Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Μαΐου 2022

Κατεβάζουν ρολά φαρμακεία, δικηγόροι, μηχανικοί

Οι καταναλωτές θα εξυπηρετούνται από φαρμακεία-ασφαλείας που θα παραμένουν ανοιχτά.

Διαδοχικές 24ωρες απεργίες σήμερα Τετάρτη, αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα, μετά την απόφαση που πήρε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Τα φαρμακεία του Πειραιά ήταν κλειστά και την Τρίτη με απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου του Πειραιά. Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν επίσης 24ωρες απεργίες τις ίδιες ημέρες.

Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου θα συνεδριάσουν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Από φαρμακεία ασφαλείας τα οποία θα είναι ανοιχτά κατά τις εργάσιμες ώρες θα εξυπηρετούνται οι πολίτες κατά τη διάρκεια της τριήμερης απεργίας των φαρμακοποιών που αρχίζει αύριο, ενώ κατά τις μη εργάσιμες ώρες και τη νύχτα θα λειτουργούν κανονικά όλα τα εφημερεύοντα φαρμακεία, δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θ. Αμπατζόγλου στο ραδιοσταθμό «9,84».
Την ίδια «γραμμή» ακολουθούν και οι δικηγόροι, που ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τα καθήκοντα τους, πλην του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Ο κλάδος αντιδρά στην άρση των γεωγραφικών περιορισμών στην άσκηση των καθηκόντων.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αποφασίζει στις 19 Ιανουαρίου για την στάση που θα τηρήσει.

Τέλος, αιτία πολέμου αποτελεί για το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνιστικότητας να επιβάλλει πρόστιμο για τις ελάχιστες αμοιβές των μηχανικών, «ανοίγοντας» με αυτόν τον τρόπο μια ώρα νωρίτερα το επάγγελμα (δείτε τη σχετική ανάρτησή μας – 17.01.11).
Έτσι και το ΤΕΕ αποφάσισε να ξεκινήσει γύρο κινητοποιήσεων με την αποχή από τις δημοπρατήσεις έργων σε όλη την χώρα. «Ο τεχνικός κόσμος θα αντισταθεί στην απαξίωση των μηχανικών και των επιστημόνων», αναφέρει η ανακοίνωση του ΤΕΕ.

Σταματούν οι δημοπρατήσεις (ΠΗΓΗ: enet.gr, 18.01.2011)

ΠΗΓΕΣ: kathimerini.gr, star.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *