Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Οκτωβρίου 2020

Π. Κουρουμπλής. “Κλειστό club εξουσίας τα δυο κόμματα”

Π. Κουρουμπλής “ένα κλειστό club εξουσίας των δυο κομμάτων φέρει βαθύτατη ευθύνη για το πως έφτασε ο τόπος εδώ”

Οι χθεσινές εξελίξεις σηματοδοτούν το τέλος της Μεταπολίτευσης και του δικομματισμού;

Και το τέλος του δικομματισμού και το τέλος της Μεταπολίτευσης. Αυτά είναι ταυτισμένα, κουρασμένα, άπνοα, χωρίς φαντασία και βυθισμένα στη διαπλοκή. Ένα κλειστό club εξουσίας των δυο κομμάτων που φέρει βαθύτατη ευθύνη για το πως έφτασε ο τόπος εδώ και δεν διαθέτει κανένα εχέγγυο ότι μπορεί να βγάλει τον τόπο από την κρίση.

Πως σχολιάζετε τη σημερινή άνοδο του χρηματιστηρίου μετά την ψήφιση των μέτρων;

Ο Ρούσβελτ είπε την πιο ιστορική φράση “το οργανωμένο χρήμα είναι εξίσου επικίνδυνο με το οργανωμένο έγκλημα”. Θα αποστείλω αύριο επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το ποια ήταν η αιτία και όλα τα μηχανήματα ΑΤΜ των τραπεζών δεν είχαν χρήματα. Τι εξυπηρετούσε αυτή η τεχνική στάση πληρωμών από μεριάς των τραπεζών;

Ποιοι ευθύνονται για τις καταστροφές στην Αθήνα;

Το κράτος και το παρακράτος είναι το ίδιο πολιτικό προσωπικό που εναλλάξ διαχειρίζεται την εξουσία και ουδέποτε μας είπε ποιοι είναι αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι. Οι άθλιοι δεν σεβάστηκαν ούτε το Μίκη Θεοδωράκη, ούτε το Μανώλη Γλέζο.

Πως σχολιάζετε την παλαιότερη αντιμνημονιακή συμπεριφορά του κ. Σαμαρά με τη σημερινή του μνημονιακή;

Οι πρίγκιπες αποκαλύφθηκαν. Απεδείχθησαν κοινοί εκβιαστές του Ελληνικού λαού, υπηρέτες των επιχειρημάτων των δανειστών. Τολμούσαν να απειλούν τον Ελληνικό λαό για τα χρέη και δεν ακούστηκε ούτε μια λέξη για τις συνέπειες που θα είχαν οι δανειστές. Θα αποκαλυφθούν.

Ποια είναι η θέση σας για το ΟΧΙ που ψήφισαν συνάδελφοί σας ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση;

Σέβομαι απολύτως την επιλογή του κάθε συναδέλφου. Είμαστε αντιπρόσωποι του λαού και με τις καθημερινές μας πράξεις οφείλουμε να το επιβεβαιώνουμε.

Υπάρχει τελικά δημοκρατία στα κόμματα;

Μια από τις μεγαλύτερες παθογένειες του πολιτικού μας συστήματος είναι η έλλειψη εσωκομματικής δημοκρατίας. Πρόταση μου θα είναι στην αλλαγή του συντάγματος η εσωκομματική δημοκρατία να κατοχυρωθεί συνταγματικά. Μόνο έτσι θα απαλλαγούμε από την πριγκιπική λογική που αποτρέπει αξιόλογους ανθρώπους να αξιολογήσουν το πολιτικό σύστημα.

Ποια είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα για την υπαγωγή της χώρας στο Αγγλικό Δίκαιο;

Παραχωρήσαμε ένα από τα πιο ισχυρά μας όπλα χωρίς να διεκδικήσουμε τη σύνδεση του υπόλοιπου χρέους με ποσοστό της ανάπτυξης και με παύση των τοκοχρεολυσίων σε περίοδο ύφεσης. Για αυτό το πράγμα υπάρχει προηγούμενο στην περίπτωση της Γερμανίας το 1953. Οι συνέπειες υπαγωγής στο Αγγλικό Δίκαιο είναι πολλές:

1 Δεν μπορούμε να κάνουμε άλλο κούρεμα του χρέους στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν είναι βιώσιμο.
2 Σε περίπτωση που πάμε σε εθνικό νόμισμα θα πρέπει να πληρώσουμε σε ευρώ και όχι σε δραχμές.
3 Δεχτήκαμε ότι θα προηγούνται τα δικαιώματα των δανειστών από εκείνα των συνταξιούχων και των ανέργων.

Γλυτώνει τη χρεοκοπία η χώρα με αυτά τα μέτρα;

Τα κράτη δεν είναι επιχειρήσεις. Δεν χρεοκοπούν. Χρεοκόπησαν τον Ελληνικό λαό για να σώσουν τους τραπεζίτες. Η αθλιότητα τους είναι επικίνδυνη. Θέσανε όρους και όρια που δεν μπορούν να καλυφθούν, για να φέρουν τον Ιούνιο νέο επιχείρημα για τη λήψη μέτρων. Ελπίζω ότι ο Ελληνικός λαός θα ανατρέψει την πολιτική και τους πολιτικούς που αποδεικνύονται υποτελείς και υιοθετημένοι.

Μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να εφαρμόσει τα νέα μέτρα έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα με τις διαγραφές βουλευτών;

Υπάρχει πλήρης διάσταση λαού και της σημερινής πολιτικής εξουσίας. Όσο δεν γίνονται εκλογές αποθεσμοποιείται η Δημοκρατία και οι “σωτήρες” αποδεικνύονται επικίνδυνοι για το λαό.

ΠΗΓΗ : agrinionet.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *