Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
27 Ιουλίου 2021

200 ευρώ το μήνα κοστολογεί την εργασία των άνεργων νέων του και ο δήμος Μεγανησίου

Προ ημερήσιας διάταξης στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο θέμα η πρόσληψη 10 ανέργων Μεγανησιωτών  5μηνης διάρκειας. Όπως εισηγήθηκε ο κ. δήμαρχος, πρόκειται  ουσιαστικά για τους παλιούς «διμηνίτες» που προσλαμβάνει ο δήμος τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα απαγορεύεται δια νόμου να επαναλάβουν δεύτερη σύμβαση εντός του χρόνου, ενώ οι όποιες απαλλαγές απ τα χαράτσια κατόπιν της συμβάσεως, δεν ισχύουν.

Ουσιαστικά όπως  τόνισε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θ. Κονιδάρης, οι ίδιοι οι άνεργοι επιδοτούν με την φορολογία τους την 5μηνη;(δίμηνη;) εργασία τους υπό καθεστώς «μαύρης εργασίας» χωρίς αποζημίωση. Το ποσό διαιρούμενο διά 12 μιας και δεν δικαιούνται δεύτερο  μας δίνει μηνιαίο εισόδημα 223 ευρώ.

Πάρτε 200 ευρώ παλικάρια και μην λέτε και κουβέντα, γιατί υπάρχουν 1.500.000 άνεργοι στην ουρά. Αυτά περίσσεψαν από το φαγοπότι που στήθηκε στην πλάτη σας  από αυτούς που αποφασίζουν την τύχη σας, από τους «δυνάστες» της ζωής σας.

Να σημειώσουμε ότι την πρόταση «ντροπή» για την αξία  της μισθωτής εργασίας των ανέργων νέων του νησιού μας υπερψήφισε το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου (πλην Θ. Κονιδάρη), στη βάση της κυρίαρχης άποψης του δημοτικού συμβουλίου διαφωνούμε αλλά ψηφίζουμε.

Τώρα, πως γίνεται  άνεργοι νέοι πτυχιούχοι  αλλά και μόνιμοι υπάλληλοι να διαπιστώνουν ότι οι αποδοχές τους υπολείπονται συναδέλφων τους που προσλήφθηκαν με σύμβαση για «τεχνικά έργα», είναι άλλοι αρμοδιότεροι ημών να απαντήσουν και κυρίως η κοινωνία  που αρνείται πεισματικά να βγει και να διεκδικήσει τα αυτονόητα για την ίδια και το μέλλον των παιδιών της.

Δείτε σχετικά:

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *