Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

“Καθεστώς βελούδινης σκλαβιάς υπέβαλαν οι τράπεζες στον Ελληνικό λαό”

Ο κ. Π. Κουρουμπλής ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στο τραγικό γεγονός, της δημόσιας αυτοκτονίας του 77χρονου φαρμακοποιού στην πλατεία Συντάγματος. Συγκεκριμένα ανέφερε, «δυστυχώς ακόμη ένας άνθρωπος, έβαλε τέλος στη ζωή του, εγκλωβισμένος στα προβλήματά του, αδύναμος να σταθεί στα πόδια του. Και δυστυχώς υπήρξαν «κάποιοι» που μίλησαν με έναν άθλιο τρόπο για τις αιτίες που οδήγησαν το συγκεκριμένο άνθρωπο σ’ αυτή την τραγική κατάληξη. Κι ενώ ο άνθρωπος αυτός έθεσε τέλος στη ζωή του έξω από το Κοινοβούλιο, χθες το Κοινοβούλιο έβαλε άλλη μια τραυματική σφραγίδα στη δημοκρατία. Νομιμοποίησε το μεγαλύτερο σκάνδαλο, το σκάνδαλο της SIEMENS στην ελληνική κοινωνία».

Εκτενή αναφορά έκανε ο βουλευτής και στη ζημία που υπέστησαν τα Ταμεία από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων. Ειδικότερα ανέφερε ότι «θύματα αυτής της αγριότητας, της αδιαφορίας και υποκρισίας του πολιτικού συστήματος είναι μεταξύ άλλων και εκατοντάδες μικροεπενδυτές. Μικροεπενδυτές που εμπιστεύτηκαν το μόχθο και κόπο τους επενδύοντας σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, πληρώνοντας τώρα το επιτίμιο αυτής της εμπιστοσύνης. Θύματα είναι και οι υπάλληλοι της Ολυμπιακής, οι οποίοι έλαβαν το εφάπαξ τους σε ομόλογα. Αυτούς τους εξαπατημένους από το ανυπόστατο πολιτικό προσωπικό που ασκεί εξουσία, οφείλει κάθε ειλικρινής πολίτης να τους στηρίξει με οποιοδήποτε τρόπο. Η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία επένδυσε τα αποθεματικά των Ταμείων σε ομόλογα, οφείλει να ενημερώσει το ελληνικό κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό πότε αγόρασε τα ομόλογα αυτά. Εάν τα αγόρασε από τη δευτερογενή ή την πρωτογενή αγορά και αν τελικώς αποδειχθεί ότι αγοράστηκαν από τη δευτερογενή, εάν αγοράστηκαν στην τρέχουσα ή ονομαστική τιμή. Από το κούρεμα δε των ελληνικών ομολόγων πρέπει να πληρώσουν και οι μέτοχοι της Τραπέζης Ελλάδος, κι αυτό διότι από την όποια επένδυση των αποθεματικών των Ταμείων κέρδιζαν και οι ίδιοι».

 Εν συνεχεία ανεφέρθη και στο Τραπεζικό Σύστημα, λέγοντας ότι «για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, δίνουμε τώρα 48 δισεκατομμύρια ευρώ. Ένα τραπεζικό σύστημα που υπέβαλε τον ελληνικό λαό σε καθεστώς βελούδινης σκλαβιάς. Ένα σύστημα που δεν είχε ποτέ κουλτούρα στήριξης του επιχειρείν, συμβάλλοντας στην καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας. Και τώρα προτείνεται η επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, να γίνει με κοινές μετοχές, χωρίς όμως δικαίωμα ψήφου. Αυτό έχει ως συνέπεια οι τραπεζίτες να απαλλάσσονται από ιλιγγιώδη ποσά άνω των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ , από το επιτόκιο που θα πλήρωναν εάν οι μετοχές ήταν προνομιούχες. Εάν υπήρχε πολιτικό σύστημα που υπηρετεί την κοινωνία και όχι τους τραπεζίτες, τα χρήματα αυτά θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για το κούρεμα των δανείων των υπερχρεωμένων οικογενειών. Αυτή είναι μια πρόταση που πρέπει να στηρίξουμε όλοι».

Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε και στο εθνικό ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, υπογραμμίζοντας ότι «η συντελούμενη διαπλοκή δεν επέτρεψε να τεθεί έως σήμερα το ως άνω εθνικής σημασίας ζήτημα, με μοναδική εξαίρεση τη ρηματική διακοίνωση του 1995 κατόπιν εντολής του τότε Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Αντιθέτως, οι κατά τα άλλα «πολιτισμένοι» Γερμανοί, προέβησαν σε δηλώσεις κατά της Ρωσίας για την αρπαγή των θησαυρών που πήρε η τελευταία τα χρόνια της ρωσικής κατοχής της Γερμανίας. Για τους ελληνικούς θησαυρούς όμως ούτε λόγος να γίνεται! Αυτοί καλά κάνουν. Εμείς τι κάνουμε»;

Εν συνεχεία αναφέρθηκε και στην κατατεθείσα τροπολογία που αφορά τις μεταγραφές των φοιτητών τρίτεκνων – πολύτεκνων οικογενειών. Επεσήμανε ότι «επιχειρούμε να λύσουμε προβλήματα στο τομέα των μεταγραφών από τη στιγμή που το κράτος καταργεί επί της ουσίας τη δωρεάν παιδεία, όταν δεν εξασφαλίζει σίτιση και στέγη σε χιλιάδες νέους, παιδιά φτωχών οικογενειών». Την αντίθεσή του εξέφρασε και ως προς την Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, για κατάργηση του διδασκόμενου μαθήματος «Πολιτική και Δίκαιο». Μάθημα που θεσπίστηκε από την εποχή του Γεωργίου Παπανδρέου, απαραίτητο για την ανάπτυξη της πολιτικής συνείδησης και κριτικής σκέψης στο νέο μαθητή.

Αναφερομένος στις διατάξεις του νομοσχεδίου που επιβάλλουν την επέκταση των Δ.Ε.Υ.Α. σε όλους τους καλλικρατικούς δήμους. τόνισε ότι «οι παρούσες οικονομικές συνθήκες των δήμων, επιβάλουν να αφεθεί στην αρμοδιότητά τους η αντιμετώπιση των αναγκών τους. Απαιτείται στήριξη των δήμων, ώστε να δημιουργήσουν με τη σειρά τους κοινωνικούς θεσμούς στήριξης όλων εκείνων των απελπισμένων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αυτοσυντήρησής τους. Οι ντροπιαστικές εικόνες των συσσιτίων, τα φαινόμενα υποσιτισμού στα σχολεία, είναι γεγονότα θλιβερά. Με την εικόνα ενός νέου ανθρώπου να σκύβει το κεφάλι του μέσα σ’ έναν κάδο σκουπιδιών προκειμένου να βρει στοιχειώδη τροφή, δεν πέφτει η αξιοπρέπεια του συγκεκριμένου ανθρώπου. πέφτει η αξιοπρέπεια όλων μας.

Ο κ. Π. Κουρουμπλής έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι «ο ελληνικός οφείλει στις προσεχείς εκλογές να αποδείξει ότι είναι καλά διαβασμένος. Να αποδείξει ότι δεν υποκύπτει στην τρομοκρατία που θα εκπέμψουν οι κατεδαφιστές των κοινωνικών δικαιωμάτων και οι δολοφόνοι των ονείρων των νέων ανθρώπων».

 
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
 
Πολιτικό Γραφείο
Ανεξάρτητου Βουλευτή Αιτ/νίας
Παναγιώτη Κουρουμπλή
Γραφείο Τύπου
Τηλ:210.3624620

Γραφείο Αθηνών
Νίκης & Απόλλωνος 1
Τηλ: 210.3244711
Fax: 210.3218158
Γραφείο Αγρινίου
Μπαϊμπά & Γρίβα 15
Τηλ: 26410 44203
Fax: 26410 44202
www.kouroumplis.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights