Update 19/5/2012:
To Meganisi News έπειτα από ενημέρωση που είχε από την έφορο αρχαιοτήτων κ. Ολυμπία Βικάτου, αναγκάστηκε να αφαιρέσει από την ανάρτηση φωτογραφικό υλικό από την παρουσίαση ως μη δημοσιεύσιμο.
Το Meganisi News αισθάνεται την ανάγκη να ενημερώσει ότι βρέθηκε προ μεγάλης εκπλήξεως, διότι η παρουσίαση των αρχαιολογικών ανακαλύψεων στο Μεγανήσι έγινε σε δημόσιο χώρο, κατόπιν ανοιχτής προσκλήσεως σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και χωρίς καμία αναφορά ή (προ)ειδοποίηση για απαγόρευση λήψης φωτογραφιών, βιντεοσκόπησης και δημοσιοποίησης του υλικού. Τουναντίον η όλη εκδήλωση μαγνητοσκοπήθηκε, βιντεοσκοπήθηκε και φωτογραφήθηκε από δεκάδες κάμερες χωρίς την παραμικρή όχληση από τους διοργανωτές και τους αξιόλογους συμμετέχοντες προσκεκλημένους.
Το Μeganisi Νews θεωρεί ότι κύριο μέλημά του είναι, με τα ταπεινά μέσα που διαθέτει, να βοηθά και να προβάλλει το νησί μας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου του νησιού και σε καμία περίπτωση δεν αισθάνεται απολογούμενο. Αντιθέτως, άλλοι πρέπει να θορυβούνται με την προχειρότητα που διοργάνωσαν την τόσο σημαντική εκδήλωση.
Η Δρ. Νένα Γαλανίδου παρουσίασε πρώτη το ιστορικό της παρουσίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Νησί
Κατόπιν αναφέρθηκε στα ευρήματα:
Επίσης, αναφέρθηκε στο φυσικό περιβάλλον και την καλή διατήρηση παραδοσιακών σημείων αναφοράς όπως αλώνια, στέρνες,πηγάδια, πλινθοδομές κ.τ.λ:
Αλλά και αιχμές για άναρχη παρέμβαση στο περιβάλλον:
Η κ. Νένα Γαλανίδου ευχαρίστησε τον δήμαρχο, τους κατοίκους , τον οδηγό του ταχυπλόου, τους συνεργάτες της, τους φοιτητές.
Η κ Ολυμπία Βικάτου ξεκίνησε με την παρουσίαση του ανάγλυφου της περιοχής όπως ήταν την παλαιολιθική περίοδο:
Συνέχισε με τις τοποθεσίες που βρέθηκαν οι τάφοι. Παρουσίασε τα ευρήματα που εκτιμά ότι είναι από την υστερομινωική περίοδο. Ευχαρίστησε τον δήμαρχο Στάθη Ζαβιτσάνο και την αντιδήμαρχο Έλλη Καββαδά, τον καπετάνιο του ferry-boat και ειδικά τους αρχαιολόγους και τους εργάτες. Ειδική αναφορά και ευχαριστήρια τόσο στην αρχή, όσο και στο τέλος της ομιλίας της έκανε στον δικό μας Μεγανησιώτη αρχαιολόγο και συγραφέα Δημήτρη Πολίτη, ο οποίος πρώτος ανακίνησε την ιστορία με την αρχαιολογική σημασία του χώρου και πρόσθεσε ότι ήταν οδηγός και σύμβουλος απο΄την αρχή μέχρι και σήμερα στις δύσβατες περιοχές , καθώς και την οικογένειά του.
Σχετικά
Νέα αποκάλυψη: Mυκηναϊκή αποικία το Μεγανήσι με πόλη, ακρόπολη και νεκροταφείο
Εκτός από τους «μυκηναϊκούς τάφους» και «αρχαίο κτίσμα» στο Μεγανήσι
«ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ»: Eντυπωσιακά τα παλαιοντολογικά ευρήματα στο Μεγανήσι
Λευκαδίτης από το Μεγανήσι ο άνθρωπος του Νεάντερταλ
Aποκλειστικό: παλιότερες φωτογραφίες από αρχαίους τάφους στο Μεγανήσι
Mυκηναϊκός τάφος στο Μεγανήσι;(video)
Ενημέρωση για τα πορίσματα της αρχαιολογικής έρευνας στο Μεγανήσι