Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Ιουνίου 2024

“Πεδίο μάχης” το Δημοτικό Συμβούλιο στην 7η συνεδρίασή του

Φραστικές αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις χαρακτήρισαν τη χθεσινή συνεδρίασή του (9/4/2012).

Αφορμή η νέα  «αυθαίρετη» απόφαση της δημοτικής αρχής για παρεμβάσεις στην πλατεία του Βαθιού με την κατασκευή πέτρινων κυκλικών προστατευτικών τοιχωμάτων 4μετρης διαμέτρου γύρω από τα δέντρα, σε τέτοιο βαθμό, ώστε να περιορίζουν την ελεύθερη κίνηση των μικρών παιδιών και να υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού τους. Θα ακολουθήσει εκτενέστερο ρεπορτάζ.

Δριμύτατα επέκρινε η επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Αικ. Καββαδά (Καρατσολάκη) τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παν. Κονιδάρη για το ότι καθυστερεί η έκδοση των συμπερασμάτων της Ημερίδας για τον Βιολογικό που έγινε στο νησί μας, με αποτέλεσμα να «πηγαίνει πίσω» η διαδικασία λήψης αποφάσεων σχετικά με τη χωροθέτησή του. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. υποστήριξε ότι η επιτροπή είναι 9μελής και αρκετά μέλη της είναι εκτός Μεγανησίου, εννοώντας μάλλον ότι υπάρχει πρόβλημα συντονισμού, για να εισπράξει την απάντηση ότι ως Πρόεδρος είναι υπεύθυνος για το έργο συντονισμού της επιτροπής.

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε  τόσο με το θέμα της πρόσληψης προσωπικού, όσο και με τη νέα χωροθέτηση του κινητού ΣΜΑ στην θέση  «Σχίζα». Αναλυτικότερα σε επόμενα άρθρα.

Δεύτερη απουσία στο ίδιο θέμα (χωροθέτηση ΣΜΑ) καταγράφει ο δημοτικός σύμβουλος κ.  Σπύρος Μάλαμας. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε, παρά τις διαβεβαιώσεις του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου περί επείγοντος προσωπικού κωλύματος.

Επίσης για πρώτη φορά (και το τονίζουμε αυτό) είδαμε αναρτημένες στο διαδίκτυο τις εισηγήσεις των θεμάτων που συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Δ.Σ.  πράγμα που πιστώνεται στις προσπάθειες της αντιπολίτευσης και  στην κ. Αικ. Καββαδά, αφού όλον αυτό τον καιρό καυτηρίαζε την τακτική της δημοτικής αρχής , να καλεί τους συμβούλους να ενημερώνονται την τελευταία στιγμή προσερχόμενοι στον δήμο, με τελικό αποτέλεσμα να μην ενημερώνονται!

Να σημειώσουμε ακόμα ότι η τακτική της τελευταίας στιγμής και της ασφυκτικής πίεσης που ασκούν τα χρονοδιαγράμματα επιστρατεύτηκε και σε αυτό το συμβούλιο στο θέμα της νέας χωροθέτησης του ΣΜΑ.

Γενικά η δημοτική αρχή δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό από την πρώτη μέρα διοίκησης του δήμου και από ότι φαίνεται τα προβλήματα των δημοκρατικών διαδικασιών, των μονομερών αποφάσεων, αλλά το χειρότερο εκείνο της λοιδορίας των «αντιπάλων» συμβούλων αλλά και πολιτών, θα τη συνοδεύσει μέχρι το  τέλος της θητείας της.

Δυστυχώς δεν νομίζουμε ότι υπάρχει τρόπος προσέγγισης με ανθρώπους που θεωρούν  εαυτούς υπεράνω των υπολοίπων.

Λέτε η μόνη λύση είναι να γίνουμε «καουμπόυδες», όπως χαρακτήρισε τους διαφωνούντες και ο δήμαρχος κ. Στ. Ζαβιτσάνος;

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αναβλήθηκε η συζήτηση για την προγραμματική σύμβαση για το νερό από το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας (Ηχητικό)

Θα συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Δεν θα υπάρξει άλλη καθυστέρηση,  δέχθηκα την παράκληση του δημάρχου Μεγανησίου ν΄αναβληθεί διότι δεν […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights