Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Αυγούστου 2022

Χωρίς παιδίατρο τελικά το νοσοκομείο της Λευκάδας

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ

i.s.lefkada@hotmail.gr

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΘΕΜΑ:Απόσπαση Παιδιάτρου από το Γ.Ν.Λευκάδος στο Π.Π.Ν.Πατρών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λευκάδος έχει την υποχρέωση απέναντι στον λαό της Λευκάδος να καταγγείλει τον Διοίκηση της 6ης Υ.Π.Ε.,την διοικήτρια του νοσοκομείου Λευκάδος κ.Μεσσήνη καθώς και μερίδα των Πατρινών Μέσων Ενημέρωσης οι οποίοι όλοι τους, ο καθένας από την μεριά τους, συνέτειναν στην απόσπαση τελικά του παιδιάτρου από το Γ.Ν.Λευκάδος στο Π.Π.Ν.Ρίου,στην Μονάδα Παίδων.Συγκεκριμένα:

Kαταγγέλουμε Την 6η Υ.Π.Ε.,τον διοικητή της κ.Κατσικόπουλο, επαγγελματία πολιτευτή-πολιτικό της Αχαΐας ο οποίος αποφάσισε και διέταξε την μετακίνηση του παιδιάτρου από την Λευκάδα στην Πάτρα, λες και δεν υπήρχαν άλλοι γιατροί σε άλλα νοσοκομεία με κύριο και πρωτεύων τους παιδιάτρους που υπηρετούν στο Ρίον και στο Καραμανδάνειο, αφήνοντας έτσι τα παιδάκια της Λευκάδας και των γύρω περιοχών ακάλυπτα από παιδίατρο 12 μέρες τον μήνα.

Τον υποδιοικητή της 6ης Υ.Π.Ε. κ.Λαουδιά ο οποίος προ ημερών σε ημερίδα που διοργανώθηκε στην Λευκάδα και καλέστηκε για χαιρετισμό ενώπιον του βουλευτή,δημάρχου,εκπροσώπου του Σεβασμιοτάτου,προέδρου Ιατρικού Συλλόγου, αλλά κυρίως ενώπιον, εκατοντάδων Λευκαδιτών διαβεβαίωνε ότι δεν θα γίνει η μετακίνηση του παιδιάτρου ή αν γίνει,θα αντικατασταθεί πρώτα! Σημειώνουμε ότι ο ίδιος ο κ.Λαουδιάς τον Αύγουστο μήνα απέσπασε άλλον γιατρό του νοσοκομείου μας-παθολόγο-παρά την αντίθετη ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου του νοσοκομείου μας,στο Αίγιο, από την πρώτη κιόλας ημέρα διορισμού του!

Ακόμα και αν μεταφέρατε λόγια του κ.Κατσικόπουλου,όπως μας είπατε,δεν σας απαλλάσσει από το ατόπημα του ψεύδους!Και εκατοντάδες Λευκαδιτών να σας ακούν και μάλιστα να σας χειροκροτούν!Personna non gratta κ.Λαουδιά!και αν έχουν τα κότσια,ας σας το πούνε και οι πολιτικοί σας σύντροφοι!

Καταγγέλουμε:

Την διοικήτρια του νοσοκομείου μας κ.Μεσσήνη η οποία παρότι συμμετείχε σε ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου του νοσοκομείου και αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας στην 6η Υ.Π.Ε για την μη απόσπαση του παιδιάτρου τελικά ήταν αυτή που ολοκλήρωσε το πολιτικό παιχνίδι των προϊσταμένων της και υπέγραψε στις 10/1/2012 την έγκριση μετακίνησης αυτού.

Καταγγέλουμε:

Το ανακριβές,ειρωνικό και έως τον χαρακτηρισμό εχθρικό, έναντι του λαού της Λευκάδας, ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδος της Πάτρας- ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ & μέρος αναδημοσιεύσεων αυτού από site ενημέρωσης,στο περιεχόμενου του οποίου,ούτε λίγο ούτε πολύ δίδεται η εντύπωση ότι η Λευκάδα φταίει που δεν έχει γιατρούς η Μονάδα Παίδων της Πάτρας.

Αλήθεια κ.Ριζογιάννη,που υπογράφεται το ρεπορτάζ,ποιός είναι ο γιατρός με εξειδίκευση στην Μονάδα?Μήπως υπηρέτησε ένα χρόνο σαν επικουρικός και δεν έχει καμμία εξειδίκευση?Μήπως θα έπρεπε να σας ρωτήσει το μωράκι 7 μηνών με την κρανιοεγκεφαλική πριν διακομιστεί από πού προέρχεται για να γίνει δεκτό?

Η Λευκάδα εξυπηρετεί τοπικά συμφέροντα και συγκρούεται με τον κρατικό σας μηχανισμό?Τοπικά συμφέρονται εξυπηρετήσατε εσείς με το δημοσίευμά σας-¨Αραγε από πού ήταν κατευθυνόμενο?-και δώσατε λαβή για ολοκλήρωση του ρουσφετιού στον επαγγελματία πολιτικό σας που διοικεί την 6η Υ.Π.Ε.Δεν τολμήσατε να συγκρουσθείτε με τον κρατικό μηχανισμό!Κατεδαφίζεται την υγεία,δεν την χτίζεται!

Λευκάδα 11/1/2012

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδος

ΠΗΓΗ : mylefkada.gr

Σχετικά

Δεν φεύγει ο παιδίατρος από το νοσοκομείο Λευκάδας: “Ο παιδίατρος, μετά τις αντιδράσεις σας, δεν θα φύγει από την Λευκάδα ή εαν φύγει θα αντικατασταθεί αμέσως. Εαν δεν έρθει ο αντικαταστάτης του δεν πρόκειται να φύγει από τη θέση του”.

Παίρνουν τον παιδίατρο από τη Λευκάδα και τον πάνε… Πάτρα!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Σχέδιο για τη σύσταση Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου ζήτησαν οι ευρωπαίοι ηγέτες

Καρπούς φαίνεται να αποδίδει η πολιτική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη δημιουργία της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου. Για την ακρίβεια, την […]

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *