Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΑΣΟΚ: Ένα επάγγελμα που χάνεται

Μετά τον σαλεπιτζή, τον τσαμπάση και τον λουστραδόρο ακόμα ένα επάγγελμα έρχεται να προστεθεί μεταξύ όσων απειλούνται με εξαφάνιση υπό το βάρος της ύφεσης: το επάγγελμα ΠΑΣΟΚ.

Νοσταλγία προκαλεί πλέον η εικόνα του ΠΑΣΟΚου της γειτονιάς ο οποίος, παραγνωρίζοντας τους στοιχειώδεις κανόνες δημοσίας αιδούς, διατυμπάνιζε το δικαίωμά του να νεμηθεί απερίσπαστος όσους δημόσιους πόρους και πολιτικές εξουσίες μπορούσαμε να του εκχωρήσουμε δια της ψήφου.

Ρίγος συγκίνησης διαπερνά τον καθέναν από εμάς όταν ανακαλούμε στη μνήμη τους ήχους του ‘Καλημέρα Ήλιε’ –προτού η κόρη του συνθέτη απαγορεύσει στον κλάδο τη χρήση του– υπό τις ιαχές των επαγγελματιών ΠΑΣΟΚων κατά τις προεκλογικές τους συνάξεις.

Τώρα πλέον οι σάλπιγγες έχουν σιγήσει και οι κερκίδες αδειάσει. Οι πρεσβύτεροι εναπομείναντες επαγγελματίες, οι οποίοι δεν έχουν το κουράγιο να μάθουν μια καινούργια τέχνη στα γεράματα, σε λίγα χρόνια θα έχουν τη δυνατότητα μονάχα να περιφέρονται στις πιο πολυσύχναστες οδούς των πόλεων μήπως και τους ζητηθεί να φωτογραφηθούν με κάποιον τουρίστα, χάριν της γραφικότητάς τους.

Κονκαρδοφόροι με μαύρα ζιβάγκο, η σπίθα ακόμα θα γυαλίζει στο κουρασμένο από τα φαγοπότια του παρελθόντος βλέμμα τους.

Κλείνοντας αυτό το μελαγχολικό σημείωμα, θα θέλαμε από αυτό εδώ το βήμα να προτείνουμε τη σύσταση μη-κυβερνητικής οργάνωσης με την επονομασία “Σύλλογος Διάσωσης Λαογραφικού Υλικού ΠΑΣΟΚων”, ικανής να υπαχθεί στην Πανελλήνια Ένωση Επαγγελμάτων Υπό Εξαφάνισιν.

Οι πενιχροί πόροι από τις δωρεές στον σύλλογο θα μπορούν, εκτός από το να καταλήγουν απευθείας στις τσέπες των βετεράνων μελών ώστε να κρατούνται σε εγρήγορση τα αντανακλαστικά τους, να χρηματοδοτήσουν τη δημιουργία μιας γλυπτικής αναπαράστασης της σάουνας που κατασκευαζόταν στα γραφεία της Ιπποκράτους το τελευταίο διάστημα προτού αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση.

Αυτός θα ήταν ο πλέον κατάλληλος φόρος τιμής στο επάγγελμα ΠΑΣΟΚ κι ένα ιστορικό σύμβολο της ανόδου και της πτώσεώς του, για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί.

ΠΗΓΗ : Κόκκινο Πανί (tvxs)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Το μεγάλο μάθημα

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟ «Μακριά τα χέρια από τη γυναίκα και το παιδί μου», αναφώνησε χθες στη Βουλή ο υπουργός […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *