Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουνίου 2024

Δίαυλος Λευκάδας. Τον προσεχή μήνα ο διαγωνισμός

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΕΥΞΗ

Ο βουλευτής Σπύρος Μαργέλης είχε την Τρίτη 17.01.2012 συνεργασία με τον Υπουργό Υποδομών, κ. Βορίδη για το θέμα της υποθαλάσσιας ζεύξης της Λευκάδας με την Ακαρνανία.

Ο βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό για τις ενέργειες που έχουν γίνει και την αναγκαιότητα κατασκευής του έργου της υποθαλάσσιας ζεύξης, της διεύρυνσης του Λιμανιού της Λευκάδας και της νέας ΜΑΡΙΝΑΣ για MEGA YACHT.

Υπενθυμίζουμε πως η Κυβερνητική Επιτροπή μεγάλων Έργων σε συνεδρίασή της στις 07.07.2010 έχει αποφασίσει την κατασκευή της υποθαλάσσιας ζεύξης της Λευκάδας. Από τότε μέχρι σήμερα ομάδα εργασίας στο Υπουργείο Υποδομών υπό το Γενικό Γραμματέα κ. Σέργιο Λαμπρόπουλο έχει εργαστεί με τρόπο συστηματικό για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών, αδειοδοτήσεων και διαδικασιών.

Στην τελευταία συνάντηση που είχε ο βουλευτής με τον κ. Λαμπρόπουλο, διαπιστώθηκε πως έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και είναι έτοιμα τα τεύχη της διακήρυξης για την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας που στο τέλος της θα οδηγήσει στην ανάθεση υλοποίησης του έργου.

Με τα παραπάνω δεδομένα ο βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να δει το θέμα με το επιβαλλόμενο ενδιαφέρον και να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες για τη γρήγορη έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας. Η τελική εκτίμηση είναι πως μέσα στον προσεχή μήνα η διακήρυξη για το διαγωνισμό θα έχει δημοσιοποιηθεί.

Σχετικά

Για μεγέθυνση κλικ πάνω στη φωτογραφία

 
1/12/2011: O Δίαυλος της Λευκάδας στην επικαιροποιημένη λίστα του ΕΣΠΑ

23/6/2011: Aπόφαση ένταξης του διαύλου στο ΕΣΠΑ και έγκριση δημοπράτησης του νέου νοσοκομείου

27/4/2011: Λευκάδα: Νέα έργα προς ένταξη και αξιολόγηση

16/2/2011: Βουλευτής Σπ. Μαργέλης: Δελτία τύπου – Ανακοίνωση

2/2/2011: Ο Σπ. Μαργέλης για τον Δίαυλο και το νέο Νοσοκομείο

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights