Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουνίου 2024

Και το όνομα αυτής, “Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών”

Φωτ.: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Την ίδρυση πολιτικής κίνησης με ανοικτό το ενδεχόμενο να μετεξελιχθεί σε κόμμα ανακοίνωσαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου.

Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών σύμφωνα με τους δύο βουλευτές συνίσταται «κατ΄ αρχήν στην ανάγκη δημιουργίας ενός χώρου δημοκρατικής πολιτικής έκφρασης καθώς οι σημερινές συνθήκες απαιτούν πρώτα και κύρια την προάσπιση και περιφρούρηση της Δημοκρατίας».

Στη χθεσινή πρώτη δημόσια εκδήλωση της νέας πολιτικής πρωτοβουλίας στο χώρο της κεντροαριστεράς, ο κ. Δημαράς τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν πρόκειται για ένα νέο κόμμα, τουλάχιστον δεν πρόκειται ακόμα για ένα νέο κόμμα, καθώς οι ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας μας θα δρομολογήσουν τις επόμενες κινήσεις της πρωτοβουλίας».

Αμφισβήτηση
Σύμφωνα με τους δύο πρωτεργάτες της ίδρυσης του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών η πρωτοβουλία «δεν περιορίζεται σε μια στείρα αντιμνημονιακή αντιπολίτευση, αλλά θέτει σε αμφισβήτηση εν γένει ένα σύστημα κανόνων που επενδύει στην τρομοκρατία, την απάθεια και τον ωχαδερφισμό των πολιτών, προκειμένου να κυριαρχούν οι λογικές των μονοδρόμων, της μίας λύσης, της μοιρολατρίας».

Ο κ. Δημαράς άσκησε σκληρή κριτική σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λέγοντας ότι «τα δύο κυρίαρχα κόμματα της χώρας έχουν υποθηκεύσει τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών στην οικονομική ολιγαρχία». Πυρήνας της νέας πρωτοβουλίας είναι στελέχη που συμμετείχαν στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο του Γιάννη Δημαρά, στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Παρόντες στην παρουσίαση του Κινήματος ήταν και τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς Θ. Μαργαρίτης, Σ. Λυκούδης και Α. Παπαδόπουλος.

ΠΗΓΗ: imerisdia.gr (Π. Τσούτσιας)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ποινική δίωξη για κακούργημα κατά του πρώην Προέδρου και στελεχών της ΕΛ.ΣΤΑΤ για τεχνητή διόγκωση του ελλείματος του 2009 ζητούν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς

Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και στελεχών της Αρχής, ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς με […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights