Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Οκτωβρίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΜΕΓΑΝΗΣΙ-ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»


Το τελευταίο διάστημα κάποιοι στο Μεγανήσι προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα κλίμα εντυπωσιασμού αφενός και αναταραχής αφετέρου, με αφορμή ένα σχόλιο λευκαδίτικου εντύπου, σε επίπεδο κουτσομπολιού, για την δήθεν αλλαγή του καλλικρατικού χάρτη που θα αναιρεί το αυτόνομου του μεγανησιώτικου Δήμου. Τόσο η κυρία Αικ. Καββαδά, επικεφαλής της αντιπολίτευσης, όσο και ο κύριος Θ. Κονιδάρης ανεξάρτητος δημ. σύμβουλος, εξαπέλυσαν μύδρους εναντίον της Δημοτικής Αρχής επικαλούμενοι την εν λόγω φημολογία (αφού δεν εδράζεται ούτε σε κάποια πολιτική εξέλιξη, ούτε καν σε κάποια έγκυρη είδηση). Σε απάντησή τους η δημοτική μας παράταξη έχει να τονίσει τα εξής:

1) Από τον κο Θ.Κονιδάρη έχουμε κατά καιρούς ακούσει πολλούς και φοβερούς χαρακτηρισμούς και δεν εκπλησσόμαστε διόλου. Παρ’ότι ο ίδιος στο άρθρο του παραδέχεται: «αν το σχόλιο της προαναφερόμενης εφημερίδας έχει πραγματική βάση…», το χρησιμοποιεί εντούτοις ως θέσφατο για να αναπτύξει μια δικιά του ρητορική, μάλλον προσωπικής προβολής. Ελπίζουμε πάντως ότι η φράση του: «στερητικό σύνδρομο της εξουσίας», δεν απευθύνεται στη δημοτική μας παράταξη, της οποίας υπήρξε μέλος.

2) Παρ’ ότι στην κα Καββαδά ζητήθηκε εγκαίρως και πολλές φορές από τον Πρόεδρο του ΔΣ να φέρει το θέμα προς συζήτηση και να το εισηγηθεί η ίδια στην ημερήσια διάταξη (κάτι που παραδέχτηκε ανοιχτά στο τελευταίο ΔΣ, αλλά αποφεύγει επιμελώς να αναφέρει στην δήλωση της παράταξής της), προτίμησε να το φέρει ως ψήφισμα προ ημερήσιας διάταξης με την αιτιολογία: «Είναι πολιτική μου επιλογή». Ασφαλώς γνωρίζουν όλοι ότι η διαδικασία που τηρήθηκε στο ΔΣ είναι απολύτως νόμιμη. Η Δημοτική Αρχή ωστόσο αισθάνεται την υποχρέωση να προασπίσει την λειτουργία του ΔΣ και να μην το αφήσει να εκφυλιστεί με συζητήσεις και αναλύσεις επί φημολογιών και μάλιστα έξωθεν εκπορευόμενων και καθοδηγούμενων.

3)Επί της ουσίας, η Δημοτική Αρχή ήταν και παραμένει παρούσα στα δρώμενα του Μεγανησίου. Επιπρόσθετα, ήταν αυτή που είχε την ευθύνη και έδωσε τον αγώνα της για την παραμονή του νησιού ως ανεξάρτητου δήμου στο πλαίσιο του καλλικρατικού σχεδιασμού. Την εποχή που κάποιοι έτρεχαν στην ΤΕΔΚ Λευκάδας για να αποσπάσουν θετικές γνωμοδοτήσεις, που έκαναν ανοικτή πρόταση στον Κάλαμο και τον Καστό για έναν ενιαίο νησιωτικό δήμο, που συνεργάζονταν σ’ αυτήν την κατεύθυνση με άλλα μικρά νησιά Ιονίου και Αιγαίου και που πραγματοποιούσαν διαβήματα (φανερά και αφανή) στην κεντρική πολιτική σκηνή, κάποιοι άλλοι αντίθετα δεν υπήρχαν καν στο Μεγανήσι ή απλά παρακολουθούσαν τις εξελίξεις από μακριά.

4)Το Μεγανήσι του σήμερα δεν είναι καθόλου το ίδιο με αυτό πριν μερικά χρόνια. Όλοι αναγνωρίζουν ότι βρίσκεται σε μια αναπτυξιακή πορεία και δείχνει να αντέχει στην λαίλαπα που μαστίζει την Ελλάδα και την Ευρώπη. Κι αυτό δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, αλλά συνδέεται άρρηκτα με συγκεκριμένες επιλογές και κινήσεις της Δημοτικής Αρχής. Σε μεγάλο βαθμό το θετικό πρόσημο του νησιού έχει να κάνει και με την σχετική αυτονομία του και την εκμετάλλευση των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων, πράγματα για τα οποία πασχίζουμε, την ίδια στιγμή που κάποιοι άλλοι προσπαθούν να βάλουν τρικλοποδιές.

5)Τα φανταστικά σενάρια που αναμοχλεύουν ορισμένοι και οι ευσεβείς πόθοι πολιτικών παραγόντων και παραγοντίσκων εντός και εκτός Μεγανησίου αφήνουν παγερά αδιάφορη την Δημοτική Αρχή και τους Μεγανησιώτες στο σύνολό τους. Αυτό που έχει κληθεί να πράξει η παρούσα, αλλά και οι επόμενες Δημοτικές Αρχές, είναι να παλέψει με πείσμα και συνάμα με νηφαλιότητα για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα του τόπου μας, σε ένα ακραίο περιβάλλον υποχρηματοδότησης των ΟΤΑ, δραματικής ύφεσης και κοινωνικής αναταραχής. Οφείλουμε να στηρίξουμε την κοινωνική συνοχή του νησιού μας και όχι να δημιουργούμε τεχνικές πολώσεις με εφήμερες τακτικές εντυπωσιασμού. Η ωρίμανση και υλοποίηση βασικών υποδομών και μεγάλων αναπτυξιακών έργων, τα αρχαιολογικά ευρήματα, η αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών μας και η πολιτιστική μας αναβάθμιση είναι τα θέματα που ζητούν την αφοσίωσή μας. Κάποιοι εργάζονται νυχθημερόν, με αλτρουισμό και με συνέπεια για το Μεγανήσι. Κάποιοι άλλοι έχουν κατά νου μόνο τις (μακρινές) εκλογές στο Μεγανήσι και την προσωπική τους τοποθέτηση σε αυτές. Κι αυτήν τη διαφορά την αντιλαμβάνεται πολύ καθαρά και θα την κρίνει ανάλογα ο Μεγανησιώτικος λαός.

 

Για την παράταξη «Μεγανήσι-Μαζί στο Μέλλον»

Οι σύμβουλοι

Καββαδά Έλλη

Κονιδάρης Άλκης

Κονιδάρης Παναγιώτης

Μάλαμας Σπύρος

Μάντζαρης Τάκης

Πολίτη Βησσαρία

Φερεντίνος Θωμάς

Ο Δήμαρχος

Ζαβιτσάνος Στάθης

Σχετικά

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «Πρώτα το Μεγανήσι»: Ανακοίνωση-ψήφισμα

Σκοτεινά σενάρια με «έπαθλο» το Μεγανήσι (του Θ. Κονιδάρη)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Δήμος Μεγανησίου: “Ανακοίνωση για πρόσληψη συνεργάτη γενικών καθηκόντων”

Προσπάθεια “εξωραϊσμού” του προφίλ της δημοτικής αρχής και κατευνασμού της κοινής γνώμης στο Μεγανήσι γύρω και από το θέμα των προσλήψεων – κι όχι μόνο- πίσω από την νέα ανακοίνωση, ενόψει και του επερχόμερνου κρίσιμου Δημοτικού Συμβουλίου. Ηθική δικαίωση της αντιπολίτευσης.

Aνελέητο κυνηγητό σε ψαράδες από τις διοικητικές αρχές, στο Μεγανήσι, στη Λυγιά και αλλού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κ.Ο. ΚΚΕ Λευκάδας

Ανακοίνωση της Κ.Ο Λευκάδος του ΚΚΕ           Στα γραφεία του κόμματος της Λευκάδας έφτασαν καταγγελίες επωνύμων ψαράδων για το ανελέητο […]

2 Σχόλια

 1. 3) Την εποχή που κάποιοι έτρεχαν στην ΤΕΔΚ Λευκάδας για να αποσπάσουν θετικές γνωμοδοτήσεις, που έκαναν ανοικτή πρόταση στον Κάλαμο και τον Καστό για έναν ενιαίο νησιωτικό δήμο, που συνεργάζονταν σ’ αυτήν την κατεύθυνση με άλλα μικρά νησιά Ιονίου και Αιγαίου και που πραγματοποιούσαν διαβήματα (φανερά και αφανή) στην κεντρική πολιτική σκηνή, κάποιοι άλλοι αντίθετα δεν υπήρχαν καν στο Μεγανήσι ή απλά παρακολουθούσαν τις εξελίξεις από μακριά.
  Aυτα που γράφετε τα θέλετε και τα λέτε???Ο Δημοτικός Σύμβουλος Θωμάς Φερεντινος εκανε αγώνα μαζι με τον σημερινό Δήμαρχο Λευκάδας κ Αραβανη κατα του να μινει αυτονομος Δημος το Μεγανησι και ομως σημερα ειναι Δημοτικος Σύμβουλος στο Μεγανησι να τον χαίρεστε!!!

 2. 1)Tα σενάρια τα διέρρευσαν «ομοϊδεάτες» σας δεξιά κι αριστερά όχι μόνο οι εφημερίδες. Πολύ καλά κάνετε και του λέτε του κ.Κονιδάρη ότι ήταν μέλος της παράταξης γιατί είναι αλήθεια που θα βρίσκει συνέχεια μπροστά του και καλά να πάθει.

  2)Λέει κάπου ο Καλλικράτης εκπρόσωποι της «δημοκρατικής» παράταξης ότι η αντιπολίτευση(η κ.Καββαδά) και ο καθένας μας πρέπει να συμπεριφέρεται( δηλ. να συμμορφώνεται με τας υποδείξεις) όπως εσείς θέλετε; Έτσι ήθελε, έτσι ήταν νόμιμο κι έτσι έπραξε. Εγώ αν ήμουν στη θέση της θα προκαλούσα ένα συμβούλιο κάθε 15 ημέρες όπως έχει το δικαίωμα απ τον Καλλικράτη και θα βλέπατε πόσα απίδια έχει ο σάκος μιας που ο συνδυασμός της απαρτίζετε από μόνιμους κατοίκους.

  3)Όλοι δίνουν μάχη για το Μεγανήσι και δεν υπάρχουν κάποιοι πιο Μεγανησιώτες από τους άλλους, κι επειδή ακούω επανειλημμένως την ίδια καραμέλα κάποιοι τα βρήκαν έτοιμα κι ήρθαν νωρίτερα στο Μεγανήσι και κάποιοι έπρεπε να δουλέψουν κι άργησαν λίγο περισσότερο, αυτό δεν σημαίνει πως είναι λιγότερο ή περισσότερο Μεγανησιώτες από κάποιους άλλους.

  4)Εξαρτάται πως το βλέπει κανείς, το ζήτημα δεν είναι αν είναι το ίδιο το ζήτημα είναι προς ποίων όφελος και αν θα μπορούσε να ήταν καλύτερο. Περισσότερο του 1/3 είναι πουλημένο, χωρίς γάμο και γέννηση το τελευταίο διάσημα με περισσότερο από τα 2/3 ανενεργό πληθυσμό, χωρίς πρωτογενή τομέα και επιλεκτική επιδοματική κτηνοτροφία και τελευταίο θύμα τους ναυτικούς και τους ψαράδες, 10 επιχειρηματίες στην εστίαση που τα καταφέρνουν και 6; Σούπερ μάρκετ οι υπόλοιπες επιχειρήσεις είναι προβληματικές. Σε λίγο θ ακούσετε κανόνια, πράγμα που σαφώς και γνωρίζετε αφού πολλοί επιχειρηματίες και ιδιώτες αδυνατούν να πληρώσουν οφειλές προς το δήμο. Καλά εθελοτυφλείτε ή «εξουσιοτυφλείτε»;

  5)Τρεχάτε Μεγανησιώτες φέρτε πετσέτες και να ορίσουμε βάρδιες να σκουπίζουμε τον ιδρώτα των αιρετών στο δημαρχείο( για να μην ξεχνιόμαστε όσοι περισσεύετε από αυτούς που έχουν οριστεί να σκουπίζουν τον ιδρώτα των Βουλευτών μας στην βουλή).Τι λέτε ρε πατριώτες, δεν είδα που έχουμε κρίση να παραιτηθεί κανένας απ την αντιμισθία του το μόνο που είδα ότι με ευκολία μας «χώνετε» κάθε φορά κι ένα φόρο με την δικαιολογία ότι δεν μπορείτε να κάνετε διαφορετικά τελευταία 13% στο νερό, και στήνεται κι εξέδρες την στιγμή που αλλού ο λαός τις γκρεμίζει. Η αλαζονεία δεν σας αφήνει να δείτε ότι έχει «Γαβριλοποιηθεί» το σύμπαν. Ο λαός θ απαντήσει και στην πρόκληση που του απευθύνατε με την ανακοίνωσή σας.

  Ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights