Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Μαρτίου 2024

Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας χασίς με την συμμετοχή Λιμεναρχείου Λευκάδας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

 

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ινδικής κάνναβης στο λιμάνι της Πάτρας

Μετά από ευρεία επιχείρηση, που συντόνισε η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Πατρών, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα ινδικής κάνναβης σε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, με το οποίο διεθνής εγκληματική οργάνωση επιχείρησε να εισάγει στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Αλβανία.

Συγκεκριμένα πρωινές ώρες σήμερα, στην παραλία Ρίζα Αντιρρίου, μετά από συνεχή παρακολούθηση και καταδίωξη από την ελληνοαλβανική μεθόριο έως τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, ακινητοποιήθηκε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος μήκους έντεκα (11) μέτρων με δύο (02) μηχανές 350 ίππων έκαστη. Επί του σκάφους βρέθηκαν χίλια (1.000) κιλά περίπου κάνναβη κι ένα (01) τυφέκιο τύπου Kalashnikov. Επίσης, εντοπίστηκαν ένα Ι.Χ.Ε. όχημα καθώς και όχημα τύπου VAN, το οποίο προοριζόταν για την παραλαβή των ναρκωτικών και τον ανεφοδιασμό του ταχυπλόου με βενζίνη. Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη μετά από καταδίωξη από χερσαίες δυνάμεις Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ, ενώ ο ημεδαπός χειριστής του ταχύπλοου διέφυγε και αναζητείται.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες, το φουσκωτό σκάφος, το τυφέκιο, καθώς και τα οχήματα.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights