Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουνίου 2024

Ξεκινά τελικά ο διαγωνισμός για τη ζεύξη Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την προώθηση σημαντικών θεμάτων που απασχολούν το Νομό μας, ο βουλευτής Σπύρος Μαργέλης ζήτησε από τον Υφυπουργό Υποδομών, κ. Μαγκριώτη την πραγματοποίηση ειδικής σύσκεψης στο Υπουργείο.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, 25.01.2012 υπό την προεδρία του Υφυπουργού κ. Μαγκριώτη και μετείχαν ο βουλευτής, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου κ.κ. Οικονομίδης και Λαμπρόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων κ. Μακρής, ο Διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας για τα μεγάλα έργα στη Δυτική Ελλάδα (ΕΥΔΕ/ΜΕΔΕ) κ. Χριστοδουλόπουλος, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΥΑΣ) κα Κόντου και ο Διευθυντής του Υφυπουργού κ. Ανδριανάκης.

Ο βουλευτής έθεσε με έμφαση όλα τα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου που απασχολούν τη Λευκάδα, υπενθύμισε τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας και ζήτησε την επιτάχυνση ενεργειών και διαδικασιών που απομένουν.

Στο τέλος της σύσκεψης οι εντολές που δόθηκαν από τον Υφυπουργό κ. Μαγκριώτη και οι δεσμεύσεις που ανελήφθησαν από όλους, συνοψίζονται στα εξής:

1. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

Επιβεβαιώθηκε η απόφαση του Υπουργείου για άμεση δημοπράτηση του έργου της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου των Λαϊκών Πολυκατοικιών με προϋπολογισμό 380.000 € (σε συνεννόηση με το Δήμο Λευκάδας για την τελική διαμόρφωση της μελέτης).

2. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΛΩΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες (δικαστικές προσφυγές, Ελεγκτικό Συνέδριο κ.λπ.) και μέσα στο Φεβρουάριο θα έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση για τη ριζική επισκευή – συντήρηση της πλωτής γέφυρας της Λευκάδας. Όλες οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

3. ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΒΟΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΑΚΤΙΟ

Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μελέτες και οι αναγκαίες διαδικασίες για την ένταξη του έργου, προϋπολογισμού 26 εκ. € στο ΕΣΠΑ (στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών).

4. ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΕΥΞΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Είναι έτοιμα και τα τεύχη για την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας. Ο Υφυπουργός κ. Μαγκριώτης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Λαμπρόπουλος μέσα στις προσεχείς μέρες θα κάνουν τις τελικές συνεννοήσεις με τον Υπουργό κ. Βορίδη, με στόχο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να έχει δημοσιευθεί η διακήρυξη του διαγωνισμού.

5. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΜΒΡΑΚΙΑ – ΑΚΤΙΟ

Η κατασκευή του έργου, προϋπολογισμού 338 εκ. € προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Το Υπουργείο θα επιταχύνει τις παραδόσεις των τελευταίων υπολειπόμενων μελετών για τα μεγάλα τεχνικά έργα και θα επιλύσει κάθε πρόβλημα για την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου.

Το τμήμα από το Δρυμό μέχρι την Αμβρακία θα δοθεί στην κυκλοφορία μέσα στο φετινό χρόνο.

Από το Γραφείο Τύπου

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights