Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Αυγούστου 2021

Ιδρύθηκε ο Οργανισμός “Tο Ιόνιο εμπνέει”

Ύστερα από 4 χρόνια οργανωμένων πρωτοβουλιών για την προβολή των νησιών του Ιονίου στο εξωτερικό, συγκροτήθηκε σε σώμα ένας νέος Οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με αντικείμενο των δραστηριοτήτων του τον Πολιτισμό, τον Τουρισμό και τον Αθλητισμό στα Ιόνια Νησιά. Πρόκειται για το σωματείο με την επωνυμία «ΙΟΝΙΑΝ ΙΝSPIRES – ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΕΜΠΝΕΕΙ», το καταστατικό ίδρυσης του οποίου εγκρίθηκε πρόσφατα από το αρμόδιο Πρωτοδικείο Κέρκυρας.

Πιο συγκεκριμένα, στους σκοπούς του “IONIAN INSPIRES” αναφέρονται:

1. H συμβολή στην προστασία και ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και στη διάδοση των αξιών της, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη και την προβολή της σύγχρονης πολιτιστικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας.
2. Η ενίσχυση του αθλητισμού στα Ιόνια Νησιά. Η ανάπτυξη του φίλαθλου πνεύματος, παράλληλα με την μορφωτική ανάπτυξη και καλλιέργεια των κατοίκων των Ιόνιων Νησιών.
3. Η συμβολή στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή της περιφέρειας του Ιονίου και ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του Θεματικού τουρισμού, όπως ο αγροτουρισμός, ο οικοτουρισμος, ο συνεδριακός, ο εκπαιδευτικός-πολιτιστικός τουρισμός, ο αθλητικός, γαστρονομικός, φεστιβαλικός τουρισμός, κ.ο.κ.
4. Η προώθηση της συνεργασίας Αθλητισμού -Πολιτισμού-Τουρισμού και των αντίστοιχων φορέων τους. Η ανάπτυξη Αθλητικών- Τουριστικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων σε συνδυασμό με πολιτιστικά και εκπαιδευτικά γεγονότα σε Ελλάδα και εξωτερικό.
5. Η ευαισθητοποίηση των Ελληνικών Κοινοτήτων (Ομογενών) σε διεθνές επίπεδο σχετικά με την ανάδειξη, προβολή και αξιοποίηση των αξιών του Πολιτισμού των Ιόνιων Νησιών.

Το Σάββατο 12 Μαΐου 2012, πραγματοποιήθηκε η 1η Γενική συνέλευση με την συμμετοχή των ιδρυτικών μελών του σωματείου και εκλέχτηκε το Διοικητικό του Συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από τους:

Πρόεδρος: Λάμπης Βασιλειάδης(φωτο), πιανίστας, καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου
Αντιπρόεδρος: Λευτέρης Κουλούρης, δικηγόρος
Γραμματέας: Λίνα Ρούσσου, μεταφράστρια, στέλεχος Διαχειριστικής Αρχής ΕΣΠΑ
Ταμίας: Σπύρος Δραγομάνοβιτς, δικηγόρος
Μέλη: Κώστας Τσουμάνης, διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Τουρισμού Ιονίων Νήσων
Γιώργος Πάγκαλης, Πρόεδρος Κερκυραϊκής Αδελφότητας Μελβούρνης, Αντιπρόεδρος Ένωσης Επτανησίων Μελβούρνης, Χρυσόστομος Φιλιππάκης, καθηγητής ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα προχωρήσει σύντομα στην κατάρτιση του βραχυπρόθεσμου και μεσοπρόθεσμου προγραμματισμού του στο πλαίσιο πάντα των σημερινών κοινωνικο-οικονομικών συνθηκών.

ΠΗΓΗ : enimerosi.com

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *