Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Ιουλίου 2022

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ανακαλύψει την Αμερική από το 86 π.Χ!

Στο απίστευτο συμπέρασμα ότι οι αρχαίοι Έλληνες, είχαν ταξιδέψει στην Αμερικάνικη ήπειρο 1500 και πλέον χρόνια πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο, κατέληξε σε έρευνά του ένας έλληνας ερευνητής των αιγαικών γραφών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον δρ. Μηνά Τσικριτσή, οι προϊστορικοί Έλληνες είχαν επισκεφτεί τη Βόρεια Αμερική πολύ πιο πριν την ανακαλύψει ο Κολόμβος. Αυτό, υποστηρίζει, προκύπτει από την μελέτη ενός κειμένου του Πλουτάρχου, το «Περί του εμφαινομένου προσώπου τω κύκλω της Σελήνης», όπου στις παραγράφους 941Α-942, περιγράφει το ταξίδι των Ελλήνων σε μία ήπειρο η οποία βρίσκονταν «δυτικά των τριών νησιών και βορειοδυτικά της Βρετανίας».

Σύμφωνα με τον κ. Τσικριτσή, ο οποίος συνεχίζει την έρευνα που έκανε πριν από δύο χρόνια ο καθηγητής Η. Μαριολάκος, που είχε υποστηρίξει ότι οι προϊστορικοί Έλληνες γνώριζαν την ύπαρξη της Αμερικής και την οποία επισκέπτονταν, από το κείμενο του Πλουτάρχου με χρήση ειδικών προγραμμάτων με Η/Υ αποκαθίσταται μια λησμονημένη ιστορική πραγματικότητα, που μέχρι σήμερα διέφευγε από πολλούς -αν όχι όλους- ερευνητές.

Στη ανακοίνωσή του, ο δρ. Τσικριτσής υποστηρίζει ότι πριν τον Κολόμβο υπήρχε μία επικοινωνία που ξεκινά από την Μινωική εποχή μέχρι τα ελληνιστικά χρόνια. Ο στόχος αυτών των ταξιδιών κατά την Εποχή του Χαλκού είχε σχέση με το εμπόριο και τη διακίνηση του καθαρού χαλκού που βρισκόταν σε μια λίμνη (την ονομάζει Superior) του Καναδά.

Φαίνεται -σημειώνει- ότι μετά τους πρώτους εμπόρους Μινωίτες, συνέχισαν και οι Μυκηναίοι, οι οποίοι, όπως αναφέρει ο Πλούταρχος, έστειλαν τον Ηρακλή για να αναθερμάνει την παρουσία του ελληνικού στοιχείου, το οποίο είχε χαθεί με τις επιμιξίες με του ντόπιους. Στη συνέχεια, την Εποχή του Σιδήρου το ενδιαφέρον για την περιοχή παράκμασε και παρέμεινε έως τους Ελληνιστικούς χρόνους μια εθιμοτυπική λατρευτική παράδοση. Έτσι κάθε τριάντα χρόνιααποστέλλονται κάποια πλοία σε περιοχές που είχαν την λατρεία του Κρόνου για να ανανεώνεται το ανθρώπινο προσωπικό με ιερείς.

Όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τσικριτσής «όλα αυτά αποδεικνύονται με αστρονομικά στοιχεία, η επεξεργασία των οποίων έγινε με τη βοήθεια προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών επιβεβαιώνοντας τον χρονολογικό προσδιορισμό του ταξιδιού που περιγράφει ο Πλούταρχος».

Έτσι εξηγείται, σύμφωνα με τον κ. Τσικριτσή, και το ότι στην περιοχή γύρω από τη Λίμνη Superior και στο νησί Royale που βρίσκονται στον Καναδά έχουν γίνει μεγάλες εξορύξεις χαλκού σε μία περίοδο, μεταξύ 2400 και 1200 πΧ, παρότι η περιοχή βρίσκονταν στη λίθινη εποχή.

Σύμφωνα με το αρχαίο κείμενο του Πλουτάρχου ο συντονιστής του διαλόγου, ο Λαμπρίας καλεί τον Σύλλα τον Καρχηδόνιο να ξαναδιηγηθεί μια ιστορία που άκουσε από του υπηρέτες του ναού του Κρόνου στην Καρχηδόνα, Την ιστορία που αφηγήθηκε κάποιος ξένος επισκέπτης του ναού που ήλθε από τη μεγάλη ήπειρο. Τελικά τα δεδομένα που αναφέρει το κείμενο επιβεβαιώνουν, όπως δείχνει η μελέτη του κ. Τσικριτσή, με τη χρήση Η/Υ, την περιγραφή ενός ταξιδιού το 86 μΧ που πραγματοποιήθηκε από τον Καναδά στην Καρχηδόνα. Τα συμπεράσματα συνοψίζονται στα παρακάτω:

1. Το αποκαλυπτικό κείμενο προσδιορίζει σωστά την απόσταση από την Βρετανία στο νησί της Ωγυγίας– την Ισλανδία, με καράβι με κουπιά που πλέει 5 ημέρες (880 km).

2. Αναφέρει μία μεγάλη ηπειρωτική γη που στην περιοχή της υπήρχαν τρία νησιά (Γροιλανδία, Νήσο Baffin, Newfoundland) που ισαπείχαν, βορειοδυτικά της Βρετανίας.

3. Προσδιορίζει ότι στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος (στην ίδια ευθεία) βρίσκεται η είσοδος του κόλπου του Αγίου Λαυρεντίου (Gulf of St. Laurence) με την Κασπία θάλασσα, γεγονός που παρατηρούμε στην ευθεία της.

4. Προσδιορίζει ορθά ότι ο κόλπος του Αγ. Λαυρεντίου είναι λίγο μεγαλύτερος από την Μαιώτιδα λίμνη, τη σημερινή Αζοφική. Στις ακτές του κόλπου αναφέρει ότι κατοικούσαν Έλληνες από παλιά και μετά την αποστολή του Μυκηναΐου Ηρακλή, πιθανόν τον 15ο αιώνα πΧ, αναθερμάνθηκε το ελληνικό στοιχείο που έσβηνε από τις επιμειξίες με τους ντόπιους (εννοείται ότι ο Ηρακλής δεν πήγε μόνος με το Ιόλαο, αλλά ήταν μία εκστρατεία εκατοντάδων Ελλήνων που άλλαξαν δημογραφικά την περιοχή μέσα στο κόλπο του Αγ. Λαυρεντίου που κατοίκησαν).

5. Καθορίζει περίοδο τριάντα χρονών, μετά την οποία ξεκινούσε το ταξίδι της επιστροφής: όταν ο Πλανήτης Κρόνος ανατέλλει με τον αστερισμό του Ταύρου. Τα αστρονομικά στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι σε γεωγραφικό πλάτος βόρειο 47ο, τον 1ο αιώνα μΧ, η περίοδος αυτή ήταν στα τέλη Μαΐου του 86 μΧ.

6. Όταν ξεκινούσε το ταξίδι της επιστροφής τρεις μήνες έμεναν στο νησί της Γροιλανδίαςβόρεια (60ο Ν), που ο ήλιος δύει μόνο μια ώρα την περίοδο του θερινού ηλιοστασίου μεταξύ 9/6 και 9/7. Ο προσδιορισμός αυτός επιβεβαιώνει ότι το νησί της Γροιλανδίας πρέπει να ταυτιστεί με τον κάτω κόσμο, όπου είχε ταφεί ο Κρόνος σε σπήλαιο και φυλασσόταν από τον Δία.

7. Ο λόγος των μεγάλων ταξιδιών την Εποχή του Χαλκού τεκμηριώνεται από τον καθαρό χαλκό, που βρισκόταν σε μεγάλες ποσότητες στην περιοχή γύρω από τη Λίμνη Superior και στο νησί Royale που βρίσκονται στον Καναδά. Από την περιοχή αυτή εξορύχτηκαν 50.000 τόνοι χαλκού μεταξύ 2400 και 1200 πΧ.

8. Στην εποχή του Πλουτάρχου ο ίδιος αναφέρει, ότι δεν μετέφεραν χαλκό αλλά χρυσές κούπες και αγγεία που μέσα είχαν τις προμήθειες του ταξιδιού.

9. Τέλος είναι γνωστό ότι στην αρχαιότητα τα μαντεία ήταν κέντρα καταγραφής γεωγραφικής γνώσης, με αποτέλεσμα να συμβουλεύουν για μελλοντικές αποικίσεις. Έτσι είναι αποδεκτό ότι ο Πλούταρχος μετά το 86 μΧ που ήταν ιερέας στο Μαντείο των Δελφών, έχει αυτή τη γνώση.

10. Το ταξίδι επιστροφής φαίνεται ότι γινόταν από βόρεια, ξεκινώντας από τον Καναδά, πήγαιναν στη Γροιλανδία (νησί του Κρόνου) έφθαναν στην Ισλανδία και από εκεί έφθαναν στη Βρετανία. Στοιχείο επιβεβαίωσης αυτής της διαδρομής είναι το νησί σταθμός, που φέρει ακόμα και σήμερα το όνομα Μυκήνες (Mykines) το δυτικότερο νησί των Faeroe

Συμπερασματικά, η έρευνα του Μηνά Τσικριτσή είναι ότι πραγματοποιήθηκε ταξίδι από τον Καναδά στην Καρχηδόνα τον Μάιο του 86 μΧ. Σε συνδυασμό με τα άλλα στοιχεία που επιβεβαιώνονται με Υ/Η γίνονται αποδεκτές και οι άλλες περιγραφές του Πλουτάρχου, ότι δηλαδή, στα αρχαία χρόνια πριν την εκστρατεία του Ηρακλή είχαν πάει στην περιοχή και αρχαιότεροι Έλληνες, πιθανότατα οι Μινωίτες. Τα στοιχεία αυτά έρχονται και επιβεβαιώνουν αρχαιολογικά διάσπαρτα ευρήματα γραφής – και όχι μόνο – από περιοχές στην Αμερική.

Τελικά πριν τον Κολόμβο, τους Κινέζους και τους Βίκινγκς είχαν πάει στην Αμερική και Έλληνες τουλάχιστο τον 1ο αιώνα πΧ και πιθανόν ήδη τη 2η χιλιετία πΧ.

ΠΗΓΗ : prionokordela.gr

1 Shares

Σχετικά άρθρα

6 Σχόλια

 1. Ποιός δεν θυμάται το αστέρι της Εθνικής Βραζιλίας τον ΜΈΓΆΛΟ ΣΩΚΡΑΤΕΣ και την ομάδα του ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ;Τα ονόματα αυτά δεν δώθησαν ,ετσι τυχαία ,απο κάποιους Βραζιλάνους που είχαν” λόξα” με την Αρχαία Ελλάδα.Τα ονόματα αυτά μαζί με άλλες καθαρά Ελληνικές λέξεις ακούγονται στην Νότια Αμερική απο Αρχαιοτάτων Χρόνων.Αν είχα το χρόνο θα τεκμηρίωνα ποιο αναλυτικά και με επιχειρήματα αυτό που είναι ηδη γνωστό σε όλους… .Οτι οι πρώτοι επισκέπτες της Αμερικής είναι οι Αρχαίοι Ελληνες.
  Επειδή γράφω βιαστικά συγνώμη για τις αβλεψείες μου και τα τυχον ορθογραφικά λάθη.Δεν προλαβαίνω να ελέγξωΟΙ κοντινοι στην ηλικία μου όμως σίγουρα θα θυμούνται τον Λευκό Πελέ ΣΩΚΡΑΤΕΣ που αν δεν κάνω λάθος ήταν γιατρος (χωρίς αυτό να τον εμποδίζει να καπνίζει δύο-τρία πακέρα τσιγάρα τη ημέρα

 2. Το ότι ο Κολόμβος δεν ανακάλυψε την Αμερική πρώτος είναι ηλίου φαεινότερο πλέον.Είναι παράδοξο να μην είχαν προηγηθεί Έλληνες Μινωϊτες θαλασοπόροι, μιας που το κατείχαν το άθλημα,αλλά και Βίκινγκς απ΄το Βορά.Άσε που ο Κολόμβος στο πλήρωμά του φρόντισε να έχει και Χιώτες που ήξεραν τον δρόμο και φυσικά όταν πάτησε το πόδι του στην Αμερική λευκές φυλές τον πολεμούσαν. Όλα αυτά τα ιστορικά όμως δεν μπορούν να μας βοηθήσουν σήμερα,απλά μας ρίχνουν πιο βαθιά “μέσα στην τρύπα”, γίνεται δηλαδή εμείς με αυτόν τον σπουδαίο πολιτισμό να φθάσαμε εδώ που φθάσαμε σήμερα, κι όμως παιδιά μου, ΓΙΝΕΤΑΙ.
  Και για να απαντήσω και στον αγαπητό κ. Πολίτη Χρήστο, η μισή τουλάχιστον Αργεντινή , φέρει Αρχαιοελληνικά ονόματα αλλά και πλήθος Ελληνικών συμβόλων όπως Μαίανδροι κ.τ.λ. Επίσης εάν κανείς ταξιδέψει σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, αισθάνεται σαν να βρίσκεται Μεσόγειο και την επήρρεια του Ελληνορωμαϊκού πολιτισμού.Όμως πραγματικά δεν μας βοηθάει,περισσότερο μας στενοχωρεί.Σήμερα τι κάνουμε Χρήστο, σήμερα!

 3. Σήμερα αγαπητέ Γεώργιε με (πολύ μεγάλη λύπη και πόνο καρδιάς το λέω) όλο και πιο πολύ τείνω να πιστέψω τον ισχυρισμό αυτού του κυρίου .. Φολμεράϊερ νομίζω τον λένε .. ότι αυτοί που αποκαλούνται σήμερα Ελληνες ουδεμία σχέση έχουν με τους Αρχαίους Ελληνες, και κάθε άλλο παρά απόγονοι του Πλάτωνα του Αριστοτέλη και του Περικλή είναι.
  Τέλος πάντων ,ας ευχηθούμε αυτός ο κύριος να κάνει λάθος και να έχει μείνει στα κυταρά μας ένα έστω μικρό γονίδιο άπω αυτούς που προανέφερα,
  τότε υπάρχει ελπίδα να σωθούμε.Οι προγονοί μας ήξεραν να αυτοπροστατεύονται δίνοντας καμιά φορά κώνειο η εξοστρακίζοντας όσους θεωρούσαν επικίνδυνους η φαύλους

  1. Νομίζω πως αυτός ο κύριος κάνει λάθος,Το ίδιο λέγαν κάποιοι πριν το Θαύμα του 21 το ίδιο πριν το θαύμα του 1940 ..και όμως επιβιώνουμε ,,και θα επιβιώσουμε…

  2. Aγαπητέ Παύλο, διάβασε το άρθρο που ανέβασα σήμερα: “άν αποφασίσετε να είστε, θα είστε ευτυχισμένοι”.Πραγματικά αυτό εάν καταφέρει ο καθένας μας, εννοώ αυτό που κατάφερε αυτός ο άνθρωπος και που διδάσσκει σε όλους εμάς.Υπομονή, μεγάλη λέξη!Καλά θα κάνεις να κατέβεις το Πάσχα, να απολάύσεις αυτή την ομορφιά της φύσης που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανένα λογικό, άνθρωπο! Σαν οπαδός της “Επικούρειας φιλοσοφίας” έχω να σου συστήσω: “Άσε τους νεκρούς, να προχωράνε και ότι το χάος και η αταξία κατά τον Ηράκλειτο ή τον Αριστοτέλη(κόλησε το μυαλό μου), τάξη και πάλι θα γεννήσουν.Θέλει το χρόνο του, έτσι θα συμβεί και πάλι.

   ΥΓ: Μόλις επέστρεψα απ τον κήπο, όπου καθάριζα τις αγκινάρες, λοιπόν Πάσχα κάποιες θα είναι γινομένες.Και η μία εκ των τριών κατσικών μου θά χει μεγάλα κατσί κια για σφάξιμο, θά χει έρθει και ο Κρητικός πούχει βιολογικό κόκκινο κρασί διαμάντι. Άκου τώρα :Κατσικάκι κοκκινιστό με αγκινάρες, κουκιά, πατάτα ντόπια και λίγο φρέσκο άνιθο και τραπέζι ξύλινο μέσα στις μαργαρίτες και τα αγριολούλουδα με θέα την ιθάκη.Στην τουαλέτα κλείνοντας την πόρτα,φάτσα σου η τρόικα και στον προθάλαμο όλες οι φωτογραφίες ,για να μπορείς να διαλέξεις με ποιόν η εκκένωση σου επιτυγχάνεται καλύτερα!Περιμένω…

 4. A,ξέχασα φέρε και μία φωτογραφία αυτηνού, πως το είπες;Φλο, Φλο, Φλομπάγιερ, κάπως έτσι,γιατί δικιά του φωτογραφία για τον προθάλαμο της τουαλέτας δεν έχω κι είναι σίγουρο πως θα μου χρειαστεί!!!

  ΥΓ:Κ.Πολίτη η πρόταση εξυπακούεται ότι αφορά κι εσάς , όχι μόνο τον Παύλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *