Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Νοεμβρίου 2023

Ο τρόπος των προσλήψεων για τις ανάγκες του δήμου Μεγανησίου «στο μάτι του Κυκλώνα»

Επεισοδιακή ήταν και η συζήτηση του 3ου θέματος στην ημερήσια διάταξη: «Πρόσληψη προσωπικού με ημερομίσθιο, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 210 του ν. 3584/07».

Αμέσως μετά την εισήγηση από την Αντιδήμαρχο κ. Έλλη Καββαδά, παίρνοντας τον λόγο η έτερη κ. Καββαδά, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ζήτησε να πληροφορηθεί

α) αποτέλεσμα ποιών διαδικασιών είναι οι προσλήψεις συγκεκριμένων ατόμων,

β) εάν ληφθήκαν υπόψην τα κοινωνικά κριτήρια και

γ) γιατί τέλος πάντων δεν υπήρξε ανακοίνωση για την υποβολή αιτήσεων ενδιαφερομένων για τις συγκεκριμένες εργασίες, τονίζοντας ότι σε καμμία περίπτωση δεν υπονοεί κάτι για του εργαζόμενους και ότι  απλά πρέπει κάποτε να μπει ένα τέλος στις «αδιαφανείς» διαδικασίες, για να εισπράξει την αποστομωτική απάντηση της Αντιδημάρχου, ότι δεν θεωρεί απαραίτητη την ανακοίνωση για πρόσληψη προσωπικού, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πλέον ήδη αρκετοί νέοι άνεργοι στο νησί.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος κ. Θαν.Κονιδάρης, ο οποίος κατήγγειλε ότι εκ των υστέρων καλείται  για μια ακόμη φορά να νομιμοποιήσει την προ μηνός πρόσληψη των συγκεκριμένων ανθρώπων και ότι  θεωρεί υπέρογκο το ποσό που διατέθηκε για την καθαριότητα (37.000 ευρώ), τη στιγμή που, όπως είπε, απολύθηκαν δύο εργαζόμενοι του δήμου για τον σκοπό αυτό κι  ότι όλα αυτά αποσκοπούν στην ιδωτικοποίηση της αποκομιδής απορριμμάτων.

Κατηγόρησε δε τον δήμαρχο για «εκ περιτροπής» προσλήψεις καθαριστριών, μια πράξη που εντάσσεται σε προσπάθεια αλίευσης ψήφων ενόψει και των βουλευτικών εθνικών εκλογών. Στο σημείο αυτό συμφώνησε και η κ. Αικ. Καββαδά που, ομολογουμένως, έκανε μία απ’ τις καλύτερές της εμφανίσεις.

Ανταπαντώντας  o δήμαρχοςκατηγόρησε τον κ. Θαν. Κονιδάρη για «παραπληροφόρηση» και «άγνοια», πράγμα που προκάλεσε την έκρηξη του  δεύτερου και μόνο κατόπιν προτροπής του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παν. Κονιδάρη κατάφερε να ηρεμήσει. 

Nα σημειωθεί ότι,  λίγο νωρίτερα έλαβε χώρα και ένα φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Προέδρου του Δημοτικού  Συμβουλίου και του κ. Θαν. Κονιδάρη, όταν ο δεύτερος ζήτησε να στηθεί κάλπη για την αντικατάσταση του παραιτηθέντος δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης κ. Άλκιμου Κονιδάρη (δείτε εδώ κι εδώ) στις διάφορες επιτροπές, όπως προβλέπει ο Κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην προσπάθειά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. να υποβαθμίσει το γεγονός, ο κ. Θαν. Κονιδάρης αντέδρασε με την φράση: «Για τελείως ζώα μας περνάτε; Πρέπει να τηρείται η νομιμότητα!».  Κατόπιν τούτου στήθηκε κάλπη και το περιστατικό έλαβε τέλος.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε και ο κ.  Διονύσης Μάτζαρης (δημότης), ο οποίος κατονόμασε αρκετούς εργαζόμενους στο δήμο, οι οποίοι εργάζονται ενώ έχουν κι άλλο εισόδημα από συντάξεις κλπ. και ζήτησε οι προσλήψεις να γίνονται με βάση το Ε9 και το δηλωθέν εισόδημα στην εφορία. Προσέθεσε δε ότι αυτό κακώς δεν συμβαίνει και ότι κι ο ίδιος θέλει να ΄χει ίσες ευκαιρίες με συντοπίτες του για να ζήσει.

Το θέμα «Πρόσληψη προσωπικού με ημερομίσθιο, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 210 του ν. 3584/07» τέθηκε σε ψηφοφορία (6-6) και «πέρασε» με την ψήφο του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Παν. Κονιδάρη.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights