Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
31 Μαρτίου 2023

Τέλος στην “τιμή πόρτας” σε ξενοδοχεία, ενοικ. δωμάτια

Νομοσχέδιο express θα ανατρέψει τα πάντα καθώς απελευθερώνονται εκατοντάδες επαγγέλματα που αφορούν ακόμα και στην εκπαίδευση με ρύθμιση που θα «περάσει» από υπουργικό συμβούλιο μέσα στην εβδομάδα .

Το υπουργείο οικονομικών με νόμο – πλαίσιο ορίζει ρητά τι θα αλλάξει μόνο σε συγκεκριμένα «κλειστά» επαγγέλματα για τα οποία απαιτεί-εκβιάζει η Τρόικα με την καταβολή της τέταρτης δόσης.Πρόκειται δηλαδή για τους νομικούς, συμβολαιογράφους, φαρμακοποιούς, μηχανικούς, αρχιτέκτονες και ορκωτούς λογιστές, οι υπηρεσίς των οποίων θα έπρεπε να είχαν απελευθερωθεί τον Δεκέμβριο.

Με την ίδια ρύθμιση θα αναγκαστούν όλοι οι υπουργοί μέσα σε 6 μήνες να απλουστεύσουν τους όρους αδειοδότησης και λειτουργίας και ταυτόχρονα να άρουν τους περιορισμούς στα επαγγέλματα ή κλάδους της αρμοδιότητάς τους.Μάλιστα εαν σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν υπάρξει ρύθμιση τότε το επάγγελμα θα «ανοίγει» αυτόματα όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο για τις υπηρεσίες από την περίφημη πλέον Οδηγία Μπόλγκενσταϊν στον τουρισμό, το εμπόριο, τα ξένα πανεπιστήμια.

Η ”μπάλλα” δηλαδή παίρνει πλέον χιλιάδες εργαζομένους που ξαφνικά θα δουν με ή χωρίς τη συναίνεση τους να απελευθερώνονται οι υπηρεσίες τους.

Η λίστα διευρύνεται συνεχώς αφού μετά τα κομμωτήρια, θα δούμε να μπαίνουν τους εμπόρους, τα ξενοδοχεία, τους ξεναγούς , τους γεωλόγους και τους ιδιοκτήτες σχολών και τεχνικούς.
Όμως οι αλλαγές θα επεκταθούν και στο εμπόριο όπου προωθείται η άρση περιβαλλοντικών περιορισμών και η υποχρέωση έκδοσης οικονομικών μελετών για τη δημιουργία μεγάλων εμπορικών κέντρων. Στο πλαίσιο αυτό απελευθερώνεται η αδειοδότηση σε λαϊκές και άλλες υπαίθριες αγορές και δίδεται το δικαίωμα απόκτησης πολλαπλών αδειών.

Στον τουρισμό ”τελειώνει” η τιμή πόρτας στα ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάθε είδους καταλύματα ενώ θα αλλάξουν οι προϋποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος του ξεναγού.

Επίσης θα διαγραφούν οι περιορισμοί για τη χωροθέτηση κομμωτηρίων, σινεμά, θεάτρων, ιδίως αυτοί που αναφέρονται σε αποστάσεις από σχολεία και εκκλησίες ενώ θα απλοποιηθεί το καθεστώς αδειοδότησης και η απαιτούμενη πρακτική εμπειρία δεκάδων τεχνικών επαγγελμάτων.

Θα καταργηθούν επίσης τα ”εμπόδια” σε εκατοντάδες επαγγέλματα στα οποία έχει γίνει ήδη απογραφή και οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για όσους είναι κτηνίατροι, οδοντίατροι, ναυαγοσώστες, καταδύτες, πρακτικοί μηχανικοί, ραδιοτεχνίτες, ψυκτικοί, ηλεκτρολόγοι, οξυγονοκολλητές, μηχανοδηγοί, αεροθερμαστές, γεωλόγοι, γομωτές, φύλακες.

Το μέτρο αυτό θα αφορά επίσης στους ιδιοκτήτες σχολών ξένων γλωσσών, οδηγών, θεάτρου, μουσικής, εταιρειών δημοπρασιών, εμπορίας έργων τέχνης, εκμισθώσεων, καζίνο, κτηνιατρικών υπηρεσιών, διασκέδασης, άθλησης, τουριστικών δραστηριοτήτων.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights