Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

“Πόσο γρήγορα αποκαλύπτονται”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(πόσο γρήγορα αποκαλύπτονται)

     Ζήσαμε όλοι, πριν από μερικούς μήνες, την απόπειρα παραχώρησης της διαχείρισης των δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης της Λευκάδας στην Ε.ΥΔ.ΑΠ, για είκοσι χρόνια, από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής.

Οι κινητοποιήσεις που αναπτύχθηκαν, από φορείς και πολίτες, απέτρεψαν αυτήν την προσπάθεια.

     Τα βασικότερο επιχείρημα, από τη μεριά της Κίνησής μας, για την κατηγορηματική απόρριψη μιας τέτοιας λύσης, ήταν ότι η υπό δημόσιο έλεγχο Ε.ΥΔ.ΑΠ., με βάση τις πολιτικές που σχεδιάζονταν από την κυβέρνηση και τα αφεντικά της (τρόικα), σύντομα θα ιδιωτικοποιούνταν.

     Να που η ίδια η ζωή επιβεβαίωσε, στην πράξη, πόσο δίκιο είχαμε.

Η Διϋπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων ενέκρινε την πρόσληψη συμβούλων για ένδεκα υπό αποκρατικοποίηση επιχειρήσεις.

Πρόκειται για συμβούλους που αφορούν τις εταιρείες Ε.ΥΔ.ΑΠ., ΕΥΑΘ, Καζίνο Πάρνηθας, ΟΛΠ, ΟΛΘ, Περιφερειακά Λιμάνια, ΕΛΤΑ, Περιφερειακά Αεροδρόμια, Κοίτασμα φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα», Αυτοκινητόδρομοι, Ελληνικά Πετρέλαια και ΔΕΗ.

Με την απόφαση εξουσιοδοτείται ο υπουργός Οικονομικών να διαπραγματευθεί και να καθορίσει τους όρους των συμβάσεων με τους συμβούλους, καθώς και να τις υπογράψει για λογαριασμό του Δημοσίου.

Οι σύμβουλοι των αποκρατικοποιήσεων στην πλειοψηφία τους είναι μεγάλες δικηγορικές εταιρίες.

Πιο συγκεκριμένα για τις Ε.ΥΔ.Α.Π. – Ε.Υ.Α.Θ.:

Με σκοπό την πώληση, έως και του συνόλου των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, κυριότητας του Δημοσίου, ανατέθηκε στη δικηγορική εταιρία «ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ – ΒΕΚΡΗΣ – ΜΠΕΡΣΗΣ – ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ – ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ – ΠΑΠΑΡΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ – ΙΩΑΝΝΟΥ» το έργο του νομικού συμβούλου επί θεμάτων ελληνικού δικαίου.

Στη δικηγορική εταιρεία «ΑLLEN & OVERY LLP», το έργο του νομικού συμβούλου επί θεμάτων αλλοδαπού και ευρωπαϊκού δικαίου και στην τεχνική εταιρία «HYDER CONSULTING UK LTD» το έργο του τεχνικού συμβούλου.

     Μήπως, μετά από αυτήν την εξέλιξη, έχουν να πουν κάτι οι εγκέφαλοι της προσπάθειας παράδοσης στους ιδιώτες, του πολυτιμότερου κοινωνικού αγαθού;

     Ή μήπως πιστεύετε ότι θα αρθρώσουν λέξη «τα παπαγαλάκια τους»;

     Αναμένουμε με ενδιαφέρον και κυρίως …ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ, γιατί, μάλλον, δεν έχουμε τελειώσει ακόμα μαζί τους.

 

Λευκάδα, 16 Φεβρουαρίου 2012                            Για τη Δημοτική Κίνηση

                                                                             «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

 

                                                                              Δρακονταειδής Κων/νος

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Άρχισαν οι απολύσεις στο δημόσιο; 500 μόνιμοι από ΑΣΕΠ υπάλληλοι του ΙΚΑ στο δρόμο με email

Οι πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων αποτελούν τη ζοφερή και αδιέξοδη πραγματικότητα για 500 ορκισμένους μόνιμους τακτικούς δημοσίους υπαλλήλους του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights