Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Ιουλίου 2022

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Η ανεπανάληπτη σε όγκο αγωνιστική παρουσία του ελληνικού λαού στα συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας  έστειλε ένα σαφές μήνυμα καταδίκης του μνημονίου. Οι εκατοντάδες  χιλιάδες πολίτες, αψηφώντας τα εκβιαστικά διλήμματα και την προσπάθεια τρομοκράτησης τους εκ μέρους της κυβέρνησης, κατέκλισαν τους δρόμους  και τις πλατείες σφραγίζοντας τις εξελίξεις.

Κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή και την οργή της κοινωνίας οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις διαλύονται και αποσυντίθενται. Μετά τη ψηφοφορία της Κυριακής η πολιτική απονομιμοποίηση της κυβέρνησης είναι πολύ μεγαλύτερη και όσο δεν ανατρέπεται αυτή η πολιτική, η κοινωνική κρίση θα προσλαμβάνει τεράστιες διαστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, πως το καταρρέον πολίτικο σύστημα θα επιχειρήσει να δημιουργήσει πολιτικά αναχώματα.

Το νέο μνημόνιο ουσιαστικά καταψηφίστηκε στη συνείδηση  του λαού. Έχει γίνει άλλωστε αντιληπτό πως βαθαίνει την κοινωνική χρεοκοπία ενώ οξύνει τη κρίση σε όλα τα επίπεδα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Καταλογίζουμε βαριές πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση για την απρόκλητη σχεδιασμένη επίθεση κατά της μεγαλειώδους διαδήλωσης της Αθήνας. Θεωρούμε πως η αστυνομία με εντολές της κυβέρνησης αξιοποίησε την παρουσία συγκεκριμένων ομάδων, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις συνέβαλε στην εξάπλωση των επεισοδίων.

Η εικόνα των καμένων ιστορικών κτηρίων του κέντρου της Αθήνας ήρθε να προστεθεί στα «καμένα» εργασιακά  και κοινωνικά δικαιώματα  και στο κουρελιασμένο Σύνταγμα. Οι καταδικαστέες πράξεις καταστροφικής βίας συγκεκριμένων ομάδων λειτουργούν υπονομευτικά απέναντι στο μαζικό λαϊκό κίνημα, που δεν τρομοκρατείται και δεν υποχωρεί.

Ο αγώνας των εργαζομένων στη χώρα μας  ενάντια στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές  πολιτικές είναι ένας αγώνας που συμπυκνώνει τα αιτήματα  του συνόλου των ευρωπαίων  εργαζομένων.

Αξιώνουμε την παραίτηση της κυβέρνησης και την άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.

To Γραφείο Τύπου         14/02/2012
0 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *