Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Αυγούστου 2022

BOMBA! Ο ΣΕΒ κατήγγειλε τις κλαδικές συμβάσεις

Ντόμινο στα εργασιακά και τους μισθούς. Μετά την Ένωση Ξενοδόχων που κατήγγειλε μονομερώς τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας και τον ΣΕΛΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος ) με την καταγγελία της κλαδικής σύμβασης εργασίας Εμπορίου (εδώ) ακολούθησε και ο ΣΕΒ (Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων).

Μια “μνημονιακή στρατηγική” που χαρακτηρίζεται κάθε άλλο παρά μακροπρόθεσμη, αφού μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι η …εσωτερική υποτίμηση χάριν της αύξησης της ανταγωνιστικότητας και του αποπληθωρισμού,  είναι μια συνταγή που επιφέρει συνεχώς δεινά στους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία. Και θα συνεχιστεί και μετά την 7η Μαΐου, ακόμα σκληρότερη, διότι οι υπογραφές έχουν ήδη πέσει πολύ πριν την προκήρυξη των εθνικών εκλογών.

Μια πολιτική που θα εξακολουθεί να στοχεύει στην αποδυνάμωση του εισοδήματος και παράλληλα να αυξάνει το κόστος ζωής, ενώ κάποιες ΔΕΚΟ -στην ουσία Α.Ε. εισηγμένες στο Χ.Α.Α.- που οι μισθοί των “ρετιρέ” σε εποχή λιτότητας των λαϊκών στρωμάτων αποτελούν το λιγότερο πρόκληση, προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό και την ανταγωνιστικότητα με τις “πλάτες” του ελληνικού κράτους που παραβιάζει ό,τι υπέγραψε για τον απλό εργαζόμενο, συνταξιούχο και άνεργο.  Στη ΔΕΗ λοιπόν έπειτα από Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου επιστρέφονται 200 εκ. ευρώ που κατέβαλε στο Δημόσιο τον Μάρτιο για το Ειδικό Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΕΤΗΔΕ) ενώ παράλληλα της επιτρέπει να παρακρατησει τα 50 εκ. ευρώ του Απριλίου (εφημ. ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΣΕΛ. 14). Και όλα στο όνομα μιας δήθεν εξόδου από την κρίση που έτσι κι αλλιώς άλλοι τη δημιούργησαν και άλλοι την πληρώνουν.

ΠΗΓΗ VIDEO : enikos.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *