Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουνίου 2024

Γερμανικά και Γαλλικά στο Δημοτικό από του χρόνου

Παρά τις δυσκολίες λόγω οικονομικής κρίσης με το νέο σχολικό έτος θα είναι δυνατή η παράλληλη διδασκαλία γαλλικών και γερμανικών στο δημοτικό σχολείο, ενώ τα γερμανικά θα επιστρέψουν ως γλώσσα επιλογής από την α’ λυκείου.

Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας μαζί με την παράλληλη συνεργασία με το ινστιτούτο Γκαίτε.

Στόχος της συμφωνίας, η οποία υπογράφηκε από την υφυπουργό και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ινστιτούτου, Μπρούνο Γκρος, είναι η ελληνογερμανική συνεργασία σε μια σειρά από τομείς της εκπαίδευσης.

Η “χάρτα” που υπογράφηκε αφορά σε 340.000 μαθητές και σε 2.500 καθηγητές και προβλέπει συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές για την επιμόρφωση των καθηγητών γερμανικής γλώσσας στα ελληνικά δημόσια σχολεία με την από κοινού διοργάνωση δωρεάν επιμορφωτικών σεμιναρίων καθώς και συνεργασία για τη διδασκαλία της γερμανικής γλώσσας στα ελληνικά δημόσια σχολεία.

Προβλέπονται ακόμη σχολικές επαφές με επισκέψεις σχολείων στο Ινστιτούτο Γκαίτε αλλά και επισκέψεις του Γκαίτε σε σχολεία (πρότυπα μαθήματα, εργαστήρια μαθητών, εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες). Εκπαιδευτικό υλικό του Γκαίτε θα αναρτηθεί στο Ψηφιακό Σχολείο, ενώ θα παρέχονται υποτροφίες σε καθηγητές Γερμανικών, της δημόσιας εκπαίδευσης.

ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δελτίο Τύπου

Χάρτα Συνεργασίας Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και του GoetheInstitut 

Αύριο, 9 Μαρτίου 2012, στις 10.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας, εκδήλωση για την υπογραφή χάρτας συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και του Goethe-Institut, στην αίθουσα ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΣΑΡΑΝΤΗ.

Εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας θα υπογράψει η Υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου και εκ μέρους του Goethe-Institut ο Διευθύνων Σύμβουλος, Δρ. Bruno Gross.

Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου.

Για το σχετικό Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

ΠΗΓΗ : minedu.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights