Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Ιουλίου 2022

Δράση από δήμους άξιας συγχαρητηρίων. “Κοινωνικό φροντιστήριο” για τους μαθητές

Μετά κάποιες τοπικές ΕΛΜΕ ανά τη χώρα όπου οι καθηγητές προσφέρουν εθελοντικά την ¨Ενισχυτική Διδασκαλία” ή την “Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη” σε μαθητές σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, έρχεται να προστεθεί και μια ακόμα δράση (πρωτοβουλία) του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας: το “ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ“.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, κ. Πέτρος Καψοκόλης «το κοινωνικό φροντιστήριο βρήκε θερμή συμπαράσταση από μας, γιατί αποσκοπεί στη βοήθεια των μαθητών, που οι οικογένειές τους βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια-άποροι σε καμία. Πάντα στηρίζουμε τις καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες των φορέων της πόλης μας και ιδιαίτερα των σχολείων που στοχεύουν στην ενίσχυση των μαθητών. Επίσης να τονίσουμε ότι σε καμία περίπτωση η Δημοτική μας Αρχή δεν αποσκοπεί στη διατάραξη και ομαλή λειτουργία των φροντιστηρίων».

Να σημειωθεί ότι το κοινωνικό φροντιστήριο δημιουργήθηκε από την Ακαδημία της Ελευθερίας του Πνεύματος σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Β’/θμιας Σχολικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου μας, κ. Κύρου, και υλοποιείται από την ανιδιοτελή προσφορά και συμμετοχή εθελοντών καθηγητών, χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση από οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.

ΠΗΓΗ : otanews.gr

Κοινωνικά Φροντιστήρια λειτουργούν μ.α. σε

δήμο Ζακύνθου

Μητρόπολη Καλαβρύτων και του Δήμου Αιγιαλείας

δήμος Ηρακλείου

δήμος Μεγαρέων

δήμος Ταύρου

δήμος Μαραθώνα

δήμος Κορίνθου

δήμος Χανίων

δήμος Ζωγράφου

δήμος Μαλεβιζίου

δήμος Πατρέων

Καρλόβασι (Σάμος)

στην Κομοτηνή

κ.α.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *