Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Οκτωβρίου 2021

Επιστολή Περιφερειάρχη Ι.Ν. για εμπόρους, επαγγελματίες και βιοτέχνες

                

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα  6 Δεκεμβρίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                       

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού                           

                   49100, Κέρκυρα                                        

Τηλ: 26610 – 26523                                                                            

                                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

                              Επιστολή Περιφερειάρχη Ι.Ν. για εμπόρους, επαγγελματίες και βιοτέχνες

Σπ. Σπύρου: «Δώστε εντολή να σφραγιστούν τα  βιβλιάρια  εξαθλιωμένων πολιτών, προκειμένου να υπάρξει περίθαλψη για αυτούς και τα παιδιά  τους»

Με αφορμή τις διαμαρτυρίες των εμπόρων, επαγγελματιών και βιοτεχνών, που έγινε την περασμένη Παρασκευή στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, κοινοποίησε το συμβάν προς τους αρμοδίους υπουργούς, ενώ, μέσω επιστολής του, περιγράφει τη δραματική κατάσταση που βιώνει καθημερινά ο κλάδος τους.

  Ειδικότερα, στην επιστολή του αυτή ο Περιφερειάρχης αναφέρει:

  Κύριοι Υπουργοί,

     Σας  διαβιβάζουμε έγγραφη ενημέρωση – καταγγελία των επαγγελματιών βιοτεχνών  εμπόρων.

    Σας ενημερώνουμε ότι εκπρόσωποί τους και μέλη, σύνολο 300 περίπου, επισκέφθηκαν  τα  γραφεία  της  Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας διεκδικώντας, πέρα των υπολοίπων, το δικαίωμά τους να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Παρά τις επανειλημμένες  τηλεφωνικές μας προσπάθειες δεν κατέστη δυνατό να μιλήσουμε με την πολιτική ηγεσία  των Υπουργείων Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

     Σας ενημερώνουμε  εγγράφως ότι οι επιχειρήσεις κλείνουν, οι τράπεζες βγάζουν στον  πλειστηριασμό περιουσίες, ο Ο.Α.Ε.Ε.  διώκει  δικαστικά  για  χρέη  τους  επαγγελματίες   και επιπροσθέτως τους στερεί  την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

    Κάτω από τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που  βιώνουμε, η οικονομική εξαθλίωση  των επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων είναι  μια  πραγματικότητα  στην Περιφέρεια  και  στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας. Η στέρηση όμως και της ιατροφαρμακευτικής  περίθαλψης καταδεικνύει το σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο της εξουσίας.

    Ο Λαός καταδικάζεται για κάτι που δεν  φταίει. Τα παιδιά, όπως, σας ενημερώσαμε ήδη  χτυπιούνται από την πείνα, θεωρούμε ότι είναι ώρα να απαντήσετε με ένα όχι σε όλα αυτά και να βάλετε άμεσα φρένο στην προσπάθεια από ξένα κέντρα του ευτελισμού της  ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

     Για  αυτούς  τους λόγους, σας ζητάμε να δώσετε εντολή να σφραγιστούν τα  βιβλιάρια  εξαθλιωμένων πολιτών, προκειμένου να υπάρξει περίθαλψη για αυτούς και τα παιδιά  τους.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *