Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
8 Ιουνίου 2023

Kανονικά διεξάγεται η λειτουργία των σχολείων στο Μεγανήσι

Update 28/2/2012

Kανονικά λειτουργούν από το πρωί, όπως άλλωστε ήταν φυσικό, δημοτικό και νηπιαγωγείο του Μεγανησίου.  Η  “παράλογη”, πρωτοφανής, αστήρικτη, αψυχολόγητη (δεν ξέρω και πως να την περιγράψω) απόφαση   αφήνει  “έκθετο” το Διοικητικό  Συμβούλιο και τον τρόπο λειτουργίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κάτι που επανειλημμένα έχει επισημανθεί στο παρελθόν.

Κατανοώντας  την ανησυχία των γονιών, κάνω έκκληση στην λογική τους να αντιληφθούν ότι , εφόσον πολλά από τα παιδιά συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του καρναβαλιού αλλά και επί καθημερινής βάσης πηγαίνουν σε φροντιστήρια αλλά και σε μαγαζιά , άρα έρχονται σε επαφή με ιούς,  δεν διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο στο σχολείο.

Ειδικά την περίοδο που διανύουμε, που χαρακτηρίζεται κρίσιμη για το μέλλον των σχολικών μονάδων Πανελλαδικά, η υποστήριξη της ομαλής λειτουργίας των σχολείων όχι απλώς είναι αναγκαία,  αλλά επιβάλλεται.

Όσο για το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, σήμερα λίγουν οι συμβάσεις μεταφοράς των μαθητών χωρίς να έχει βρεθεί οριστική λύση.  Αυτό το θέμα γιατί δεν αποτέλεσε αντικείμενο ενασχόλησής του;

27/2/2012

Και νέα κρούσματα ιώσεων γρίπης. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων συνιστά αποχή από τα μαθήματα

Όπως σας είχαμε ενημερώσει στις 20/2/2012 σχετικά με την εμφάνιση ίωσης στο Μεγανήσι (βλ. εδώ: Εποχική ίωση «επιτίθεται» στα παιδιά του Μεγανησίου) και λόγω του ότι έκαναν την εμφάνισή τους και νέα κρούσματα ιώσεων που έχουν προκαλέσει  αναστάτωση στους γονείς των μαθητών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αποφάσισε (συνιστά), οι γονείς να μην στείλουν τα παιδιά τους γι’ αυτή την εβδομάδα στο σχολείο (μέχρι την Παρασκευή 2 Mαρτίου), φοβούμενοι την μετάδοση της νόσου. Η απόφαση αυτή αφορά τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου του νησιού.

Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων επ’ ουδενί δεν μπορεί να “επιβάλλει” κλείσιμο των σχολείων. Αρμόδιος κατά νόμο (που τελευταία τον γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια γενικώς) είναι οι υγειονομικές αρχές της περιοχής, ο Δήμαρχος ή ο Περιφερειάρχης.Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προτείνει στις οικείες αρμόδιες αρχές και να συστήνει κατόπιν συνεδριάσεων και τήρησης πρακτικών, πράγμα άγνωστο στη συνήθη πρακτική του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Μεγανησίου.
    Η ανακοίνωση λοιπόν του συλλόγου μόνο ως παρότρυνση μπορει να εκληφθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights