Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Αυγούστου 2021

Έρχονται απολύσεις στους ΟΤΑ μετά τις εκλογές

Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι έπρεπε να αποστείλουν μέχρι τις 10 Μαΐου επικαιροποιημένα στοιχεία «προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν σε διαβουλεύσεις του υπουργείου μας με τους εκπροσώπους της τρόικα»

Την ώρα που η τρόικα αναμένει να σχηματιστεί κυβέρνηση στη χώρα, προειδοποιώντας με όλους τους τρόπους για… χρεοκοπία της χώρας, εάν δεν εφαρμοστεί το μνημόνιο και οι μεταρρυθμίσεις (οικονομικές και διοικητικές) που συμφωνήθηκαν με την κυβέρνηση Παπαδήμου και προβλέπουν μεταξύ άλλων απολύσεις 15.000 δημόσιων υπαλλήλων έως το τέλος του έτους, στο υπουργείο Εσωτερικών τα… μολύβια έχουν πάρει «φωτιά» για την εφαρμογή των συμφωνημένων.

Έτσι, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου (30 Απριλίου), με εσωτερικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης ΟΤΑ, το οποίο υπογράφει ο τμηματάρχης Προσωπικού ΟΤΑ Α. Μεντζέλος και το οποίο δεν έχει αναρτηθεί στο Δι@ύγεια, ζητήθηκε από τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους της χώρας μέχρι τις 10 Μαΐου να αποστείλουν επικαιροποιημένα στοιχεία:

– του τακτικού προσωπικού (μόνιμου και ΙΔΑΧ) ανά κατηγορία, που υπηρετεί στους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού, καθώς και στις επιχειρήσεις αυτών, και

– του προσωπικού ειδικών θέσεων (γενικοί γραμματείς ιδιαίτεροι γραμματείς, ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες, επιστημονικοί συνεργάτες και δικηγόροι με σχέση έμμισθης εντολής).

Γιατί το ζήτησε αυτό το υπουργείο Εσωτερικών; Η αναφορά καθαρή στο εσωτερικό του έγγραφο: «προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν σε διαβουλεύσεις του υπουργείου μας με τους εκπροσώπους της τρόικα».

Η ιστοσελίδα * απευθύνθηκε στον υπογράφοντα το έγγραφο από την περασμένη Παρασκευή, αλλά μέχρι σήμερα δεν πήρε καμία απάντηση εάν η συγκεκριμένη αναφορά σημαίνει απολύσεις, κλείσιμο δημοτικών υπηρεσιών, όπως, για παράδειγμα, η καθαριότητα, και πέρασμα -κατ’ επέκταση- στα χέρια των ιδιωτών. (σ.σ. Μήπως, γιατί κάτι θέλουν να κρύψουν στο υπουργείο Εσωτερικών;).

* Σημείωση ΜΝ: εννοείται η dete.gr

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΤΑ

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΤΑ

Ταχ. Δ/νση: Σταδίου 27

Τ.Κ.: 10183 Αθήνα

Πληροφορίες: Α. Πάγκαλης

Τηλέφωνο: 213-1364344

FAX: 213-1364383

Αθήνα, 30 Απριλίου 2012

Αριθ. Πρωτ.: οικ. 17005

ΠΡΟΣ

1. Περιφέρειες της χώρας

– Γραφεία Περιφερειαρχών

– Δ/νσεις Διοίκησης

2. Δήμους της Χώρας

– Γραφεία Δημάρχων

– Δ/νσεις Διοίκησης

ΘΕΜΑ: Προσωπικό των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού

Στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας μας και για την επικαιροποίηση των στοιχείων προσωπικού των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού, προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν σε διαβουλεύσεις του Υπουργείου μας με τους εκπροσώπους της Τρόικα, παρακαλούμε όπως μας γνωστοποιήσετε έως την 10η Μαΐου 2012, συμπληρώνοντας τον επισυναπτόμενο σχετικό πίνακα, τον ακριβή αριθμό:

– του τακτικού προσωπικού (μόνιμου και ΙΔΑΧ) ανά κατηγορία, που υπηρετεί στους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού, καθώς και στις επιχειρήσεις αυτών

– του προσωπικού Ειδικών Θέσεων (Γενικοί Γραμματείς Ιδιαίτεροι Γραμματείς, Ειδικοί Σύμβουλοι, Ειδική Συνεργάτες, Επιστημονικοί Συνεργάτες και Δικηγόροι με σχέση Έμμισθης Εντολής).

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε άμεσα και τους φορείς της χωρικής σας αρμοδιότητας, με τον προσφορότερο τρόπο, περιλαμβανομένης και της ηλεκτρονικής επικοινωνίας (e-mail), και αφού συλλέξετε τις απαντήσεις, να μας τις διαβιβάσετε συγκεντρωτικά.

Τα ζητηθέντα στοιχεία θα πρέπει να αποσταλούν, ηλεκτρονικά και μόνο σε μορφή αρχείου excel, στην ηλεκτρονική διεύθυνση a.pagalis@ypes.gr , ανεξαρτήτως εάν έχει επέλθει μεταβολή σε αυτά από την τελευταία υποβολή τους.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε διευκρίνιση.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Α. ΜΕΝΤΖΕΛΟΣ

ΠΗΓΗ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : dete.gr via aftodioikisi.gr

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *