Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Αυγούστου 2021

Kλείνει και το τελωνείο Νυδριού

Ακόμη ένα σφοδρό χτύπημα δέχεται η Ιθάκη αλλά και άλλα νησιά του Ιονίου με την κατάργηση των Τελωνείων Ιθάκης, Σάμης, Παξών, Νυδρίου καθώς κρίθηκε απαραίτητη η αναστολή λειτουργίας των και γίνεται μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους σε άλλα, με σκοπό την αποτελεσματικότερη λειτουργία της υπηρεσίας, σε συνδυασμό με την εξοικονόμηση προσωπικού. Από το Δήμο Ιθάκης αλλά τον τοπικό Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο αλλά από το Εμποροεπαγγελματικό Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης καμμία αντίδραση για την απόφαση αυτή, όπως και για το κλείσιμο άλλων υπηρεσιών στο νησί π.χ ΟΤΕ η και άλλων που είναι στο πρόγραμμα. Τέτοιες αποφάσεις αποτρέπουν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στο νησι της Ιθάκης και δυσχεραίνουν τη λειτουργία τους. Στόχος κατά το αρμόδιο Υπουργείο είναι λέει «να μειωθούν οι λειτουργικές δαπάνες μέσω της απορρόφησης των μικρών τελωνείων από άλλα γειτονικά μεγαλύτερα».

Τα τελωνεία που κλείνουν βρίσκονται κυρίως κοντά στα σύνορα της χώρας και σε ακριτικά νησιά όπως στην Χάλκη, στην Αστυπάλαια, στην Ηγουμενίτσα (Σαγιάδα, Αμπελώνας) και στη Σιάτιστα Καστοριάς. Τα υπόλοιπα τελωνεία που κλείνουν είναι: Οι ελεγκτικές υπηρεσίες τελωνείων Πάτρας και τα τελωνεία Μεσολογγίου, Αμφιλοχίας, Ωρωπού, Κοιλάδας (Ναύπλιο), Τρίπολης, Λεωνιδίου, Θηβών, Τήλου, Κάσου Σαμοθράκης, Αλιβερίου, Κύμης, Σκύρου, Καρύστου, Κατακώλου, Τυμπακίου, Νέας Μηχανιώνας, Πύργου, Ελευθερών (Καβάλας), Θάσου, Καρδίτσας, Παξών, Ιθάκης, Σάμης, Αγίων Θεοδώρων και Σικυώνος (Κόρινθος).

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία στα τελωνεία Γαυρίου (Άνδρος), Τήνου, Κέας, Φολεγάνδρου, Κύθνου, Σερίφου, Σίφνου, Μονεμβασίας, Ιεράπετρας, Καλλονής και Μολύβου (Μυτιλήνη), Αγίου Ευστρατίου (Λήμνος), Νυδριού (Λευκάδα), Τσιγκελίου Αλμυρού, Σκοπέλου, Αλονήσου, Μηλίνας (Βόλος), Πύλου, Πόρτο – Λάγος (Ξάνθη), Σαλαμίνας, Βουλιαγμένης, Πάργας, Καρλοβασίου και Πυθαγορείου (Σάμος), Αταλάντης, Αγίου Κωνσταντίνου, Όρμου Μονής Βατοπαιδίου, Γερακινής, Ουρανούπολης, Πόρτο – Κουφού, Σάρτης, Νέας Καλλικράτειας, Νέας Σκιώνης, Ιερισσού, Κισσάμου, Παλαιοχώρας, Χώρας Σφακίων, Οινουσών, Παλαιών Ψαρών και Βολίσσου (Χίος).

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

ΠΗΓΗ : ithakanews.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *