Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Ιουνίου 2024

Επιστολή Περιφερειάρχη σε Υφ. Εσωτερικών για μεταφορά μαθητών

                                    

                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

 

     Επιστολή Περιφερειάρχη Ι.Ν. σε Υφυπουργό Εσωτερικών για μεταφορά μαθητών

  «Αποτελεί αδήριτη ανάγκη να καλύψετε άμεσα το κόστος των μαθητικών μεταφορών, διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος να σταματήσει η εκτέλεση των δρομολογίων».

     Αυτό αναφέρει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, σε επιστολή του προς τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Πάρι Κουκουλόπουλο, διευκρινίζοντας ότι:  

    «Σύμφωνα με το άρθρο 70 του ν..4002/2011 (Α/180) τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών έχουν παραταθεί μέχρι τις 28/2/2012. Παρά ταύτα έχουν διαπιστωθεί μεγάλα προβλήματα στην εκτέλεση του μεταφορικού έργου, τα οποία αναμένεται να ενταθούν, εάν δεν υπάρξουν άμεσα διορθωτικές παρεμβάσεις.

    Όπως έχει διαπιστωθεί, πολλοί μεταφορείς, έχουν ήδη αρχίσει να δηλώνουν αδυναμία συνέχισης του μεταφορικού έργου, καθώς δεν τους έχουν καταβληθεί τα χρήματα για το πρώτο εξάμηνο του σχολικού έτους, από το  Σεπτεμβρίου του 2011.

Επίσης κάποια δρομολόγια δεν εκτελούνται και σε άλλα πληρώνουν οι γονείς,

Όπως καταλαβαίνεται αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί

    Μέχρι σήμερα το κόστος των δρομολογίων καλύπτεται με ίδιους πόρους από τους μεταφορείς, ωστόσο, είναι ευνόητο, ότι με τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, η αυτοχρηματοδότηση των δρομολογίων από τους μεταφορείς, δεν είναι εφικτό να συνεχιστεί»..

 Καταλήγοντας ο κ. Σπύρου, αναφέρει στην επιστολή του:

«Υπό τις παρούσες συνθήκες, αποτελεί αδήριτη ανάγκη, όπως ανταποκριθείτε άμεσα   στην κάλυψη του κόστους των μαθητικών μεταφορών, διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος να σταματήσει η εκτέλεση των δρομολογίων».

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights