Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Οκτωβρίου 2023

Σχετικά με τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (3η/2011)

με τη ματιά του Γιώργου Γαβρίλη

Μια από τις τιμωρίες πού υφίστανται οι σοφοί που αρνούνται να λάβουν μέρος στα κοινά είναι να ζουν με τις αποφάσεις χειροτέρων τους ανθρώπων“.

Ξεκίνησα με ένα μικρό απόσπασμα από την «Πολιτεία» του Πλάτωνα και θα γίνει πιο κατανοητό το γιατί στη συνέχεια.

Παραβρέθηκα λοιπόν χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και  μάλιστα έθεσα και θέμα προ ημερησίας διατάξεως για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», όπου για μια ακόμη φορά έπιασα αδιάβαστους στο σύνολό τους τούς δημοτικούς συμβούλους, και τι περιμένατε το θέμα θα συζητηθεί εν καιρώ. Που σημαίνει καινούργια τετελεσμένα. Στο σύνολό τους τα θέματα ήταν τυπικού χαρακτήρα και υφής, εκτός του πέμπτου των επιτροπών, με το οποίο θα ασχοληθώ εκτενέστερα.

Στα θέματα 3 και 6 (*) υπήρξε αποχώρηση τακτικής περισσότερο παρά ουσίας της αντιπολίτευσης, πράγμα που προκάλεσε δικαιολογημένα το μένος του συμπατριώτη μας Τάκη(Μπλού), ο οποίος βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης των δύο παρατάξεων.

Επανερχόμενος ο Δήμαρχος στο θέμα των επιτροπών, διαπίστωσε ότι θα προτιμούσε περισσότερη συμμετοχή.  Προσωπικά δεν τον συμμερίστηκα και έκανα παρέμβαση κατά την οποία ζήτησα να υπάρχουν κανόνες, διαδικασία, εξειδίκευση αντικειμένου, βαθμό επιρροής και στο σημείο αυτό εισέπραξα την αυστηρή παραίνεση ότι αυτά καθορίζονται εκ του νόμου, ασχέτως εάν εγώ ζήτησα την πρόθεση ερμηνείας αυτού από τον δήμαρχο, που ομολογουμένως αποδεικνύεται ο απόλυτος άρχων του συμβουλίου, χωρίς ικανό αντίπαλο.

Κατόπιν παρεμβάσεων, άνευ αδείας αγανακτισμένων απλών ανθρώπων όπως π.χ του Προέδρου των αλιέων Καλλίνικου Σταύρου ο οποίος εκλήθη αλλά δεν κατάλαβε γιατί, ενός αγρότη και άλλων οι οποίοι κατ΄εμέ δικαιολογημένα αγανακτούν,  γιατί τα προβλήματα τους είναι μεγάλα, άκουσαν μεγαλοφώνως τον Πρόεδρο του συμβουλίου να διαβάζει τα δικαιώματα που του δίνει ο νόμος περί αποβολής πολιτών, εκκένωσης της αιθούσης κ.τ.λ υπενθυμίζοντας μας το νούμερο 2 άρχοντα του συμβουλίου.

Κλείνοντας, απεδέχθην πρόταση του δημάρχου να συμμετάσχω σε επιτροπή αντικειμένου  περιβάλλοντος, διότι είναι γνωστή η ευαισθησία μου.

Συμπερασματικά, και πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη, το συμβούλιο στο σύνολό του, αποδεικνύεται λίγο για να αντιμετωπίσει τον μνημονιακό Καλλικράτη, συντηρεί τις αντιπαραθέσεις και ή αρνείται να συνεργαστεί με την κοινωνία ή δεν έχει βρει τον τρόπο για να μην θεωρηθώ αιθεροβάμων.

‘Οπως όμως και να΄ χουν τα πράγματα, η αποτυχία είναι βέβαιη.

(*) Τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου:

Απαντήσεις σε ερωτήματα- Ενημέρωση Δημάρχου

1.      Έγκριση Φύλλων Αυτόνομων Οικισμών (Φ.ΑΟ.) για την Απογραφή Κτιρίων και Πληθυσμού 2011 σύμφωνα με το Π.Δ. 168/2008.

(εισηγητής η κ. Μάντζαρη Βησσαρία )

2.      Ορισμός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του στο Σύνδεσμο Ύδρευσης.

(εισηγητής ο κύριος Δήμαρχος)

3.      Δικαστική υπόθεση του  Δήμου με τον δημότη μας  Αυγερινό Χρήστο.

(εισηγητής ο κύριος Δήμαρχος)

4.      Πρότυπος Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου.

(εισηγητής ο Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)

5.      Συγκρότηση Επιτροπών Δημοτικού Συμβουλίου και προσδιορισμός θεματικού αντικειμένου

(εισηγητής ο κύριος Δήμαρχος)

6.      Αίτηση χορήγησης προέγκρισης άδειας λειτουργίας καταστήματος Υ.Ε. του Κατωπόδη Δημητρίου

(εισηγητής ο κύριος Δήμαρχος)

7.      Έγκριση εξόδων κίνησης Δημάρχου

(εισηγητής η κ. Μάντζαρη Βησσαρία )

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες καθώς περιεχόμενα επιστολών, παρεμβάσεις κλπ. δεν εκφράζουν τις απόψεις των διαχειριστών του Meganisi News. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν για να διαγραφούν.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights