Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Αυγούστου 2022

Ενδεχόμενο ο Οργανισμός Τουρισμού Λευκάδας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι την Τρίτη 24 Ιανουαρίου στις 18.00 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του φορέα συνάντηση της Διοικητικής Επιτροπής με όλους τους εμπλεκόμενους με το τουριστικό προϊόν φορείς.
Στην συνάντηση παρέστησαν εκτός από τη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, κύριος Θεόδωρος Βερύκιος, ο Δήμαρχος Λευκάδας, κύριος Κωνσταντίνος Αραβανής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας, κύριος Ιωάννης Λιβιτσάνος, ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Λευκάδας, κύριος Διονύσιος Γαζής,  καθώς και υπάλληλοι του Τμήματος Τουρισμού τόσο του Δήμου όσο και της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.
Τα θέματα συζήτησης αυτής της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τις ενέργειες του Επιμελητηρίου αναφορικά με τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, η ανταλλαγή απόψεων για την πιθανή σύσταση Οργανισμού Τουρισμού Λευκάδας και η ενημέρωση και ο προγραμματισμός για τις επικείμενες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.
Αρχικά το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την επίσκεψη που έκανε ο ίδιος από κοινού με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας και Α΄ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου, κύριο Ιωάννη Λιβιτσάνο καθώς και τον κύριο Ζαχαρία Κατωπόδη, στην διευθύντρια της αεροπορικής εταιρείας Ryannair  Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012 προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο της έναρξης πτήσεων χαμηλού κόστους με προορισμό το αεροδρόμιο του Ακτίου. Παράλληλα, ο Πρόεδρος επεσήμανε ότι με πρωτοβουλία του συναντήθηκαν και με τον κύριο Ζορπίδη, ιδιοκτήτη του μεγαλύτερου τουριστικού γραφείου της Βορείου Ελλάδας, για να συζητήσουν την προοπτική της μεταφοράς επισκεπτών στη Λευκάδα από το συγκεκριμένο γραφείο κατά τη φετινή τουριστική περίοδο.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε τα παρευρισκόμενα μέλη να τοποθετηθούν αναφορικά με το ενδεχόμενο της σύστασης του Οργανισμού Τουρισμού Λευκάδας, μιας ανώνυμης δηλαδή εταιρείας, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με το τουριστικό προϊόν φορείς της Λευκάδας. Διευκρίνισε ότι το σκεπτικό της σύστασης ενός τέτοιου οργανισμού συνίσταται στον έγκαιρο προγραμματισμό των εκθέσεων και στη συντονισμένη προβολή του Νομού Λευκάδας, καθώς επίσης και στην εκπροσώπηση του Νομού στις εκθέσεις από επαγγελματίες του τουρισμού.
Η πρόταση αυτή έτυχε θετικής ανταπόκρισης και αποφασίστηκε να ανατεθεί στο Πρόεδρο άμεσα να συντάξει ένα προσχέδιο που θα εξεταστεί από όλους τους συμμετέχοντες προκειμένου να οριστικοποιηθεί η σύσταση του Οργανισμού Τουρισμού Λευκάδας. Διευκρινίστηκε, μάλιστα, ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, για να είμαστε πανέτοιμοι για την έγκαιρο και ολοκληρωμένο προγραμματισμό της επόμενης τουριστικής περιόδου.
Τέλος, στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα του προγραμματισμού των εκθέσεων της τρέχουσας περιόδου. Αυτό που κατέστη απόλυτα σαφές ήταν το γεγονός ότι ελάχιστους πόρους μπορεί να διαθέσει τόσο ο Δήμος όσο και η Περιφέρεια στο θέμα της τουριστικής προβολής.
Για όλους τους παραπάνω λόγους η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Λευκάδας φρονεί ότι η σύσταση του Οργανισμού Τουρισμού Λευκάδος είναι μονόδρομος και θα πρέπει όλοι οι επαγγελματίες να κατανοήσουμε ότι, αν δεν δραστηριοποιηθούμε και δεν χρηματοδοτήσουμε από μόνοι μας την τουριστική προβολή του νομού μας, ελάχιστα μπορούμε να περιμένουμε από κρατικούς φορείς.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *