Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Αυγούστου 2021

E.Κ.Βόνιτσας-Λευκάδας: Απεργία στις 15 και 16 Μάη

Συνάδελφοι  εργαζόμενοι 

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  συμμετέχει και συμπαρίσταται στην  απεργιακή κινητοποίηση στις 15 και 16 του Μάη της  Ομοσπονδία Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών  με αιχμή την υπογραφή των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Η απεργία αυτή αποτελεί μια σκληρή μάχη για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων. Είναι μια απάντηση  στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς της. Οι εργαζόμενοι διαμηνύουν  πως δε θα δεχθούν την καρατόμηση της ζωής τους, θα βροντοφωνάξουν ένα περήφανο «όχι» στην αφαίρεση δικαιωμάτων, στη μείωση μισθών, στις απολύσεις και την ανεργία, στην εκ περιτροπής εργασία, στο αίσχος των προσλήψεων νέων εργαζομένων με 511 ευρώ μεικτά.

Η απεργία αυτή αποτελεί ταυτόχρονα μια πολύ δύσκολη μάχη. Και αυτό διότι οι δυνάμεις που έχουν την πλειοψηφία στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, καλλιεργούν κλίμα αποδοχής ή έχουν ήδη αποδεχτεί όλα αυτά τα άγρια μέτρα, που καταστρέφουν τη ζωή των εργαζομένων και ορίζουν οι αντεργατικοί νόμοι ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.

 Η εργοδοσία θέλει να επιβάλλει μειώσεις μισθών όπως είναι το σχέδιο ΣΕΒ-κυβέρνησης-τρόικας ήδη ορισμένοι βιομήχανοι προσλαμβάνουν νέα παιδιά με 511 ευρώ μικτά.

Είναι σε όλους μας γνωστό ότι τον Ιούνιο ετοιμάζουν νέα μέτρα σε βάρος μας.

Για να αποκρουστούν αυτά τα σχέδια και μέτρα, οι εργαζόμενοι στον κλάδο πρέπει να επιμείνουν  σε:

1. Υπογραφή κλαδικής σύμβασης για το 2012 με αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα στο ύψος του πληθωρισμού.

2. Παράταση όλων των υπόλοιπων όρων της συλλογικής σύμβασης του 2009.

3. Να σταματήσουν το αίσχος των προσλήψεων με 586 και 511 ευρώ μικτά που ήδη εφαρμόζεται στα κονσερβάδικα αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις του κλάδου.

4. Να σταματήσουν οι απολύσεις.

5. Να καταργηθεί αμέσως ο νόμος 4024 /2012 και το άρθρο 37 που καταργεί ουσιαστικά τις κλαδικές συμβάσεις, καθώς και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που ψηφιστήκαν από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Παπαδήμου

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *