Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Τελικά ποια είναι τα σύνορα της Ελλάδας;

Σάλο και έντονα ερωτηματικά προκαλούν οι αποκαλύψεις της διαδικτυακής εκπομπής «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ» του newsbomb.gr που παρουσιάζει καθημερινά ο Κώστας Χαρδαβέλλας.

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Πειραιά και αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Κατσαφάδος μιλώντας στην εκπομπή κατήγγειλε ότι περισσότεροι είναι οι συνοριοφύλακες που υπηρετούν στα… «δύσβατα» και «τιμημένα» σύνορα … Κολωνακίου-Εξαρχείων-Λ. Αλεξάνδρας, απ’ ότι στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, στον Έβρο.

‘Όπως ανέφερε ο κ. Κατσαφάδος, στον Έβρο υπηρετούν μόλις 380 συνοριοφύλακες, ενώ στην Αθήνα 478, με αποτέλεσμα η λαθρομετανάστευση να παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις και να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην ελληνική κοινωνία.

Τις καταγγελίες του κ. Κατσαφάδου επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Χαράλαμπος Παντελίδης, ο οποίος εξήγησε ότι από τους 380 συνοριοφύλακες που υπηρετούν στον Έβρο, το 80% απασχολείται «με τη διαχείριση των μεταναστών, δηλαδή τη σίτισή τους, την περίθαλψη, να τους πάρουμε δαχτυλικά αποτυπώματα και ελάχιστοι έχουν απομείνει για να φυλάνε τα σύνορα!».

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία

Ο τ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, απαντώντας στις 20.10.2010 σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κωστή Αϊβαλιώτη, διευκρίνισε ότι «στην Ελληνική Αστυνομία υπηρετούν συνολικά 17.045 αστυφύλακες, στους οποίους δεν περιλαμβάνονται και οι 1.588 νέοι αστυφύλακες που εξήλθαν από τη Σχολή, 4.782 ειδικοί φρουροί και 510 συνοριοφύλακες».

Σε πίνακα που παρουσίασε ο κ. Παπουτσής αποκαλύπτεται ότι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής υπηρετούσαν 478 συνοριοφύλακες, έναντι μόλις τριών στη Γενική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης, τεσσάρων στη Θεσσαλονίκη, πέντε στη Θεσσαλία και μόλις 7 στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.

Μάλιστα, με βάση τον πίνακα, στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου, στα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, δεν υπηρετούσε ούτε ένας συνοριοφύλακας…

Στο έλεος των αλλοδαπών και οι Αστυνομικοί

Την ίδια ώρα, αλλοδαποί που βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση και σκοτώνουν εν ψυχρώ αστυνομικούς, που προσπαθούν σε δύσκολες συνθήκες να κάνουν το καθήκον τους.

Με βάση στοιχεία που προσκόμισε στις 13.10.2011 ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, απαντώντας σε νέα ερώτηση του κ. Αϊβαλιώτη αναφέρεται ότι από το 1990 και εντεύθεν «έχασαν τη ζωή τους, από εγκληματική δράση αλλοδαπών 5 Αστυνομικοί, 2 Ειδικοί Φρουροί και 1 Συνοριακός φύλακας».

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights