Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Μαΐου 2022

Κλείσιμο σχολείων. Λαϊκή Συνέλευση στους Λιαπάδες

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΛΙΑΠΑΔΩΝ

4.5.2012

Μετά τη δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβέρνησης στις 3.5.2012 της υπουργικής απόφασης της υφυπουργού Χριστοφιλοπούλου που κλείνει το Γυμνάσιο Λιαπάδων (ΦΕΚ 1283/ΤΒ/11-4-2012), οι κάτοικοι του χωριού συγκεντρωθήκαμε σε έκτακτη λαϊκή συνέλευση και αποφασίσαμε:

 

1) Την κατηγορηματική μας αντίθεση στο κλείσιμο του γυμνασίου Λιαπάδων και στη γενικότερη λογική κλεισίματος σχολείων.

 

Πιο συγκεκριμένα το σχολείο μας:
• Είναι νεόκτιστο δημόσιο κτίριο. Βρίσκεται σε χώρο 7 περίπου στρεμμάτων πολύ εύκολα προσβάσιμο για τους κατοίκους των Γαρδελάδων, Δουκάδων, λιβαδιού Ρόπα, οικισμών Παλαιοκαστρίτσας και της ευρύτερης περιοχής προς αυτήν περιοχή.

 

• Το σχολείο μας βρίσκεται σε κοντινή απόσταση τόσο από το δημοτικό σχολείο Λιαπάδων που διαθέτει 70 μαθητές και αποτελεί τον κύριο τροφοδότη του, όσο και από τα δημοτικά σχολεία Δουκάδων (4 λεπτά απόσταση) και Λακώνων (12 λεπτά απόσταση).

 

• Διαθέτει ευρύχωρες αίθουσες διδασκαλίας, σύγχρονη εξοπλισμένη βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, εργαστήριο πληροφορικής, εργαστήριο φυσικής και χημείας, γραφεία διεύθυνσης και καθηγητών και τους λοιπούς απαραίτητους χώρους.

 

• Υπάρχει εξωτερικός αύλειος χώρος και εσωτερική στεγασμένη αυλή για τις βροχερές μέρες.

 

• Στο λειτουργικό του γυμνασίου χώρου υπάρχει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και γήπεδο 5×5.

 

2) Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης υπουργικής απόφαση και την κανονική συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου καθώς είναι απαράδεκτο το κλείσιμο σχολείων που διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή και εξυπηρετούν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

 

3) Καλούμε τον περιφερειάρχη κ. Σπύρου, το δήμαρχο κ. Τρεπεκλή, το περιφερειακό και δημοτικό συμβούλιο, τα κόμματα, του υποψήφιους βουλευτές του νομού μας να πάρουν άμεσα θέση και να απαιτήσουν να ανακληθεί η απαράδεκτη υπουργική απόφαση.

 

Η λαϊκή συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα τη συμβολική κατάληψη των δύο εκλογικών τμημάτων Λιαπάδων το πρωί Κυριακής (6.5.2012) και της περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας το βράδυ και μαζική κινητοποίηση στην περιφέρεια την Τρίτη 8/5/2012 στις 11 το πρωί.

 

 

ΠΗΓΗ : alfavita.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : topogoni.blogspot.com
0 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *