Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Ένα νέο κίνημα γεννιέται στην Λευκάδα

«Μια φορά προσπαθήσαμε να δούμε τον Δήμαρχο, δεν μας άφησαν. Δεν έχουμε καμιά επαφή.»

Οι νέοι σηκώνουν ανάστημα! Διεκδικούν «Ενεργά» πλέον το δικαίωμα τους για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό που ακούμε καθημερινά είναι πως χρειάζονται επώδυνα μέτρα και θυσίες από την πλευρά όλων μας για να μπει η χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης και να έχουμε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, μόνο που κανείς δεν πιστεύει πλέον, ούτε καν αυτοί που μας επιβάλλουν τις θυσίες, ότι ο τρόπος τους θα οδηγήσει πουθενά. Η ελληνική οικονομία παραμένει σε βαθιά κρίση και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Οι προβλέψεις για την ανεργία είναι τρομακτικές, θα αγγίξουν το ένα εκατομμύριο οι άνεργοι και οι περισσότεροι από αυτούς είναι νέοι άνθρωποι.

Τώρα που τέλειωσε το εσωτερικό προεκλογικό check up του ΠΑΣΟΚ και ο ασθενής δεν πέθανε, αντιθέτως πιστεύει ότι σύντομα θα βγει πάλι στον κόσμο, τώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου αποτελεί παρελθόν για το ΠΑΣΟΚ και ο νέος αρχηγός ο Ευ. Βενιζέλος προκειμένου να «μπει με το δεξί» είπε και μια «συγγνώμη», κάτι που ποτέ δεν βλάπτει, αντιθέτως φτιάχνει το κλίμα….. τώρα που και τα άλλα κόμματα με τη σειρά τους προετοιμάζονται για το μεγάλο derby γιατί είμαστε και πάλι μια «ωραία ατμόσφαιρα» μπορούμε να αρχίσουμε να ασχολούμαστε και με τις εκλογές. Μόνο που στην πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολίτευσης σίγουρα κάποια πράγματα δεν θα είναι όπως παλιά, μπορεί να μην έχουν ξυπνήσει όλοι ακόμα, αλλά όλο και πιο πολλά μάτια ανοίγουν ….Η κρίση που περνά η χώρα μας ισοδυναμεί αν όχι ξεπερνά σε ένταση και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις τα 8,8 ρίχτερ που χτύπησαν πριν δύο χρόνια την Ιαπωνία. Τώρα καλούμαστε όλοι να μαζευτούμε, να ανασυγκροτηθούμε για να κτίσουμε την Ελλάδα από την αρχή. Σε αυτή τη νέα προσπάθεια θα χρειαστούν πολλά χέρια βοήθειας, ανθρώπων που έχουν όρεξη για δουλειά και κυρίως νέων μιας και το μέλλον για το οποίο μιλάμε τους αφορά άμεσα. Τα παιδιά που για δεκαετίες κανείς δεν έπαιρνε στα σοβαρά για ευνόητους λόγους, και μόνο προεκλογικά κάποιοι τους θυμούνταν πάλι για ευνόητους λόγους, παιδιά μορφωμένα αλλά κυρίως άνθρωποι με όρεξη για δουλειά έμεναν εκτός «γηπέδου» γιατί ενοχλούσαν το κατεστημένο πολιτικό παιχνίδι. Όπως φαίνεται όμως αυτά τα παιδιά έκαναν «προπόνηση» και τώρα βγαίνουν δυναμικά μπροστά, έχουν άποψη και θέλουν να ακουστούν γιατί αυτό που διεκδικούν είναι το αυτονόητο. Να ανοίξουν οι πύλες της πολιτικής στους νέους!

Αποχή ή λευκό, ήταν μέχρι τώρα μια απάντηση στο πολιτικό σύστημα προκειμένου να αντιδράσουν οι νέοι, τώρα έχουμε μια νέα ιδέα η οποία γεννήθηκε εδώ στη Λευκάδα. Η ιδέα είναι πρωτοποριακή και μιας και οι προεκλογικές διαδικασίες ξεκίνησαν και πάλι μόνο οι πολιτικοί της παλιάς σχολής έρχονται να μας εξηγήσουν πως έχουν τα πράγματα, καλό είναι να ακουστούν ο Νώντας Ζαβερδίνος και η Νίνα Λόλι, να μας πουν και αυτοί από την πλευρά τους τι πιστεύουν για τα πράγματα και τι κρύβεται πίσω από το ΕΝΕΡΓΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

Είναι προφανές ότι η κρίση γεννά και ιδέες, η απογοήτευση έδωσε έναυσμα σε εσάς να σκεφτείτε διαφορετικά και να ταράξετε τα προεκλογικά νερά με κάτι που σίγουρα δεν βολεύει το πολιτικό κατεστημένο.

Ν.Ζ. «Εμείς σκεφτήκαμε κάτι πολύ απλό: Για να καταφέρουμε να αλλάξει κάτι στον τόπο μας θα πρέπει να μπουν στο χώρο της πολιτικής νέοι άνθρωποι. Δεν έχουν το νου τους μόνο στο πως θα «φάνε» και επιπλέον από έναν νέο άνθρωπο μπορείς να έχεις άλλου είδους απαιτήσεις μιας και αυτοί που είναι χρόνια στην πολιτική κυρίως ενδιαφέρονται για τη διατήρηση της θέσης τους ή για την σύνταξή τους.»

Σκληρά λόγια για τους πολιτικούς και σίγουρα αδικούνται κάποιοι οι οποίοι μπήκαν με τις καλύτερες προθέσεις στην πολιτική γιατί ήθελαν και ενδεχομένως θέλουν ακόμα να προσφέρουν. Είναι τραγικό βέβαια ότι το μόνο που έχει μείνει στους νέους από το πολιτικό σύστημα είναι ότι οι πολιτικοί το μόνο που κάνουν είναι να «τρώνε», να βολεύουν τους δικούς τους και να εξασφαλίζουν μόνο τον ευατό τους.

Ν.Λ. «Οι πολιτικοί κοίταξαν μόνο το μέλλον το δικό τους και ούτε καν των παιδιών τους γιατί και αυτά και τα εγγόνια τους είναι καταδικασμένα κάτω από αυτές τις συνθήκες. Αυτοί που αποφασίζουν για εμάς είναι άνω των 60, δεν μπορούν να μας καταλάβουν και δεν τους νοιάζει κιόλας τι θα γίνουν τα δικά μας παιδιά, για αυτό το λόγο θέλουμε να μπουν στην πολιτική σκηνή και νέοι άνθρωποι. Πρέπει να υπάρξει κάποια στιγμή ένα όριο ηλικίας και στην πολιτική!»

Ποιά είναι η άποψή σας σχετικά με το τι έχουν κάνει όλα τα τελευταία χρόνια οι τοπικοί παράγοντες για την νεολαία και πόσο σοβαρά έχουν ασχοληθεί με τα προβλήματα των νέων;

Συνέχεια στο ρεπορτάζ της Κατ. Μεσσήνη στο mylefkada.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights