Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
14 Ιουλίου 2020

Η διαφθορά καλά κρατεί σε Δημόσιο και ΟΤΑ

 

Τα αποτελέσματα του ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών από τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης έβγαλαν «λαβράκια», με υπάλληλο δικαστηρίου -κατά τον έλεγχο του «πόθεν έσχες»- να εμφανίζει 7,5 εκατ. ευρώ σε διαφορετικούς λογαριασμους, αλλά και υπάλληλο του ΕΣΔΚΝΑ να μην μπορεί να δικαιολογήσει από το μισθό του καταθέσεις, ύψους μισού εκατ. ευρώ. Από τα αποτελέσματα, που προέκυψαν έπειτα από άνοιγμα τραπεζικού, φορολογικού και του χρηματιστηριακού απορρήτου σε 100 περιπτώσεις υπόπτων για υπόγειες συναλλαγές ανώτερων και ανώτατων κρατικών υπαλλήλων, φαίνεται καθαρά πως τα «πρωτεία» στη διαφθορά τα κατέχουν οι πολεοδομίες.

Όλοι τους κλήθηκαν να δικαιολογήσουν τα ποσά και οι περισσότεροι από αυτούς εμφάνισαν απίστευτες δικαιολογίες, όταν μάλιστα οι μισθοί τους είναι συγκεκριμένοι από το Δημόσιο: για παράδειγμα, ένας είπε πως του τα έβαζαν τα χρήματα οι συγγενείς του για τα γενέθλια των παιδιών του.

«Πρωταθλήτριες» στη διαφθορά οι πολεοδομίες

Έτσι, πρώην γενικός διευθυντής του ΥΠΕΧΩΔΕ εμφανίζει αδικαιολόγητα ποσά 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ πρώην προϊστάμενος τεχνικών έργων της Νομαρχίας Κιλκίς εμφανίζει 1 εκατ. ευρώ. Ο τελευταίος ήταν και αυτός που είπε στους επιθεωρητές ότι πρόκειται για χρήματα που κατέθεταν πλούσιοι συγγενείς και φίλοι από την Αμερική και την Ελλάδα στις γιορτές και τα γενέθλια των παιδιών του!

Σε τραπεζικούς λογαριασμούς προϊσταμένου της πολεοδομίας Κυκλάδων βρέθηκε 1 εκατ. ευρώ. Σε υποδιευθυντή πολεοδομίας της Σύρου βρέθηκαν 600.000 ευρώ, σε προϊστάμενο της πολεοδομίας Κηφισιάς 500.000 ευρώ ενώ σε προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών του Δ. Κηφισιάς 900.000 ευρώ.

Σε υπάλληλο του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων Αττικής βρέθηκαν 500.000 ευρώ που δεν αντιστοιχούσαν στα εισοδήματά του.

Δέκα γιατροί του ΕΣΥ βρέθηκαν με καταθέσεις από 1-2,5 εκατ. ευρώ, ποσά που δεν δικαιολογούνται.

Πανεπιστημιακοί καθηγητές και συγκεκριμένα γυναικολόγοι και ορθοπεδικοί έχουν καταθέσεις 3-4 εκατ. ευρώ, ενώ αστυνομικός είχε κατάθεση 2 εκατ. ευρώ.

Όλοι τους θα κληθούν από την εφορία να πληρώσουν φόρους, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ κάποιοι προχώρησαν σε συμβιβασμό.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr via  Mega

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *