Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Ιουλίου 2022

ΠΙΝ και Ομογένεια μαζί για τα Ιόνια

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 19 Μαρτίου  2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                       

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού

                   49100, Κέρκυρα                                        

Τηλ: 26610 – 26523

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

 Προβολή των Ιονίων Νήσων στην Αυστραλία – Κοινές διακοπές σε Ιταλία και Ιόνια Νησιά

      Με την εκπρόσωπο του Συνδέσμου Τουρισμού Ανατολικής Μεσογείου (Eastern Mediterranean Tourism Association, Jaqueline Preketes, είχε συνεργασία ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, Χρήστος Σκούρτης,  με στόχο την προώθηση της ιδέας για σπαστές διακοπές των Αυστραλών στα Ιόνια Νησιά και την Ιταλία.

Η εκπρόσωπος του Συνδέσμου βρήκε την ιδέα εξαιρετική και συμφωνήθηκε να επισκεφθεί το καλοκαίρι τα Ιόνια Νησιά για συναντήσεις με τοπικούς πράκτορες, ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνέργειες.

 Αγώνες κρίκετ και στην Κεφαλονιά

       Επίσης, η επτανησιακή αποστολή είχε συνάντηση με τον Νίκο Χατζόγλου, Πρόεδρο της αυστραλοελληνικής ομοσπονδίας κρίκετ, με τον οποίο συζήτησε τους τρόπους  προσέλκυσης αυστραλών τουριστών στα Ιόνια Νησιά, με κύριο κίνητρο το κρίκετ.

Μάλιστα, η Περιφερειακή Σύμβουλος και Μέλος της Επιτροπής Τουρισμού, Τζόγια Γρουζή, κατά τη διάρκεια συνεργασίας της με τον κ. Νίκο Χατζόγλου, έθεσε θέμα  προώθησης του κρίκετ και στην Κεφαλονιά και συμφωνήθηκε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία πολύ σύντομα.

 Δεξίωση από την Πρόξενο της Ελλάδας στη Μελβούρνη

 Σε δεξίωση, που παρέθεσε η Ελληνίδα Πρόξενος στη Μελβούρνη, Ελένη Λιανίδου, προς τιμή της Πρέσβειρας Αυστραλίας στην Ελλάδα, Jenny Bloomfield, συμμετείχε η επτανησιακή αποστολή που βρίσκεται στην Αυστραλία, με στόχο την προβολή των Ιονίων Νήσων.

Παρόντες οι ομογενείς, στήριξη της προσπάθειας προβολής από Επτανήσιους της Αυστραλίας

      Συγκινητική ήταν η στήριξη της προσπάθειας για την προβολή των Ιονίων Νήσων στην Αυστραλία από τους Έλληνες ομογενείς, κυρίως δε από τους Επτανήσιους.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επτανησίων Μελβούρνης, Σπύρος Τσιλιμιδός, ήταν παρών στην έκθεση στη Μελβούρνη, ενώ παραδοσιακό συγκρότημα από παιδιά των ομογενών της Μελβούρνης χόρεψαν παραδοσιακούς επτανησιακούς και ελληνικούς χορούς.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι όλες οι εφημερίδες και τα Μ.Μ.Ε. της ελληνικής ομογένειας, φιλοξένησαν άρθρα και συνεντεύξεις που αφορούν στα Ιόνια Νησιά, μεταφέροντας με ουσιαστικό αλλά και γλαφυρό τρόπο τις ομορφιές των νησιών, τον πολιτισμό τους και τους λόγους που κάποιος πρέπει να τα επισκεφτεί.

1. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, Χρήστος Σκούρτης, με την εκπρόσωπο του Συνδέσμου Τουρισμού Ανατολικής Μεσογείου, Jaqueline Preketes
2. Σπύρος Τσιλιμίδος, Χρήστος Σκούρτης, Νίκος Μυλωνάς, Τζόγια Γρουζή, Νίκος Χατζόγλου, κα παράγοντες της ομογένειας
3. Το παραδοσιακό συγκρότημα που χόρεψε Επτανησιακούς Χορούς

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 19 Μαρτίου  2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                       

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού

                   49100, Κέρκυρα                                        

Τηλ: 26610 – 26523

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

 Τουριστική προβολή Ιονίων Νήσων στο Βουκουρέστι – Πρώτη επιλογή για τους Ρουμάνους η Ελλάδα

Υψηλό το ενδιαφέρον για τα Ιόνια Νησιά

   Η μεγάλη προσέλευση του κοινού ήταν το χαρακτηριστικό της τουριστικής  έκθεσης  TTR, που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι από τις 15 -18 Μαρτίου.

Το ενδιαφέρον των Ρουμάνων για τα νησιά του Ιονίου παραμένει σε υψηλά επίπεδα και  από τη συγκεκριμένη αγορά τα μηνύματα είναι θετικά.

Οι Ρουμάνοι εκδηλώσουν τα φιλικά αισθήματά τους προς τους Έλληνες, σε κάθε ευκαιρία, ενώ η Ελλάδα αποτελεί πρώτη τους επιλογή για διακοπές.

Το περίπτερο των Ιονίων Νήσων επισκέφθηκαν ο Υπουργός Τουρισμού της Ρουμανίας, C. Petresko, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ, Κ. Ζήκος, ο Πρέσβης, Φ. Πουκαμησάς, η Πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Ρουμανίας, K . Martin, ο Πρόεδρος του Ελληνορουμανικού Επιμελητηρίου, Μ. Σωτηρίου, ενώ παρέστησαν ο Πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Κέρκυρας, Δ. Διαβάτης , ο πρόεδρος της Ένωσης Ξ/χων Λευκάδας, ο πρόεδρος των τουριστικών καταλυμάτων Λευκάδας και για το Επιμελητήριο Λευκάδας,  γραμματέας.

Την ευθύνη του περιπτέρου είχε η ΕΤΙΝ.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *