Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Αυγούστου 2021

Δελτίο τύπου του ευρωβουλευτή Γ. Χατζημαρκάκη στο meganisi News

Σοβαρές ευθύνες στην Τρόικα καταλογίζει ο βουλευτής του Ευρωκοινοβουλίου στην Γερμανία για την αυξανόμενη φτώχεια και τον κίνδυνο πτώχευσης της Eλλάδας.

 

 

Δελτίο Τύπου

 

Βρυξέλλες 11.05.2012

 

 

Επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων

ζητά ο Χατζημαρκάκης στη Γερμανία

και προειδοποιεί για κίνδυνο πτώχευσης στην Ελλάδα   

 

“Το φταίξιμο για την αυξανόμενη φτώχεια στην Ελλάδα βαραίνει την Τρόικα, τα πακέτα μέτρων θα μπορούσαν να τεθούν ξανά υπό συζήτηση με την νέα κυβέρνηση”.

Αυτό δήλωσε ο Γιώργος Χατζημαρκάκης σήμερα σε έναν από τους μεγαλύτερους Γερμανικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς (Deutschlandfunk).

Ο Χατζημαρκάκης ξεκαθάρισε ότι “κανείς Ευρωπαίος δεν μπορεί να εθελοτυφλεί και ν α μην βλέπει πως η πολιτική της Τρόικα – που εξ αρχής δεν όρισε σωστές βάσεις – έχει ακολουθήσει μια λάθος τακτική. Το ένα πέμπτο της κοινωνίας βρίσκεται στα όρια της φτώχειας. 500.000 άνθρωποι δεν έχουν οποιοδήποτε εισόδημα και αυτός είναι ένας αριθμός χωρίς προηγούμενο στην ΕΕ.”.  

Ο ευρωβουλευτής τόνισε ακόμα πως η Ευρώπη θα πρέπει να προχωρήσει σε συναντήσεις με τη νέα κυβέρνηση και εξέφρασε την επιθυμία να είναι μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση που θα κάνει τα πάντα να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και να μην στρέψει τη χώρα κατά της Ευρώπης.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *