Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Ιουνίου 2022

Τώρα φορολογούνται τα αγροτεμάχια …;

Αποφασισμένη θεωρείται πλέον η επιβολή φόρου στα αγροτεμάχια, τους αγρούς και τις λοιπές εκτάσεις που κατέχει ο πολίτης άσχετα αν βρίσκονται εκτός σχεδίου και σημερα απαλλάσσονται. Ο νέος φόρος αναμένεται να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Η επιβολή Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) και στα εκτός σχεδίου οικόπεδα και αγροτεμάχια που έχουν στην κατοχή τους φυσικά πρόσωπα και τέσσερις ακόμη ανατροπές στη φορολογία ακινήτων με στόχο την είσπραξη επιπλέον 2 δισ. ευρώ σε βάθος τριετίας έχει ήδη αποφασιστεί.

Πρόκειται για αυξομειώσεις στους συντελεστές του φόρου μεταβίβασης, ψαλίδισμα του αφορολόγητου ορίου στις αγοραπωλησίες, γονικές παροχές και δωρεές και πλήρη κατάργησή του για ακίνητα μεγάλης αξίας, καθιέρωση φόρου υπεραξίας για τους πωλητές και μεγάλες αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές για τα εντός και εκτός σχεδίου ακίνητα με στόχο την εξομοίωσή τους με τις αγοραίες τιμές.

Στο πλαίσιο της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης για την ακίνητη περιουσία, καταργείται η απαλλαγή από τον ΦΑΠ που ισχύσει σήμερα και αφορά στα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού οικόπεδα και αγροτεμάχια που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα.

Περισσότερα στο newsit.gr

Σχόλιο:

Αν αληθεύει το ρεπορτάζ του newsit, μάλλον θα αρχίσουμε να μιλάμε πια για την πολιτική …της “μαργαρίτας“. Κάπως έτσι δεν είχε ξεκινήσει το θέμα των απολύσεων των υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα; Από το “ΟΧΙ” στις απολύσεις του Ραγκούση στο “ΝΑΙ” στις απολύσεις Βενιζέλου, από το “ΟΧΙ” του Κουκουλόπουλου στις απολύσεις στους ΟΤΑ στο”ΝΑΙ” στις απολύσεις στους ΟΤΑ και από το “ΟΧΙ” του Ρέππα στο …αξιολογικό “ΝΑΙ”.

Σχετικά

2/3/2012: «Δεν θα μπει φόρος στα αγροτεμάχια»

22/1/2012: Mόνιμη έκτακτη εισφορά και στα αγροτεμάχια

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *