ακόμα καιρός πρέπει να αντιληφθείτε κι εσείς μαζί με άλλους πολιτικούς ότι επιτέλους ήρθε η ώρα να πάτε σπίτι σας;

 2. Θα είχε πραγματικά πολιτικό ενδιαφέρον (ειδικά τις τραγικές αυτές ημέρες για την χώρα μας ) αν μπορούσατε να ρίξετε φώς σε δύο σημεία :

  Α) Αν γνωρίζατε ότι ο κύριος Ανδριώτης ήταν συνέταιρος του συντρόφου σας κυρ. Σμπώκου όταν γινόταν η δημοπρασία ( είχατε προσωπικές επαφές ? ) και αν είχε «αφανή» συμμετοχή στην εταιρεία ο σύντροφός σας κύριος Τσοχατζόπουλος ?

  Β) Με δεδομένο ότι οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ εκτός από το να κατέχουν τα πόστα σε όλη την ιεραρχία της κρατικής μηχανής είχαν και μεγάλα κεφάλαια , τα οποία πάντα ζητούν επενδύσεις, η ιδιωτικοποίηση έγινε γιατί ήταν το ωφελιμότερο για το Μεγανήσι και την ανέλαβε η ποιο πάνω εταιρεία ή έγινε για να βρουν επένδυση τα κεφάλαια των συντρόφων σας ?

 3. ΑΠΟ ΤΙΣ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ .ΕΓΩ ΣΑΝ ΑΠΛΟΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΩΤΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ Κ Τ Λ .ΤΟ ΤΟΤΕ ΜΕΤΡΑΕΙ ΟΧΙ ΤΟ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 2011 .ΜΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ ΤΟΣΟ ΧΑΖΟΥΣ???ΗΜΑΡΤΟΝ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ !!!!!
  ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΤΑ ΛΕΩ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΙΟΣ???Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΠΗΡΧΕ????Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΓΙΑΤΙ ΒΟΥΙΖΕ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝ?????ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ????ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ????ΕΧΩ ΑΗΔΙΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ .ΤΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ .ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΠΑΣΟΚ .ΕΙΛΗΚΡΙΝΑ ΤΟΣΟ ΦΘΗΝΉ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ .ΝΑΙ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΝΕΥΡΙΑΣΕΙ ΕΙΜΑΙ ΜΕΓΑΝΗΣΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ Μ—-Α!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *