Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
30 Ιουνίου 2022

Ο “Μέντης” παρουσιάζει: Τζένη Δάγλα, “Η Άγνωστη Χώρα” στο θέατρο Αργώ

Ο Σύνδεσμος Μεγανησιωτών “Ο ΜΕΝΤΗΣ”  παρουσιάζει τη Μεγανησιώτισα Τζένη Δάγλα στο θεατρικό της με τίτλο “Η Άγνωστη Χώρα” που θα ανεβεί από την ομάδα “ΟΜΜΑ Στούντιο” στο θέατρο Αργώ στις 21 Φεβρουαρίου και για 8 μόνο παραστάσεις.

Η Τζένη Δάγλα κατάγεται από το Κατωμέρι και είναι κόρη του παιδίατρου Μάκη Δάγλα. Είναι η πρώτη της θεατρική συγγραφική προσπάθεια και έχει ήδη αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές.

Ένα θεατρικό μονόπρακτο που συνδυάζει τη βία αλλά και τη τρυφερότητα. Μια ποιητική αναφορά στην εσώτερη “Αγνωστη Χώρα” που έχουμε μέσα μας και που για να την αντιληφθούμε χρειάζεται η ουσιαστική επαφή με το κόσμο και τους άλλους γύρω μας.

Στη πρώτη παράσταση θα παρευρεθεί και η συγγραφέας, Τζένη Δάγλα.  Μια παράσταση μέσα στο πνεύμα των καιρών της απόλυτης μοναξιάς και αδιεξόδου που προκαλεί η οικονομική κατάσταση, μια σύγχρονη ιστορία που διαδραματίζεται στο δρόμο τη περίοδο των ταραχών που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι στο Σύνταγμα, με τη συνάντηση δύο τόσο διαφορετικών γυναικών, που η επαφή μεταξύ τους θα τους οδηγήσει να αναγνωρίσουν την ”Άγνωστη δύναμη” που κρύβουν μέσα στους.

Θέατρο ΑΡΓΩ, Ελευσινίων 15, μετρό Μεταξουργείο

Παραστάσεις: 21/22/28/29 Φεβρουαρίου & 1/6/7/8 Μαρτίου 2012. Ώρα παραστάσεων: 21.00. Διάρκεια παράστασης: 70’

Τηλ.:210-5201684/5

Τιμή: 10 €

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΩΤΩΝ “Ο ΜΕΝΤΗΣ”

Για τη Τζένη Δάγλα

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα με καταγωγή (από τον πατέρα) από το Μεγανήσι και κατοικεί στην Αθήνα. Αποφοίτησε με άριστα από την Νομική Αθηνών. Παρακολούθησε μαθήματα Ρώσικης Λογοτεχνίας στο Χάρκοβο και Γερμανικής Λογοτεχνίας στο Μόναχο, και ένα course για την Virginia Woolf στο Sussex University. Θεατρικές σπουδές με την ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, με την Άσπα Τομπούλη στη “Σονάτα των Φαντασμάτων”, devised theatre με την F-2 Performance Unit, Lilo Baur, John Wright, Ρούλα Πατεράκη, Νίκο Διαμαντή,στην Δανία και Ιταλία με το Odin Teatret (όπου και συμμετοχή σε 20ήμερο workshop-performance στον Eliot με Roberta Carreri), με τον Καναδό σκηνοθέτη Richard Nieoczym κ.α. Πολύ πρόσφατα ολοκλήρωσε το δεύτερο θεατρικό της έργο με τίτλο “TIME, PLEASE!” και δουλεύει πάνω στο πρώτο της πεζό. (s0uel)

Λίγα λόγια για το έργο

Η «ΑΓΝΩΣΤΗ ΧΩΡΑ» είναι ένα υπαρξιακό δράμα που κινείται όπως και το σκηνικό στο οποίο εκτυλίσσεται- σε δύο άξονες: μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου, με εναλλασσόμενες ρεαλιστικές και εξωπραγματικές σκηνές. Το έργο μιλά για την μοναξιά, τον φόβο και την αποξένωση του ανθρώπου, που ζει εγκλωβισμένος σε ένα πολύ περιορισμένο κομμάτι της ύπαρξης, «το κατοικήσιμο κομμάτι της ζωής» -όταν υπάρχει μια αχανής έκταση, η  Άγνωστη Χώρα, που αντιπροσωπεύει το ανεξερεύνητο, βαθύτερο δυναμικό μας, τη Ζωή σε όλο το εύρος της, που ίσως έχει τη λύση για τους φόβους και τα αδιέξοδα του ανθρώπου. Το έργο κινείται σε δύο άξονες τον γραμμικό Χρόνο, που μας είναι οικείος και στις ρεαλιστικές σκηνές του οποίου εκτυλίσσεται η ιστορία του έργου, τα στιγμιότυπα μιας συνάντησης τριών χαρακτήρων και τον άλλο Χρόνο, τον ανύποπτο, τον εσώτερο, που δεν τον μετράμε και στις υπερ-ρεαλιστικές σκηνές του οποίου εκτυλίσσεται η ιστορία μέσα μας, στιγμιότυπα Ψυχής. (protothema.gr, 4-2-2012)

OMMA STUDIO THEATRE “Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΧΩΡΑ” (απόσπασμα)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *