Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
22 Ιανουαρίου 2022

“Σύννεφα” πάνω απ΄ τον ουρανό των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων – Μεγανήσι

Αδυνατούν να πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές στον κλάδο τους (ΟΑΕΕ) με αποτέλεσμα να μην τους δίνεται βιβλιάριο ασθενείας για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει περιγράφεται ανάγλυφα σε επιστολή που απέστειλαν στο γραφείο του Περιφερειάρχη, ο οποίος ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα απόγνωσης των, απέστειλε επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς με την οποία ζητά παράταση της ισχύς των βιβλιαρίων  και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των επιχειρηματιών που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα λόγω της οικονομικής κρίσης.

Τα προβλήματα στον χώρο της μικρομεσαίας επιχείρησης αναμένεται να οξυνθούν λόγω και της έλλειψης ρευστότητας και των πιο υγιών μικρών επιχειρήσεων, μιας που κι οι τράπεζες έχουν κλείσει την στρόφιγγα των μετρητών.

Προβλήματα άρχισαν να διαφαίνονται και στο Μεγανήσι , παρά τον αρχικό εφησυχασμό, ένεκα αλλαγής του συστήματος των προμηθευτών που απαιτούν παράδοση εμπορευμάτων «τοις μετρητοίς» και ενδεικτικό είναι το γεγονός που συνέβη προ ημερών στο φέρι-μπόουτ, όταν προμηθευτής απαίτησε τα χρήματα για δύο πακέτα γαριδάκια. Και όχι  λόγω αδυναμίας αλλά λόγω έλλειψης ενημέρωσης από τον επαγγελματία στον υπάλληλο του φέρι, ο προμηθευτής αφού δεν εξοφλήθηκε πήρε τα γαριδάκια πίσω.

Εκεί που για προμήθειες απαιτούνται μεγάλα ποσά, τα προβλήματα οξύνονται και από ότι φαίνεται ακόμη και τα εστιατόρια  θα πρέπει να διαθέτουν φέτος μετρητά σε κάθε παραγγελία, πράγμα δύσκολο στην αρχή της σεζόν.

Τα πράγματα δεν είναι ρόδινα και στον τομέα των ενοικιαζόμενων δωματίων, όπου σε αρκετές των περιπτώσεων αναζητούνται οι εταιρείες για εξόφληση των περσινών οφειλών.

Όσο για τις νέες κρατήσεις, ακόμα είναι ελάχιστες  εν αναμονή και των εξελίξεων στην χώρα. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο σε κάποιους, επιχειρήσεις βρίσκονται στο κόκκινο και στο Μεγανήσι της «μεγάλης ανάπτυξης» και είναι μαθηματικά  βέβαιο ότι τα προβλήματα θα οξυνθούν.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *