Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
30 Ιουλίου 2021

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες χάνουν το τραπεζικό απόρρητο

Ουσιαστική κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου φέρνει το πολυνομοσχέδιο που έρχεται για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιχειρηματιών

Με έναν αλγόριθμο θα “βγάζει” η εφορία τον φόρο και θα υπολογίζει στοιχεία όπως ο Φ.Π.Α. που καθορίζει τον κύκλο εργασιών, έξοδα της επιχείρησης (δαπάνες μισθοδοσία ενοίκια κλπ), αλλά και προσωπικά έξοδα και δαπάνες τους επαγγελματία, ακόμη και τις καταθέσεις στην τράπεζα.
Ουσιαστικά 1.000.000 ελεύθεροι επαγγελματίες χάνουν το τραπεζικό απόρρητο αφού τα κριτήρια για το άνοιγμα των λογαριασμών θα είναι τόσα πολλά που ουσιαστικά το καταργούν.
Ο έφορος μετά των έλεγχο όλων των παραπάνω στοιχείων θα χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο που θα καθοριστεί με βάσει τα μέσα κέρδη των επιχειρήσεων κάθε κλάδου και στη συνέχεια αφού καλέσει τον φορολογούμενο σε ακρόαση (αντιπαράθεση στοιχείων ουσιαστικά) θα επιβάλει τον φόρο.

ΠΗΓΗ : newsit.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Βόμβα Αλμούνια: Απάντηση Κομισιόν σε Ν. Χουντή: Από το πρώτο ευρώ κούρεμα στις καταθέσεις, αν το ζητήσουν τα κράτη μέλη της ΕΕ – Τι λέει ο Προβόπουλος (αναν.)

11-12-2013 Αποκλείει κούρεμα καταθέσεων ο Προβόπουλος Η ΟΤΟΕ συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *