Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Έως τις 31 Ιουλίου οι αιτήσεις για μόνιμη παύση αλιείας

Μέχρι τις 31 Ιουλίου μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι τις αιτήσεις τους για χρηματοδότηση της μόνιμης παύσης αλιευτικών δραστηριοτήτων στα πλαίσια του Μέτρου 1.1. του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007− 2013.

Αυτό αναφέρει η απόφαση με την απόφαση για την πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας 2007−2013 Άξονας προτεραιότητας 1: «Μέτρα για την προσαρμογή του αλιευτικού στόλου», Μέτρο 1.1: «Μόνιμη παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας, που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Επιλέξιμες Δράσεις

Στην παρούσα απόφαση υπάγονται οι πράξεις για τη μόνιμη παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων αλιευτικών σκαφών ηλικίας άνω των δέκα (10) ετών με τους παρακάτω τρόπους:

• τη διάλυσή τους

• την αλλαγή χρήσης τους για μη αλιευτικές δραστηριότητες

Άρθρο 2

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι των οικονομικών ενισχύσεων του Μέτρου

1.1. είναι τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, πλοιοκτήτες τουλάχιστον ενός έτους του επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους (περιλαμβανομένης και της σπογγαλιείας) που προβαίνουν σε μόνιμη παύση της αλιευτικής δραστηριότητας.

Σε περίπτωση θανάτου πλοιοκτήτη αλιευτικού σκάφους παράκτιας αλιείας δικαίωμα υποβολής της αίτησης ενίσχυσης έχουν οι κληρονόμοι που εμπίπτουν στις διατάξεις του Π.Δ. 261/91 (άρθρο 2, εδάφιο 2 και 3).

Φυσικά ή νομικά πρόσωπα εις βάρος των οποίων εκκρεμεί διαδικασία ανάκτησης προηγούμενης κρατικής ενίσχυσης δεν είναι επιλέξιμα για ενίσχυση από την παρούσα πρόσκληση.

Για λόγους διαφάνειας, βάσει του άρθρου 51 παράγραφος 1 του Κανονισμού (ΕΚ) 1198/2006 της Επιτροπής, ο κατάλογος των δικαιούχων της παρούσας πρόσκλησης δημοσιοποιείται στην ιστοσελίδα www.alieia.gr (με αναφορά στην επωνυμία του δικαιούχου, στην ονομασία της πράξης και στο ποσό της δημόσιας χρηματοδότησης που χορηγείται στην πράξη).

ΠΗΓΗ: Agronews

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Το meganisinews δεν θα δημοσιεύει από σήμερα τα επίσημα δελτία τύπου του δήμου Μεγανησίου

Αδιανόητη τακτική  αδιαφάνειας στην διοίκηση του δήμου με τις ευλογίες της αντιπολίτευσης Mόνιμα εκτός λειτουργίας βρίσκεται η επίσημη ιστοσελίδα του δήμου […]

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights