Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Αυγούστου 2021

Όλες οι αλήθειες για τη χώρα (Γιατί μας δανείζουν;)

Σε αποκαλύψεις προβαίνει ο έγκριτος δημοσιογράφος-οικονομολόγος κ. Δημήτρης Καψάλας. Όλη η αλήθεια για το παρόν της χώρας μας, για το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Όλα αυτά που δεν ξέρουμε, γιατί κανείς δεν φρόντισε να μας ενημερώσει:

0 Shares

Σχετικά άρθρα

6 Σχόλια

  1. Σε μισή ώρα ο άνθρωπος λέει όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο καθένας μας που σέβεται τον εαυτό του και τους γύρω του. Προφανώς ο κ.Καψάλας δεν θέλησε να επεκταθεί κι άλλο στην προσπάθειά του ν’ αφυπνίσει όσο το δυνατόν περισσότερους ακροατές. Εγώ λοιπόν να προσθέσω ότι, αφού λεφτά έχουν κι έλεγχο πλήρη έχουν, ο απώτερος στόχος είναι η απώλεια της αιωνιότητας της ψυχής και του τελευταίου ανθρώπου κι ο εγκλωβισμός της σε τούτο το μάταιο κόσμο, που αποτελεί προστάδιο για την αιωνιότητά της και ο “νοών νοείτο”. Η περιγραφή του ξεδιπλώνει κεφάλαια αποκάλυψης που δυστυχώς στα χρόνια που έπονται θα γίνουν με τον πιο χείριστο τρόπο κατανοηνά σε όλους μας.

 1. Κατανοητά τα παραπάνω θα ήθελα να κάνω όμως κάποιες παρατηρήσεις
  1) Πόσες φορές ο έκαστος Διευθυντής της Τράπεζας της Ελλάδος έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για τον υπερδανεισμό μας??, και αν ενθυμούμαστε ποια ήταν η αντίδραση της Αριστεράς, της Λαικής Δεξιάς και των ψευτοσοσιαλιστών. Θυμάστε την αντίδραση των κομμάτων, και ιδιαίτερα των Αριστερών, στην έκθεση Σπραου το 96 για το ασφαλιστικό??
  Οι προειδοποιήσεις υπήρχαν, απλά δεν θέλαμε να τις ακούσουμε.

  2)Όταν οποιαδήποτε στιγμή καποιος ξένος οργανισμός προσπαθούσε να μας δώσει κατευθύνσεις και συμβουλές για την αναπτύξη της οικονομίας μας, εμείς το θεωρούμε παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας με αποτέλεσμα να αποσύρεται κάθε προσπάθεια. Εάν δεν ξέρεις να κάνεις κάτι ζήτα βοήθεια δεν είναι κακό.
  3)Για να χωρέψει ένα ζευγάρι τανγκό χρειάζονται δύο,έτσι και στο δανεισμό, Ο Δανειστής και ο Δανειζόμενος.
  Το θέμα ουσίας τώρα ειναι γιατίεμείς ζητούσαμέ ΔΑΝΕΙΚΑ????
  Μήπως γιατί εμείς σπαταλούμε παραπάνω από ότι παράγουμε?
  Μήπως το κράτος με το υδροκέφαλο και καρκινοματικό δημόσιο τομέα, που έπρεπε να πληρώνει αδρά, καθέ υγιή προσπάθεια παραγωγικής διαδικασίας την σταματάει η την κάνει ασύμφορη να λειτουργήσει?? έτσι ώστε η κοινωνία, το κράτος, να μη μπορεί να παράγει πλούτο αλλά την ίδια στιγμή να πληρώνει αδρά αυτούς τους ανίκανους??
  Την λυσή στη χώρα μας δεν θα την δώσουν οι ξένοι θα την δώσουμε έμεις.
  Νοιώθω την μέγιστη ντροπή που ήρθε η τρόικα να μας πει
  Ότι δεν πρέπει να υπάρχουν τυφλοί ταξιτζίδες
  Ότι δεν μπόρούμε να έχουμε 50000 μαιμούδες συντάξεις
  Ότι δεν πρέπει και δεν είναι σωστό να κλέβεται το δημόσιο χρήμα απο τις φαρμακοβιομηχανίες ΟΤΙ ΟΤΙ ……….ΟΤΙ!!!!!!!!
  Πάραυτα αντί να εξυγιάνουμε τον Δημόσιο τομέα Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ανεπάγγελτος ΤΣΙΠΡΑΣ,του κολονακίου, θα διορισει 100000 άτομα στο Δημόσιο τομέα.
  Με τις υγίες μας

  Αραβανής Δημήτριος
  6944690581

 2. Φίλε Δημήτρη, μήπως έχεις κάποιο παράδειγμα χώρας που δεν έχει πάρει δανεικά και δεν έχει μεγάλο δημόσιο χρέος για να συμφωνήσουμε μαζί σου; Και οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι δεν γνώριζαν πως τα παίρναμε από την Siemens, τα υποβρύχια και τόσα άλλα εντούτοις επέμμεναν να σχηματίσουν κυβέρνηση τα ίδια διεφθαρμένα κόμματα μέχρι τελευταία στιγμή; Δυστυχώς, το τι συμβαίνει στον κόσμο (και στην Ελλάδα) υπερβαίνει τους κομματικούς σχηματισμούς.
  Τώρα, η επίθεση στον Τσίπρα μάλλον καλό του κάνει, μιας που δεν κυβέρνησε την χώρα για 37 χρόνια. Άλλοι είχαν το τιμόνι, οι οποίοι, στο σχόλιό σου, μένουν στο απυρόβλητο. Άλλοι διορίζανε κι άλλοι δημιούργησαν τον παρασιτικό συνδικαλισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώς ή κακώς, εκτιμώ ότι θα κερδίσει στις εκλογές. Το ζήτημα όμως δεν είναι μόνο ποιος έχει το πηδάλιο, σημασία έχει να υπάρχουν ενημερωμένοι και υποψιασμένοι πολίτες που πολύ πιθανόν να χρειαστεί, ανεξαρτήτως ιδεολογικής αφετηρίας, να αντισταθούν ενάντια στον περιορισμό των ελευθεριών τους και των κεκτημένων τους ( δεν εννοώ με αυτό τα μαϊμού επιδομάτ και τα τοιαύτα), αλλά της αξιοπρεπούς διαβίωσής τους.

  ΥΓ: Ρίξε μια ματιά σ΄αυτό το link:http://www.organiclife.gr/el/hot-news/1256-apagoreusi-xrisis-sporon.html

 3. Φίλε και παλιέ συμμαθή Γιώργο, αξέχαστα χρόνια πρέπει να ομολογήσω.
  Πρώτα από όλα θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την φιλοξενία σου στη ιστοσελίδα, και να σε συνχαρώ για την σπουδαία δουλειά , η σωστή και αμερόληπτη πληροφόρηση προσφέρει παρα πολλά στη δημοκρατία.
  Θα συνφωνήσω μαζί σου ότι το εκλογικό αποτέλεσμα το αποφασίζει μόνο το εκλογικό σώμα.
  Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι σε αυτή την οικονομίκη, ηθική, και συναισθηματική εξαθλίωση το μέγιστο μερίδιο ευθύνης το φέρουν τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα,και δεί το ΠΑΣΟΚ.
  Τα δύο αυτά κόμματα λειτουργούν σαν μαφίες που καταστρέφουν ότι ποιο παραγωγικό μπορεί να δημιουργήσει αυτη η χώρα προς όφελος των κουμπάρων και και των κομματικών στρατών.
  Να σου υπενθυμίσω όμως, ότι μέσα στη βουλή υπήρχε και η λεγόμενη Αριστερά που ήταν τα δεκανικια του δικομματισμού, για να βολεύει και αυτή με την σείρα της τα δικά τους παιδιά και αφισοκολητές κατά αναλογία πάντα.
  Έχεί και η λεγόμενη αριστερά το δικό μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της χώρας.
  Να θυμήσω οτί σήμερα ο κύριος Τσιπρας πρότεινε για πρωθυπουργό της προσωρινής κυβέρνησης τον 81 χρονων Γεράσιμο Αρσένη, ένα στέλεχος απο το βαθύ ΠΑΣΟΚ, απο τους πρωτεργάτες της σημερινής κατάντιας.
  Και θα μου επιτρέψεις να κάνω μία σκέψη με κάποιο λογικό συνηρμό,μήπως πρότεινε τον Κύριο Αρσένη γιατί ανλεί ψήφους από το βαθύ ΠΑΣΟΚ και πρέπει με κάποιο τρόπο να τους ικανοποιήσει ιδεολογικώς??
  Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ??
  Ας θυμηθούμε τα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΕΟΚ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ, και ας τα αντιπαραβάλουμε με τα σημερινά συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ.
  Αυτή είναι μία σκέψη που γίνεται για να υπάρχουν ενημερωμένοι και υποψιασμένοι πολίτες που πολύ πιθανόν να χρειαστεί, ανεξαρτήτως ιδεολογικής αφετηρίας, να αντισταθούν ενάντια στον περιορισμό των ελευθεριών τους και των κεκτημένων τους ( δεν εννοώ με αυτό τα μαϊμού επιδομάτ και τα τοιαύτα), αλλά της αξιοπρεπούς διαβίωσής τους (Δικά σου λόγια).
  Ας αλλάξουμε Θέμα και ας πάμε στο δανεισμό. Ναι και άλλες χώρες δανείζονται, αλλά και απο την αλλη μερια παράγουν και εξάγουν. Το ισοζύγιο πληρωμών τους είναι σε επιπεδο υγιέ,ς αντιθέτος με το δικό μας.
  Προς ενημέρωση το 83% που καταναλώνουμε το εισάγουμε, ανεπίτρεπτο και καταστροφικό για την χώρα.
  Γιά το link πού μου έστειλες δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατι δεν είμαι γνώστης ουτέ ειδικός, μπορεί να έχεις δίκιο, είναι ένα θέμα που θέλει ψάξιμο τουλάχιστον από την δική μεριά.
  Φίλε Γιώργιο, χάρηκα που τα είπαμε,νομίζω ότι οι συζητήσεις σε Δημοκρατικά και πολιτισμένα πλαίσια είναι ότι καλύτερο μπορεί να προσφέρει στους πολίτες η έντυπη επικοινωνία.

  Υ.Γ Θα έρθω Μεγανήσι για ένα ποτήρι κρασί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *