Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Ιουνίου 2024

Διαψεύδει το υπ. Οικονομικών το Reuters για έξοδο της χώρας από το ευρώ

Τελικά το δημοσίευμα του Reuters περί δήθεν “προετοιμασίας της ευρωζώνης για την ελληνική έξοδο από το ευρώ” (μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική είδηση εδώ) ήταν απόλυτα ψευδές.

Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε κατηγορηματικά το  δημοσίευμα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με το οποίο  η ομάδα εργασίας του Eurogroup ειδοποίησε τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης να προετοιμαστούν για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας!

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως «διαψεύδει  κατηγορηματικά δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν, πως στην τηλεδιάσκεψη που  πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Euro Working Group, ζητήθηκε από τα κράτη μέλη  να ετοιμάσουν σχέδια αντιμετώπισης ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Τέτοιου είδους δημοσιεύματα όχι μόνο δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, αλλά  κάνουν κακό στην προσπάθεια που καταβάλει η χώρα να αντιμετωπίσει τα προβλήματά  της».

Ακριβώς το ίδιο έχει δηλώσει τόσο ο Γάλλος πρόεδρος Φ.Ολάντμ όσο και κορυφαία μέλη της γαλλικής κυβέρνησης.

Και όλα αυτά ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φ.Ολάντ δήλωσε ξεκάθαρα με  αφορμή τις δηλώσεις Παπαδήμου ότι «Δεν έχω λάβει γνώση κανενός σχεδίου περί  εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη» και ότι «Η Γαλλία δεν χρειάζεται να  καταστρώσει κανένα σχέδιο για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Δεν έχω καμία πληροφορία και εξάλλου δεν το εξετάζω γιατί αυτό θα έδινε την εντύπωση
ότι  προετοιμάζομαι για κάτι τέτοιο. Αρνούμαι»
τόνισε.

ΠΗΓΕΣ : capital.gr, defencenet.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights