Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Νοεμβρίου 2022

Αποπομπή του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ

Τετάρτη, 7  Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων με θέμα την παραίτηση του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ

 Σήμερα ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής κατέθεσε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, με τη συνυπογραφή του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Παπαδημούλη, με την οποία ζητούν την αποπομπή του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ.

Στην επιστολή των δύο βουλευτών υπογραμμίζεται ότι ο απόλυτος σεβασμός στη θεσμική λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών προς το Κοινοβούλιο, αλλά και η διαφάνεια του τρόπου λειτουργίας τους δεν μπορούν παρά να συνιστούν απαρέγκλιτα ζητήματα αρχής.

Η επιστολή έρχεται σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που έλαβε χθες ο βουλευτής κ. Π. Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής με θέμα την ΕΛΣΤΑΤ. Στην εν λόγο συνεδρίαση ο βουλευτής κατέθεσε αντίγραφο επιστολής του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Α. Γεωργίου προς τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ κ. Τόμσεν, με την οποία ζητούσε την παρέμβασή του προκειμένου να γίνουν συγκεκριμένες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Αρχής, καθώς και ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του προέδρου της.

Εν συνεχεία ακολουθεί το πλήρες κείμενο του κατατεθέντος εγγράφου προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

« Η πρωτοβουλία του κ. Α. Γεωργίου, Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ στις 16-10-2010 με την οποία ζήτησε από τον κ. Τόμσεν την ωμή παρέμβασή του στα εσωτερικά της χώρας και ειδικότερα στην αλλαγή της νομοθεσίας, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από 20 ημέρες, συνιστά πρόκληση για τους θεσμούς του κοινοβουλευτισμού και ιδιαίτερα για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου.

Η αποπομπή του κ. Α. Γεωργίου από τη θέση του Προέδρου σε μια δημόσια ανεξάρτητη αρχή όπως η ΕΛΣΤΑΤ, κρίνεται απαραίτητη εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο λειτούργησε. Πρόκειται για επιλογές που, όπως αποδεικνύεται, προσβάλουν βάναυσα τους θεσμούς της δημοκρατίας μας και κάθε έννοια σεβασμού στις αρχές που τη διέπουν.

ΚΑΛΟΥΜΕ

τον Πρόεδρο της Βουλής να προβεί στην άμεση αποπομπή του, θεωρώντας ότι ο απόλυτος σεβασμός στη θεσμική λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών προς το Κοινοβούλιο είναι ζήτημα αρχής.  Η αδιαφανής λειτουργία προσώπων που ηγούνται ανεξάρτητων αρχών δεν συνάδει με την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος».

0 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.