Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
31 Ιουλίου 2021

Ανοιχτή επιστολή της Μαυρέττας Γερ. Δάγλα για την Ημερίδα

Στις 11/01/2012 ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Μεγανησίου την Οργανωτική επιτροπή για την διοργάνωση ημερίδας στην οποία κλήθηκα να συμμετάσχω και δέχτηκα. Ωστόσο όμως δεν έχω μέχρι σήμερα καμία ενημέρωση  για το πρόγραμμα της επιτροπής, για την οργάνωση της διεξαγωγής της ημερίδας καθώς και τη συζήτηση της ημερομηνίας διεξαγωγής της. Θέλω να πιστεύω ότι η παρουσία μου στην επιτροπή θα είναι ουσιαστική καθ’ όλη την διάρκεια της οργάνωσης και της παρουσίασης της ημερίδας και όχι απλά μια παρουσία την ημέρα της διεξαγωγής.
Επίσης στην ίδια απόφαση δεν αναφέρεται και δεν έχει συζητηθεί από την επιτροπή η επίσκεψή μας σε άλλους βιολογικούς η οποία θα πρέπει να προηγηθεί της ημερίδας. Σ’ αυτό το σημείο να αναφέρω ότι βεβαίως είμαστε πρόθυμοι να ακολουθήσουμε μια τέτοια διαδρομή επίσκεψης σε βιολογικούς του είδους, αλλά σε βιολογικούς περιοχών Natura, στα όρια του Οικισμού και τοποθετημένους  σε παρόμοιους χώρους γεωφυσικών μορφώσεων όπως είναι η προτεινόμενη θέση δεν υπάρχουν και ούτε πρόκειται να βρεθούν όσο και αν ψάξουν οι εισηγητές τέτοιων υποθέσεων.
Όσον αφορά την πιθανή ημερομηνία 11/02/2012 θεωρώ ότι είναι εσφαλμένη διότι την συγκεκριμένη περίοδο στο Μεγανήσι βρίσκεται ο ελάχιστος πληθυσμός. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι την συγκεκριμένη ημερομηνία η προσέλευση των ετεροδημοτών συμπατριωτών μας  είναι σχεδόν αδύνατη από άποψη καιρικών συνθηκών , λόγω των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων και δεδομένης  της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας.
Εκτιμώ λοιπόν ότι στο διάστημα του διμήνου θα πρέπει η επιτροπή να οργανωθεί να καταθέσει τους ανθρώπους που θα τους πλαισιώνουν στην ημερίδα , να επισκεφτεί τους προτεινόμενους βιολογικούς και να σχηματίσει άποψη.
Τέλος και αφού έχουν προηγηθεί όλα τα ανωτέρω, το διάστημα των εορτών του Πάσχα να διεξαχθεί η ημερίδα στην οποία θα υπάρχει μεγάλη συμμετοχή των δημοτών μας , αφού είναι η περίοδος που οι  περισσότεροι Μεγανησιώτες είναι στο νησί και να αποφασίσουμε όλοι μαζί την τύχη του νησιού μας, χωρίς να στερήσουμε την άποψη συνδημοτών μας που θα ήθελαν να την θέσουν στην κρίση των συγχωριανών τους.
Άλλωστε θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος για σπασμωδικές κινήσεις και γρήγορες αποφάσεις αφού το επιχειρησιακό σχέδιο πήρε παράταση έως το Σεπτέμβριο και λεφτά δεν υπάρχουν. Γιατί λοιπόν να καταδικάζουμε το νησί μας με γρήγορες και εσφαλμένες αποφάσεις;

Μέσω του παρόντος έγκυρου blog (meganisinews) η παραπάνω επιστολή κοινοποιείτε στους :
1.    Δήμαρχο Μεγανησίου
2.    Δημοτικές παρατάξεις του νησιού
3.    Σύλλογο Μεγανησιωτών ο ¨ΜΕΝΤΗΣ¨
4.    Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μεγανησίου
5.    Σύλλογος Επαγγελματιών Μεγανησίου
6.    Σύλλογο Αλιέων
7.    Σύλλογο Αγροτικού Συνεταιρισμού
8.    Σε κάθε ενδιαφερόμενο και αρμόδιο φορέα.

Σχετικές αναρτήσεις

11/1/2012:  Διοργάνωση Ημερίδας για τα υγρά απόβλητα του Μεγανησίου με προτεινόμενη ημερομηνία το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2011

21/12/2011: Κ.Ε.Π.Μ. Ημερίδα στο Μεγανήσι

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *